Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powaznie

opryszczka narządów ...... oraz nadrzerka

Polecane posty

Gość sliczna
czesc wiesz co nie wiem co mam ci napisac bo ja sama mam nadrzerke lecze ja caly czas i nie moge sie z niej wyleczyc jeszcze na dodatek chyba mam ropna bo moj sluz jest nie zbyt pachnacy i na dodatek nie wiem co zrobic z tym bardziej ze mam straszne bole w okolicach moczowych i strasznie mnie tam swedzi jesli wiecie co mam robic to dajcie mi znac jak najszybciej bo ma jeden problem jestem za granica a nie wiem gdzie tutaj jest najblizszy ginekolog prosze was bede czekac na odpowiedz . pozdrawiam

Gość monka22
wydaje mi sie ze to nie jest5 powazny problem rzeby go az tak bagatelizowac .ja tez mialam nadrzerke i dalam soobie rade

Gość ola22
co to za glupoty

Gość ciasteczko28
Ja też mam z tym problem moja nadrzerka jest wielkości pięcio złotówki mam dwoje dzieci i wiem ż powinno być komplikacji ale i tak sie bardzo boje narazie boje sie iść nawet na wymaz bo obawiam sie wyników ja mam nadrzerke 1lat

Gość ciasteczko28
Ja też mam z tym problem moja nadrzerka jest wielkości pięcio złotówki mam dwoje dzieci i wiem ż powinno być komplikacji ale i tak sie bardzo boje narazie boje sie iść nawet na wymaz bo obawiam sie wyników ja mam nadrzerke 18 lat POZDRAWIAM

Gość ciasteczko28
Ja też mam z tym problem moja nadrzerka jest wielkości pięcio złotówki mam dwoje dzieci i wiem ż powinno być komplikacji ale i tak sie bardzo boje narazie boje sie iść nawet na wymaz bo obawiam sie wyników ja mam nadrzerke 18 lat POZDRAWIAM

Gość pisze się nadŻerka
tępaki jedne 😠. Na mózgownicach też chyba macie nadżerki, bo pisać nie umiecie :O.

Gość Monia198927
Jestem młodą kobietą,właśnie rozpoczęłam współżycie,mam stałego partnera,bardzo go kocham ale po pierwsze odczówam rzadko przyjemność z seksu z nim, po drugie po stosunku zdażają się lekkie krwawienia i spóżnia mi się miesiączka. Zawsze się zabezpieczaliśmy więc nie mogę być w ciąży,przed rozpoczęciem współżycia byłam u ginekologa i wszystko było ok. Czy może to być spowodowane nadżerką? Jeąel nie to co jest powodem?

Gość zdecydowanie na śniadanie
krwawienie po stosunku może byc spowodowane nadżerką ale brak miesiączki ma inną przyczynę, albo jakieś zaburzenia hormonalne, stres, z pewnoscią powinien zdiagnozowac to lekarz, bo możesz miec jakieś problemy np z jajnikami i przestały wytwarzac hormony zanik miesiączki jest zjawiskiem normalnym tylko w dwóch przypadkach: ciąży i menopauzy

Gość WŁAŚNIE NADŻERKA
a nie nadrzerka :O A poza tym co to znaczy bać się iść na wymaz? A potem będziecie płakać na forum, że macie raka, bo się bałyście. Średniowiecze - dramat.

Gość aasasas
u mnie w cyt. wyszło że mam pojedyncze nieprawidłowe komórki nabłonka płaskiego niewiadomego pochodzenia. mam powtórzyc cytp za 4 miesiące.Miał ktos tak?? co to znaczy?? jest źle? Dodam że jestem w grupie zwiekszonego ryzyka

Gość Moniczka1987
lekarz powiedzilal ze mam nadrzerke od niedwna przyjmuje tabletki anty. czy to mi zaszkodz?niewiem,wiec pytam ?!jak to leczyc gdzie sie zglosic , czy to moze zaszkodzic mojemu partnerowi?

