Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gvalchca

Białystok

Polecane posty

Gość Feldek z imienin
nie lubię Białegostoku,bo wy tam macie taką modę ruską żeby chodzić w chuście na głowie, i jeszcze torby w kratkę jak zza Bugu!Ale żubrów np. lubię :)

Heh, no tak, biegamy w tych ruskich chustach:) Piszcie, bo ja się coraz ciekawszych rzeczy dowiaduję:P suwalczanka --> genialna stopka :D

Założyłam ten temat, bo chciałam przekonać się, czy wśród Polaków wciąż panuje przekonanie o \"ruskim\" Podlasiu. Przekonać się, a w zasadzie upewnić, bo miałam takie wrażenie. Po prostu denerwuje mnie strasznie fakt, że spora część moich znajomych, która wyjechała na studia do dużych miast - przede wszystkim Warszawy, nagle czuje się taką... wyższą, ważniejszą. Potem narzeka mi taki wielki i poważny student warszawskiej uczelni, że mu tak ciężko, że trudno, że uczy się tyle, że tralala... Zadziera nosa i gada tylko o sobie. Kiedyś byliśmy przyjaciółmi, mogliśmy sobie o wszystkim pogadać, ale teraz - ja zaczynam mówić o rzeczach normalnych, chcę porozmawiać jak ze starym znajomym, ten mi od razu przerywa, tylko szkoła, studia, trudno, strasznie, ciężko... Mówię, że u nas jest dobrze. Że ja przynajmniej żyję zdrowo. Mam czas, żeby się wyspać, uczę się tego, co mi jest potrzebne do życia, mówię, że się cieszę. A wielki i poważny student patrzy na mnie, milknie na chwilę, po czym mówi: \"Ale wiesz, u nas w Warszawie....\", \"Ale wiesz, Białystok...\" A z tymi chustami na głowie i wielkich, kraciastych torbach to mnie rozwaliliście ;) Tak, każda nastolatka codziennie biega tak ubrana do szkoły. :D

Gość a ze kuuurdeee
Pozrawiam ziomali -Kazia z podlasia

Bialystok jest OK. Szczególny sentyment mam do kościoła św, Rocha... ale to inna historia.

Gość ciekawy temat
a słucha ktoś " Sagi Rodu Tarasewiczów " ? tam jest wszystko... :D

Gość Siemiatyczanka
a ja lubię podlasie i to nawet bardzo, przynajmniej klimat zdrowszy niż w "lepszej" części Polski.

Ja tez lubie podlasie i suwalszczyzne. Najpiekniejsze tereny na swiecie to okolice Sejn. Ech. No i kiszka. 3/4 Polski nie wie co to kiszka, nie mowiac o babce, Hahahahah i dobrze, a uwazaja sie za wszechwiedzacych

Może i wstyd :P :) Pytanie do Podlasian: macie jakieś kompleksy z powodu swego pochodzenia? Wmawia Wam Warszawka coś? :) A może ja mam złe doświadczenia?:)

Kiszka.... Moi znajomi, kiedy dowiedzieli się, co to kiszka albo babka, jęknęli z obrzydzeniem:) Nie znają się :P Generacja McDonald\'sa :D

No nie zartuj. Hahahaha - chyba generacja pajacow, hahahahahah. A to toakie pyszne.... Ech. Pamietam babke w Podlasiance

Gość Siemiatyczanka
pewnie! nie ma nic lepszego od kiszki i babki....

Nie żartuję, taka jest prawda. Po prostu nie wiedzą, co dobre:) Jeśli napiszę, że \"proszę o 25.000 wpisów\" to będziecie dyskutować? Ależ ja mam humorek teraz:D Pozdrawiam Podlasie! :D A zwłaszcza moją grupę ze studiów - 5. ZiM!!!!!!!!!!!!! :D Taka odrobinka prywaty:P

Z Augustowa:) Do Suwałk niedaleko:D A w Białym aktualnie, na studiach:D Pozdrawiam Cię, a co! :D 🌻

Gość wschód
południowy pozdrawia Wschód północny:D

Az mi slinka leci... Nie martwcie sie dziewczyny, wiele miast Polsi znam w wielu mieszkałem, a i za granica. Bialystok jest pieknym miejscem i teraz absolutnie nie odbiega od innych miast, a moze sie spokojnie porownywac z tymi najbardziej rozwijajacymi sie i zadbanymi - np. Poznaniem. Poza tym to wlaśnie w rejon Podlasia, Wrmii i Mazur, Lubelszczyzny i Rzeszowszczyzny idą dotacje z Unii Europejskiej, bo ekologia, bo wyrownywanie szans, bo granica Unii. Zaniedbania z okresu komuny a i wczesniejsze wyszly tylko na zdrowie ścianie wschodniej. To reszta kraju zaczyna byc zacofanam i zniszczone przez przemysl. Sorry, ale kto ma atpliwości niech sie tam uda.

Gość Grenza Józef syn Franciszka
smaku mi narobiliście, na tą babkę ❤️

Pieknie jest mieszkac nad jeziorem Białym i Necko. To jest coś czego ci zazdroszcze. Ech.....

musze przyznac ze Augustow ma w przeciwienstwie do Suwalk zajebisty klimat...jak sie tam pojedzie latem to az czuc wakacje i atmosfere beztroski:)

suwalczanka --> ile razy spojrzę na Twoją stopkę, to się śmieję od ucha do ucha :D nie mogę się opanować :P