Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gvalchca

Białystok

Polecane posty

Chciałam Was zapytać, co myślicie o Białymstoku, Podlasiu, Suwalszczyźnie... Czy północno- wschodnia Polska to Polska C? Pytam, bo bardzo często spotykam się z negatywnymi opiniami na temat tych regionów. Że niższ poziom edukacji, że... no właśnie, co? Dlaczego?

Osobiście Białystok w ogóle mi się nie podoba. Jakoś tak ponuro tam jest. Już bardziej w Warmińsko-Mazurskie, np. taki Ełk albo Olsztyn, b. ładne miasta :)

Ok, miasto jak miasto. Ale pytam o coś innego - dlaczego wschód uważa się za dziadostwo jakieś??

Ja też. Jestem w Twoim wieku, jestem z Podlasia właśnie i wnerwia mnie, jak ktoś tak bezpodstawnie mówi. Zapraszam do dyskusji. Chcę poznać poglądy innych ludzi.

Gość bo w Białym
jest zacofanie, ale tylko rzadzących. Czemu w Białymstoku sa blokowane wszystkie próby zainwestowania przedsiebiorców z Polski zach i zagranicy. Nasi rządzący stwarzaja takie warunki i cała Polaska się śmieje

Gość jestem z białego
i nawet podoba mi sie to miasta, gorzej natomiast z praca, mam 29 lat i jestem na etapie poszukiwania, bo jakis czas temu straciłam poprzednią i dostaje szału:(

Gość nadal zachwycona
Białystok i inne ciekawe miejsca Podlasia poznałam dopiero w ubiegłym roku i żałuję, że tak późno :) Jestem pod wielkim urokiem tych okolic ale wcześniej nie znając kompletnie ani ludzi ani tych wszystkich miejsc też znałam opinię nie bardzo pochlebną, że ciemnota, zacofanie, zero nowych inwestycji itp. jedynie leczenie bezpłodności w Białym zakodowałam sobie tylko jako pozytyw. Co do rozwoju gospodarczego tych rejonów to może faktycznie nie jest z tym najlepiej ale...........poziom wykształcenia i kultury właśnie mnie zachwycił :) Osoby, które znam z Białego mają wyższe wykształcenie i wcale nie odbiegają poziomem od ludzi z politechniki czy uniwerku z innego miasta :) Wczoraj przesiedziałam dłuższy czas w kafejce na przeciwko hotelu Gołębiewski i nie wiem czy może byc to miarodajne miejsce na wydawanie też opinii o poziomie ludzi z Podlasia ale........większość przewijających sie tam osób to obecni studenci bądź już osoby po studiach, elokwentni i z poczuciem humoru :) A skąd wiem........hmmm, czytałam gazetkę w tym czasie ale ponieważ mam dobrą podzielność uwagi, to i słyszałam również rozmowy dochodzące z sąsiednich stolików. :):):) Pozdrawiam Podlasie :)

Gość Pierniczkowa z Pierniczkowa
Ja jestem z tzw, południowej bramy mazur, niby nam blizej do Polski a ale tylko na maie. pozatym ludzie sa uprzedzeni ale nie dziwi mnie to. sama bylam zaskoczona jak inne jest podejscie do zycia kogos z pln-wschodu a np. z Mazowsza

Gość podroznik
ja jestem z warszawy, czasem bywam w bialymstoku, uwazam, ze miasto złe nie jest i wiele dobrego o nim slyszalem :) pozdrawiam

Za każdym razem muszę podnosić temat, żeby się ktoś odezwał. Szkoda. Chciałam poznać trochę opinii o Białymstoku, Podlasiu...

moje korzenie ze strony Taty siegaja Bialostoczczyzny. dokladnie Rozanystok i Dabrowa Bialostocka mam tam duzo krewnych stryjecznego rodzenstwa. pieknie tam jest u Was. i w Bialymstoku tez mam siostre stryjeczna. pozdrawiam . warto sie zainteresowac rowniez historia np. podziemie zbrojne Suwalszczyzny i Bialostoczczyzny. moj Ojciec jako bardzo mlody chlopak byl w partyzantce antykomunistycznej po 2 wojnie . dzialal tam oddzial \" krysiakow\" oraz \" Zygmunta\" .

ja bardzo lubie Podlasie i Suwalszczyzne chociaz musze przyznac ze jest to rejon biedny i ponury (jak caly blok wschodni)

Gość sorry ale to fakt
kiedy mowa o białymstoku to jakośwszystkim się z wiochą zacofaną kojarzy , wschód itd naprawdę i to powiem wam ze właśnie ludzie z mazur mi taką opinię wyrobili o tym mieście

ja jestem z serca Suwalszczyzny i tez uwazam ze Bialy odbiega troche od miast zachodnich (Poznan, Wroclaw, ...) co nie zmienia faktu, ze zamierzam sie po studiach osiedlic w Bialymstoku

ale przeciez ja nie powiedzialam ze Bialy to wiocha 😠 nie wsadzaj w moje usta nie moich slow...powiedzialam ze miasto jest troche w tyle...a skad jestem chyba latwo sie domyslic!