Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocna zmiana

szczerze kto ogladal nocna zmiane?

Polecane posty

Ten film jest TENDENCYJNY! Wlasnie o to chodzilo Jackowi Kurskiemu (i drugiemu rezyserowi-juz nie pamietam kto to), zebys tak myslala. A Jacek Kurski to ten, ktory wczoraj oglosil, ze dzadek Tuska pracowal dla Wermachtu ;))) I co Ty na to?

Gość ja już napisałam
co myślę na ten temat, w innym miejscu to się nie będę powterzać.................uważam, że jak zawsze chodzi tu o wielką kasę, ......... a tusk jest człowiekiem z "układu" całkiem tak jak KWAŚNIEWSKI na Kaczyńskich też nie zagłosuję, bo moim zdaniem są NIEUDOLNI....wiedć to chdźby po ich stanowiskach: -minister sprawiedliwości -szef NIK-u -prezydent Warszawy.......... wszystko KLAPA i BAŁAGAN a jak ktoś chce to niech sobie poczyta, moje wypowiedzi to te na końcu :) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2989740

Gość nocna zmiana
dlaczego w Polsce gdzie to wszystko sie zaczęlo nie dokonano tego?Wstyd i hańba!Poza tym nie jestem fanka ojca dyrektora.

Gość nocna zmiana
ja wiem kim jest Kurski.Uważam że film nie jest tendencyjny gdyz nie zawiera osobistych komentarzy i refleksji autora.Zawiera posiedzenia sejmu,wypowiedzi telewizyjne niektórych polityków.Wypowiedzi Wałęsy itp.

Wlasnie tego do konca nie rozumiem. Chyba to byloby bardzo czasochlonne i trwaloby latami. Ile lat juz minelo, a dopiero teraz IPN bedzie dostepny...

Gość nocna zmiana
przeczytałam twoje wypowiedzi na tamtym topicu,zgadzam sie z nimi.Kaczyńscy wtedy zostali przeglosowani poprostu.Co mogli zrobic kiedy prezydent mial odmienne zdanie w tym temacie.zreszta tez nie uwazam ich za jedynych i najlepszych.Ale ide na wybory bo była ud i kld jest dla mnie o wile wiekszym złem.

Gość nocna zmiana
Własnie Kasiek P. to jest smutne.Gdyby nigdzie sie to nie udalo to rozumiem.ale udalo sie naszym sasiadom i tu jest pies pogrzebany...Wałęsa wielki antagonista komuny,agentów,sb,ub dlaczego???????? :( :( :(

Teraz chyba w koncu mozna to zrobic zgodnie z prawem. I mysle, ze juz niedlugo skoncza z tym raz na zawsze.

Gość do nocna zmiana
wtedy kiedy to się działo miałas 10 lat, wiec co ty mozesz o tym wiedziec do cholery, został ci pokazany jedynie kawałek rzeczywistości, a film został pokazany teraz z prostego względu, żeby obrzydzic wyborcom kandydata na prezydenta RP pana Donalda Tuska, nie powiem zeby był on moim idealnym kandydatem, ale napewno nie zagłosuje na kandydata który posługuje się takimi metodami- czyli znależc jak najwiecej haków, natomiast zero na temat swojego programu, nie bedę z toba dyskutował, bo nie ma o czym i nie ma z kim

Gość nocna zmiana
kasiek wiesz nie sądze by Tusk i jego koledzy którzy wtedy byli przeciw...teraz będą za....Powiedza ze to stare sprawy a teraz trzeba zajac sie naprawa Polski a to tylko strata czasu.Mogę założyc sie o milion :(Niestety....

