Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rachel

KWASY - BLOKERY.. WEJDZCIE PROSZE !

Polecane posty

no wiec tak sie zastanawiam.. bo slyszalam, ze w trakcie kuracji kwasami trzeba korzystac z blokerow.. a jak ja korzystam tylko ze skinorenu , ktory zawiera jakis tam kwas benzoesowy , to tez musze?? bo to w sumie nie jest baaardzo silnie dzialajacy krem.. co o tym myslicie??

Gość elleelle
kwas azelainowy. stosuj krem z dobrym filtrem. codziennie smaruj filtrem każdą część ciala na której nie chcesz mieć zmarszczek.

no ale ja z tego skinorenu korzystam tylko na czolo , wiec musze czolo smarowac blokerem, czy wystarczy zwykly krem?

Gość AAAAAAAA
napiszcie coś więcej bo ja wcale nie wiem o czym piszecie....a zmarchy mi się robią.pod oczy się nadaje?

ale nie nie... skinoren to jest taki krem, ktory wygladza cere, na zanieczyszczenia ! :) i ja sie spytalam, czy skoro z niego korzystam to powinnam korzystac z kremow jakis z filtram w dzien, bo ten krem zawiera w sobie kwas... on absolutnie nie jest pod oczy ;]

Gość elleelle
a co- ukradli słońce? nie ma już dnia? promieniowanie UVA jest tak samo silne jak latem. UVB trochę słabsze. nic nie zwalnia z codziennegop używania filtrów.

no ale tzn. ze musze sie smarowac tym, czym sie smaruje jak ide na plaze np. ?? ale ja mam troche tlusta cere w strefie T i potym sie swiece, a niestety nawet skrobia na to nie pomaga wtedy.. A istnieja w ogole jakies podklady, ktore zawieraja filtry ?? pewnie nie... no ale tak pytam z ciekawosci:P A jesli wlasnie nie.. no to z czego mam korzystac, co zawiera filtry, a ma nietlusta konsystencje? bo ja sie w ogole w dzien nie nawidze kremowac... uzywam tylko podkladow nawilzajacych i matujacych w jednym.

aa glupote napisalam, nawet sama korzystam z takiego.. tzn. tam jest napisane, ze zawiera naturalny filtr UV , ktory chroni przed promieniowaniem.. no ale nie wiem czy to jest wystarczajace?

są podkładny które zawierają filtr nawet 15 i generalnie podkład sam z siebie chroni przed słońcem, po zakrywa twarz troche tak jak ubranie... myślę, ze teraz, kiedy dzień jest krótki, a słoneczko słabsze spokojnie możesz się obejść słabymi filtrami, czyli takimi podstawowymi, ktore są w zwykłych kremach na dzień teściowa mojej siostry ma 55 lat i prawie wcale zmarszczek - nigdy nie używała żadnych filtrów, za to wielu ziół....

tzn. pila te ziola, czy robila sobie z nich oklady ? :) bo ja to pije skrzyp z pokrzywą, czasami robilam sobie oklady z rumianku jak mi sie cera podraznila albo z szalwii dla oczyszczenia.

Gość muszyca
hmmm...o ile wiem przy kwasach nie mozna uzywac skinorenu...ale moze malo wiem