Gość vreya
dzisiaj wyskoczyly mi dwie ropne krosty na wargach sromowych, oprocz tego mam mega uplawy i bardzo mnie piecze przy oddawaniu moczu, co prawda jutro ide do ginekologa ale chcialabym sie dowiedziec od tych pan ktore mialy opryszczke czy to na pewno to. nie wiem czemu ale jakos bardzo sie boje wszystkich tych grzybic i w ogole choc wiem ze duzo kobiet ma takie dolegliwosci i nie robia z tego jakiejs tragedii

Gość Siula89
Witam! Temat nadżerki dotyczy również mnie!:( Czekam na wyniki cytologi, aż się boje ... I czekam na jakieś wiadomości od was! Pozdrawia

Gość Siuliliana

Gość lillka007
jesli chodzi o wirus HSV 2 czyli wirus wywołujący opryszczkę narządów rodnych to nie należy tego w zadnym stopniu bagatelizować. ja czesto cierpię na opryszczkę wargową (HSV 1) i przy okazji leczenia sie farmakologicznego dosć wielu ciekawych rzeczy dowiedziałam się na temat tego paskudnego wirusa którego większość z nas nosi w sobie juz od pierwszych lat życia. czasami pomagają te leki ogólnodostępne ale jest to jedynie pomoc doraźna walkę z opryszczką trzeba przeprowadzić od środka. co do nadżerek, przed ciążą zawsze wszystko miałam ok, żadnych nadżerek i innych tego typu rzeczy. po porodzie ponoć coś niewielkiego się pojawiło. cyt zawsze grII ale nie odczuwam żadnych niepokojących dolegliwości. mam nadzieję że będzie tak nadal.

lillka007 ma rację leki ogólnodostępne pomagają zaleczyć wykwit ale nie zmniejsza częstotliwości występowania wirusa dlatego w momencie uciążliwej opryszczki wargowej lub opryszczki genitalnej powinno wybrać się na wizytę do lekarza! ten być może zapisze leki doustne przeciwwirusowe pomagają one zmniejszyć ilość wirusa w organizmie jest to w szczególności ważne przy opryszczce narządów rodnych!!!!!

Gość dziewczyny ja o brodawkach
moje leczenie trwalo miesiac - to zalecone przez lekarza - po miesiacu przerwalam bo bylo zupelnie nieskuteczne potem leczylam sie sama przez... tydzien tak skutecznie ze gdy brodawki zniknely to juz sie nie odnowily brodawke ktora mialam przy wejsciu do pochwy posmarowalam wilczomleczem - UWAGA MOZNA SOBIE ZROBIC STRASZNA KZYWDE!! KROPELKA SOKU WIELKOSCI GLOWKI OD SZPILKI WYSTARCZY W ZUPELNOSCI potem strasznie piecze przez pare dni a potem blona sluzowa zluszcza sie razem z brodawka. ta ktore mialam na wargach ..potraktowalam lekiem na .. odciski - odpadly po 3 dniach JESLI KTORAS CHCE SPROBOWAC TO NA WLASNE RYZYKO - NIE KONSULTOWALAM TEGO Z ZADNYM LEKARZEM - PO PROSTU BYLAM JUZ BAAARDZO ZDESPEROWANA :)

o matko co to za metody!!! ja bym się nigdy nei zdecydowała bo jak sama piszesz na własną odpowiedzialność tak? i co mam czekac az mi wszystko odpadnie łącznie z łechtaczką ??!! to ja już wolę iść do lekarza w końcu to choroba jak każda inna ale przynajmniej wiem że wyleczę się bezpiecznie..teraz nawet kobieta w ciąży może leczyć się bezpiecznie

... no comment... widać że ludzie naprawdę często nie cenią swojego zdrowia. Kobieto przecież ty kiedyś myślę będziesz w ciąży.. wiesz jakie mogą być skutki takiego leczenia. skąd wiesz że masz do czynienia z brodawką a nie z opryszczką genitalną? czy lekarz wykluczył taką ewentualność? masz świadomość że możesz zarażać swojego partnera?