Gość ja już napisałam
a jeszcze jedno, zupełnie nie odpowiada mi program Kaczyńskich, cóż ja liberałem jestem........... uważam, np, że coś takiego "bezpłatna służba zdrowia", za zupełnie nierealne w naszch, skorumpowanych warunkach a niskie podatki na pewno zachęciłybu inwestorów do tworzenia nowych miejsc pracy.......... szkoda, że ten Tusk jest jaki jest.......... ja w parlamentarnych głosowałam na "Myszkę MIKI", ale w prezydenckich to nie ma sensu, myślałam, że jak dostanie kilka miejsc w parlamencie to coś tam "namiesza" ale nie wyszło...... dlatego NIE GŁOSUJĘ niech będzie co chce, ja i tak sobie dam radę........ tylko taki ideologiczny niedosyt pozostaje............ szkoda

Gość nocna zmiana
do do nocna zmiana>>>>wiesz co pokazujesz własnie poziom twojej kultury i poziom intelektualny.Ja tu tylko dyskutuje...równiez z ludzmi ktorzy maja inne zdanie w tym temacie.nie staram sie nikogo przekonywac bo kazdy ma swoja racje,swoje poglady itp. A ty obrażajac mnie pokazujesz własnie jacy sa wyborcy Tuska.Czyste chamstwo głuche na argumenty innych.

Nie zgadzam sie z wypowiedziami \"ja juz napisalam\". Uwazasz, ze ludzie, ktorzy WTEDY byli przeciwko tej ustawie (Walesa, Kuron, Rokita, Tusk...), bo sie bali?? Bo koneksje z SB? Przeciez oni CHCIELI tej ustawy i NADAL CHCA (Kuron chcial) tylko inaczej sformulowanej (oczywiscie chodzi o sad, a nie MSW, czy cos innego). I nie wiem, co tu ma ich majatek do tego i czego mieliby sie bac.

Gość nocna zmiana
do ja juz napisalam>>> własnie! Jesli chodzi o pana Mikke to zupelnie nie mam mu nic do zarzucenia.Ale nie głosowałam na niego ze względu na własnie liberalna polityke która mi jest obca.Jednak jako czlowieka szanuje go i cenie.

Gość ja nie rozumiem jednego
czego wy chcecie od tego Tuska to jest uczciwy normalny facet... a prawdą jest że podwyższanie wydatków na socjale (zasiłki na przykład) niestety jest naszym kosztem, z naszej kieszeni, i kiedy Kaczuchy będą rządzić to nie łudźcie się że będzie łatwo. Wszyscy będą mieli po równo - nic.... Tusk chce nam przynajmniej UŁATWIĆ zarabianie kasy, nie rozumiecie?? Mniejsze podatki, prostsze przepisy, a nie tak jak jest teraz teoretycznie jakieś durne ulgi podatkowe ico my z tych ulg mamy tak naprawdę, nic!! Prowadzę małą firemkę i w życiu nie zatrudnię żadnych ludzi, wolę pracować sama a wiecie czemu? Bo mnie po prostu na to nie stać podatki są koszmarnie wysokie, ZUS cholerny zżera mi 1/3 zarobków, w dupie mam takie zarabianie i żadne ulgi tu nie pomogą!!!! Tu trzeba radykalnego obniżenia ZUS-u i podatków wtedy coś ruszy!! Nie rozumiecie, jak przedsiębiorcy nie będą mogli się rozwijać to g... będzie nie Polska!!! No i co z tego że pomożemy biednym?? Wszyscy będziemy równo biedni, będziemy solidarnie klepać biedę!!! O to chodzi Kaczuchom niestety....

Gość nocna zmiana
Kasiek P.>>>> że sie wtrącę...mi naprawde jest obojetne w jaki sposob byla by ona przeprowadzona.Ale nie była :( i to jest bardzo smutne.I podejrzewam że juz nigdy nie będzie :(

Skoro tylu ludzi uwaza, ze Tusk, Walesa, Kuron, Rokita, itp. nie chcieli ustawy, bo sie bali to jest najlepszy dowod na to, ze film JEST TENDENCYJNY. Kurski chcial, zeby ludzie mieli takie wlasnie zdanie.

W 100% zgadzam sie z \"ja nie rozumiem jednego\". Nam potrzebne jest praca, a nie jalmuzna. I dlatego glosuje na Tuska.

