Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agula_77

czy separacja ma sens?

Polecane posty

Gość agula_77

Zdecydowaliśmy się rozstać na jakis czas. Jestesmy małżeństwem, mamy małe dziecko. Mój mąż twierdzi, ze się pogubił i nie wie czy chce być ze mną, czy mnie kocha i czy może być ze mną szczęśliwy? Postanowiłam wyprowadzić się z naszego wspólnego mieszkania i zamieszkać na jakiś czas u rodziców.Jak myślicie czy mozna mieć madzieję iż to się jeszcze poukłada? Czy lepiej rozstac się dwa kroki wcześniej niż o jeden krok za poźno?

Gość Honorka
A jaki był powód? Co do tego doprowadziło?

Gość agula_77
Sama nie wiem, coraz mniej czasu dla siebie, coraz więcej pracy, nasze dziecko częściej u rodziców niz z nami, ciagły pośpiech za wszystkim, ciągły brak pieniędzy a w konsekwencji my coraz dalej od siebie. Szara, zwykła rzeczywistość, o on nie wie czy tak chce zyć? Twierdzi, że się pogubił, że nie ma czasu na pasje, na siebie po prostu, na możliwość bycia czasem tylko dla siebie. Twierdzi, że ja jestem zaborcza i na nic mu nie pozwalam, że go zdominowałam i on czuje się przytłoczony przeze mnie.

Gość ludzie nie dorośli do miłości
teraz z byle powodu odchodzą, zdradzają się :( nie potrafią(a raczej nie chcą) walczy ćo związek, pielęgnować go :( smutne :(

Gość po prostu kobieta ...
problemy same sie nie rozwiązują tylko dlatego, że chowa się na jakiś czas głowe w piasek. Obawiam sie, że twój pomysł jest nienajlepszy , jak sie wyprowadzisz to może nie być już powrotu bo jeszcze bardziej oddalicie sie od siebie. Ale ty decydujesz czy podjąc to ryzyko...

Ja mam podobny problem i właśnie zastanawiam się nad takim samym wyjsciem.