myslę że osoba która leczy się na własną rękę w ten sposób odpowie Ci na wszystkie pytania NIE niestety :( na szczęście tego typu głupie pomysły powinny przejść ludziom po przeczytaniu informacji z tej strony www.bezopryszczki.pl

Gość Jolinek
czesc dziewczyny, tez miala opryszczke .... ale wyczytalam na internecie przez przypadek ze sok Noni jest cudotworczy i dobry na wszystko... wierzac i niewierzac postanowilam spróbowac... bo co natura to natura a nie jakas chemia ktora i tak nie przynosi efektow. Wiec zaszkodzic nie moglo (noni jest 100% naturalny... dostepny w aptekach i sklepach ze zdrowa zywnoscia) Mialam maly wykwit wiec posmarowalam go odrobina soku... przykladalam wacik co pare minut ale potem pozwalalam zeby sie osuszylo... i mówcie co chcecie ... to pomoglo!!! Zovirax i zadne inne masci juz by w tym momencie nic nie poradzialy... a ten sok tak!! Pije go teraz codziennie i wierze w jego moc!! polecam! i jesli któras z was spróbuje to prosze dajcie znac czy u was tez zadzialalo... powodzenia :-)

Gość nataluskaa
ssfewf

Gość ona zalamana
Wiatam was dziewczyny,ja wlasnie wrocilam od ginekologa i sie dowiedzialam ze mam nadzerke ktora trzeba bedzie wyciac zabieg bedzie robiony w znieczuleniu.Jesli ktoras z was miala robiony taki zabieg to prosze powiedzcie mi cz to boli i czy lezy sie na to w szpitalu???strasznie sie boje prosze pomozcie:(:(

Gość ona zalamana
Wiatam was dziewczyny,ja wlasnie wrocilam od ginekologa i sie dowiedzialam ze mam nadzerke ktora trzeba bedzie wyciac zabieg bedzie robiony w znieczuleniu.Jesli ktoras z was miala robiony taki zabieg to prosze powiedzcie mi cz to boli i czy lezy sie na to w szpitalu???strasznie sie boje prosze pomozcie:(:(

sok na opryszczkę... tego to jeszcze nie słyszałam. w sumie nie znam tego soku ale raczej wybieram konwencjonalne środki leczenia czyt. leki przeciwwirusowe.

Gość busolka
Czesc dziewczyny ja tez mam problem z nadrzerka ale niestety juz nie 1 raz tylko pewnie 3 .Zupełnie nie wiem czemu tak jest raz mialam leczona tabletkami 2 raz tzw pedzelkowanie niestety po pewnym czasie a mianowicie bylam u ginekolog 2 lata temu znow mam podobne objawy upławy ból podczas stosunku i lekkie krwawienia a na dodatek co chwila chodze do kibelka na siusiu czy to moze byc od zapalenia ?dlaczego nie moge sie pozbyc tej okropnej nadrzerki ile razy mozna ja miec dziewczyny poradzcie cos !!!i czy ta nadrzerka moze byc spowodowana zawsze współzyciem z partnerem bo mnie sie tak wydaje ze po tym zawsze łapie nadrzerki i zapalenia

Gość busolka
Czesc dziewczyny ,ja tez mam problem z nadzrerka ale to juz nie 1 raz .Raz mialam leczona lekarstwami 2 raz tzw pedzelkowanie a teraz znow czuje ze mam bo mam upławy ,ból podczes stosunku i lekkie krwawienia .Jak sie pozbyc tej wstretnej nadzrerki ile razy mozna ja miec . Wydaje mi sie ze to zawsze po stosunku mi sie roboi to zapalenie i nadzrerka to co mam sie nie kochac ja juz nie wiem jestem załamana a na dodatek co chwila chce mi sie siku nie wiem czy to nie od zapalenia dziewczyny poradzcie cos ,moze to chłopak mnie zaraza albo od otarc od prezerwatyw

nadżerkę można wypalić lub zamrozić!ylko prawdopodobnie po wypaleniu można miec kłopoty z zajsciem w ciąze wiec dla kobiet które planuja potomstwo bezpieczniejsze jest zamrożenie