Gość nocna zmiana
ja nie rozumiem jednego>>>>byc może własnie dla twojej sytuacji lepszy jest program Tuska ok.Nie wiem ,nie jestem przedsiebiorcą...ale my tu nie dyskutujemy o roznicach programowych tylko o pewnej nocnej zmianie...

do \"nocna zmiana\": jestem pewna, ze bedzie :)) Jak juz wczesniej pisalam, dwie partie rzadzace sa za tym i zrobia to, zeby juz raz na zazwsze z tym cholerstwem skonczyc. :)))

Gość nocna zmiana
Kasiek P. Ale oczywiscie że mowili że chcieli...nawet na tym filmie ....tylko że nie zrobili tego:( w zaden mozliwy sposób :(

To ja sie jeszcze wtrace ;) Nie tylko przedsiebiorcom byloby latwiej za rzadow PO i Tuska, ale tez zwyklym ludziom, ktorym to Ci przedsiebiorcy mogliby dac wreszcie prace. Ze wzgledu m.in. na nizsze koszty (np. podatkowe)

Gość nocna zmiana
Poza tym film obejrzałam dzis.Wczesniej juz głosowałam na Kaczyńskiego wiec film nie zmienił moich orientacji politycznych....ale otworzył mi oczy na to co wtedy sie dzialo...Do tej pory znalam to tylko z opowiesci.Mam nadzieje że jakos się obie partie dogadają biorąc pod uwagę znaczące roznice programowe.

Wydaje mi sie, ze wtedy nie bylo to mozliwe na drodze sadowej. Dopiero niedawno znalazly sie jakies dokumenty z tamtych czasow, dzieki ktorym wielu ludzi bedzie mozna oskarzyc. Nawet te dotyczace ks. Popieluszki. Cos takiego slyszalam, ale nie daje glowy.

Gość ja już napisałam
Kasiek>>>>>>>> ja uważwm, że Wałęsa akurat chciał dobrze, cóz może zostł przekupiony lub zastraszony............... A majątki takich ludz jak np pan Kulczyk czy Gudzowaty powstały właśnie dzięki dawnym układom............które promowały konkretne ustawy. Sztandarowy przykład: "i inne rośliny", "lub czasopisma" Mogę powiedzić z własnego doświadczenia jak to wyglda od środka, od liceum przyjaźniłam się z córką pewnego znanego polityka SLD............. ot takie lobby, czy jak ktoś chce "klub krakowskiego przedmieścia" ja tym ludziom nie zazdroszczę.....po prostu wykorzystali sytuację.............ale gdyby teczki wtedy- w latach '90 ujawnione......wszystko mogłoby się potoczyć inaczej. A TUSK jest człowiekiem "układu" jak powiedziałam i to jest jasne..o też będzie miał swój klub, swoje lobby....już to widać dlatego nie warto na niego głosować....moim zdaniem

Gość nocna zmiana
a ja znowu uwazam ze byloby łatwiej z programem pisu :) zreszta wielu wyborców Tuska jako na partie glosowali na pis :)

Gość ja już napisałam
a dlaczego ten PIS proponujesz......... ja, mogę skrytykować ich program np na podstawie tych szpitali co już wspominałam......bo mam tu doświadczenie!!!!!!!! Mój toto pracował na kierowniczym stanowisku 40lat, płacił składki ZUS...........na wiosną poszedł do szpitala na wymianę zastawki.....publicznego oczywiście............lekarz powiedział jasno........mam zespół 7 osób.....każdy pierze po 1000zł!!!!!!!!!!!! jak chdzi o życie to nikt nie dyskutuje....tylko płaci!!!!!!!!! myślisz, że zgłosiłabym to na policję jak życie mojego ojca było w niebespieczeństwie???????????? NIE Jakby to był prywatny szpital to wszystko byłoby jasne!!!!!!!!!! PŁACĘ PRZY KASIE I JUŻ. Nie wierzę, że Kaczyńscy są w stanie nad tym zapanować....w inny sposób niż poprzez likwidację skorumpowanych instytucji!!!!!!!!!1