Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

crazy daisy

Udało się!!!

Polecane posty

Wczoraj zrobiłam test ciążowy - wyszły dwie piękne kreseczki :) :) :) Dziś zrobiłam drugi, inny - wynik pozytywny!!! Jestem w ciąży! Strasznie się cieszę :D :D :D Zresztą nie tylko ja, mój mąż jest tak szczęśliwy, że już zaczął mnie rozpieszczać. Z naszych obliczeń wynika, że to początek trzeciego tygodnia. Strasznie bolą mnie piersi, od kilku dni mam mdłości - cały dzień, a nawet w nocy. Martwi mnie tylko coś: czwarty dzień mam plamienie (krew jest ciemnobrązowa) i od czasu do czas boli mnie dół brzucha. Normalnie teraz powinnam mieć miesiączkę, ale skąd to plamienie, skoro jest ciąża? Jutro rano idę pobrać krew, żeby być absolutnie pewną. W tygodniu wybieram się do ginekologa. Myślicie, że USG już coś wykaże? Oj, żeby tylko wszystko było dobrze. Boję się trochę, tyle jest poronień :( Jak sądzicie, czy muszę się absolutnie wyrzec kawy? Sobotę i niedzielę jakoś wytrzymałam, ale nie wiem jak wytrzymam bez porannej kawy w pracy :O

Gość Hilton
na USG wykazuje ciaze jak jestes conajmniej w 2 tyg.ciazy,powodzenia.

Gość czaem bywa
takie plamienie w terminie miesuiaczki, grunt,ze krew nie jest jasnoczerwona. Lepiej nie pij kawy i uwazaj na siebie

Jeśli to trzeci tydzień od zapłodnienia - to na USG zobaczysz tylko pęcherzyk ciążowy, więc na razie USG mozna sobie darowac i poczekać do 7 - 8 tygodnia wtedy już zobaczysz serduszko:). Ale za to idź do lekarza - on potwierdzi ciążę i da Ci skierowania na badania i wyznaczy termin następnej wizyty. Co do plamień - ja je miałam do 3 miesiaca własnie w terminach kiedy wypadałby okres i to podobne normalne, ale lepiej jednak skonsultowac się z lekarzem bo nigdy nie wiadomo co to plamienie u Ciebie może oznaczać. Pozdrawiam i gratuluję:)

Dziękuję, dziewczyny :) W takim razie już się nie martwię tak bardzo. Wybaczcie moje dziwne pytanie, ale czy USG może zaszkodzić, jeśli się zrobi teraz i np. w 8 tygodniu? Wybieram się do lekarza prywatnie. Czy z prywatnego gabinetu dostanę skierowania na badania, które mogę zrobić w szpitalu? Może to głupie pytania, ale naprawdę nie wiem :O

Gratuluje:) ja miałam robione usg tak okolo 3 tyg zeby potwierdzic ciąże i potem w 8 tyg czy bije serduszko,pewnie tez tak będziesz miała ja idziesz prywatnie ( bo ja tez całą ciąże chodziłam prywatnie) bo w przychodniach to podobno robią usg około 8 tyg i potem po koniec ciązy ale niewiem czy to prawda :(

USG nie szkodzi:)). To nie rentgen. Natomiast państwowo (płaci NFZ) USG robi się trzy razy - na poczatku ciąży, połówkowe (koło 20 tyg) i pod koniec ciąży. Oczywiscie o ile z ciążą jest OK. Bo jeśli jest zagrożona to wiadomo, że sa wskazania do częstszego USG. A prywatnie - to lekarz może robić w zasadzie na każdej wizycie:). Pozdr.

Dziękuję, Magdo :) Czy dostanę zdjątko z pierwszego USG? Chciałabym je pokazać rodzicom, zrobić im niespodziankę :) Oni tak marzą o wnuku/wnuczce, że będą chyba skakać z radości :) Zwłaszcza tato :)

Gratuluję :) :) :) Jednak jeśli chodzi o plamienia..... Są normolne w trminie miesiączki i występują czasem aż do trzeciego miesiąca. Ja jednak chcę bardzo ładnie Cię prosić, żebyś jak najszybciej zgłosiła się do lekarza. Ja rok temu też strasznie cieszyła się na widok dwóch kreseczek. Na drugi dzień dostałam plamień. Były małe i ciemno brązowe. Pomimo to trafiłam do szpitala i po tygodniu dowiedziałam się, że poroniłam...:O JA nie chcę tu mówić o najgorszym, że Ciebie spotka to samo ale lepiej skontaktować się z lekarzem. Obecnie jestem w kolejne ciąży. Też miałam plamienia na początku ale dostałam tabletki i teraz jestem już w 21 t.c. :) Powodzenia 🌼

Gość inne objawy poczatkowej ciazy
Czy na poczatku w pierwszych tygodniach mialyscie jakies objawy typu zmiany na skorze twarzy , jakies krostki czy zwiekszony apetyt .Zanim test lub lekarz potwierdzi ciaze jak sie zorientowac ze moglo nastapic zaplodnienie? Pozdrawiam

Witajcie! Dziś wyszłam ze szpitala. 10 pażdziernika zgłosiłam się z tymi plamieniami na izbę przyjęć i już zostałam w szpitalu. Okazało się, że z każdym plamieniem w ciąży należy natychmiast zgłosić się do lekarza. Ja plamiłam ponad dwa tygodnie, do lekarza zgłosiłam się piątego dnia plamienia. W szpitalu byłam faszerowana tabletkami i zastrzykami. Dziś nareszcie udało mi się wyjść na wolność! Nie plamię już czwarty dzień, ale wciąż boję się chodzić do toalety - ponowne plamienie oznacza powrót na oddział. Trzymajcie za mnie kciuki, żeby wszystko było ok :) Dziewczyny, nie lekceważcie plamień!!! Pozdrawiam! :)

Gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I mam nadzieje ze niedlugo i ja...

Gość to fajnie
Crazy D-trzymam za ciebie kciuki ,ja tez czekam do okresu i bede robic test ,usilnie chce dzidzie :) Padlinka-powodzenia. Piszcie co z wami.