Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plesniaczek

Brązowe oczy i wlosy ciemny braz-jakie cienie?

Polecane posty

Gość plesniaczek

Brązowe oczy i wlosy ciemny braz karnacja ani za cimna ani za jasna-jak dobrac makijaz chodzi mi glownie o oczy:cienie sposob malowania rzes (mam gleboko osadzone oczy i troszkeczke opadajace powieki)

Gość ja robię tak
wewnętrzne kąciki oka beżowym, zewnętrzne brązem z odcieniem złota, dolną powiekę (nad rzęsami, przy samym oku) maluję delikatnie białym cieniem (można kredką, ale cieniem lepiej) - to powiększa optycznie oko. Na koniec cieniutko obrysowuję oko czarną kredką nadając kształt - możesz podnieść opadające powieki. Ważne, żeby kreska na dolnej powiece była cieniutka i równa z linią rzęs - wtedy wygląda naturalniej. na górnej powiece można sobie pozwolić na trochę więcej. Na koniec tusz - i już :)

Gość Cukirek-Raczek
Wiecie co, a ja nigdy nie odróżniałam oczu głęboko osadzonych od szerko, płytko osadzonych :P:P:P może mnie ktoś oświeci , bo ja nie wiem jakie JA mam oczy :P

Super wyglądają fiolety z różem - róż we wnętrzu, fiolet na zewnątrz. Oba kolory również pod okiem. Na górze fiolet pociągnij nieco ponad załamaniem się powieki i lekko rozmaź palcem - powinno optycznie \"podnieść\" powieki :-) Jeśli chcesz mieć makijaż imprezowy, to zamiast rozmazać fiolet, nałóż nad fioletem jeszcze trochę różowego.

Raczku - płytko osadzone, to takie jakby \"wyłupiaste\". Przeciwieństwem do nich są głęboko osadzone. Szeroko osadzone to takie, które są dalej od nosa. Przeciwieństwem są wąsko osadzone. Oświeciłam troszkę? :-)

Gość lolobrygida.....
Polecam do brązowych jak najbardziej zielone : odcień khaki, ciemna zieleń, ja mam inglota i z avonu color trend.. Wygląda rewelacyjnie z piwnymi i brązowymi oczami, szukam też granatowego cienia, ale nie moge nigdzie znaleźć, widziałam kiedyś na modelce i wygladała extra. Dla odmiany zamiast elinera mozesz narysować sobie cienka kreskę kredką na powiece tuż przy linii rzęs i pokryc ja czarnym cieniem - dłużej sie bedzie trzymac i nie bedzie sie rozmazywać. kupiłam ostatnio za 5 zł z takimi kosmicznymi drobinkami ;) ,które troszke swiecą ,ale tylko odrobinke, prawie nie widać.Do tego juz nie nakładaj wiecej cienia, bo kreska jest i tak ostra, wytuszuj rzęsy bardzo dokładnie, na dole mozesz lekko tylko musnąć tym czarnym cieniem zamiast kredką, ale bardzo bardzo mało , bo inaczej bedzie wyglądać wulgarnie takie oko, na dole prawie nie widoczne, to góra ma być "wykonczona" i do tego ciepły czerwien na usta, na dzien moze byc jasniejszy ,wieczorem ciemniejszy. Potwierdzam ,ze fioletowe cienie wyglądają ładnie ale też te brązowe, naturalne, wtedy warto jednak coś złamać w kolorystyce, zeby cała twarz nie sprawiała wrażenia "brunatnej" ;).

Gość Cukirek-Raczek
smarkulko kochana dziękuję za oświecenie ! :D:D:D:D

Gość plesniaczek
dzieki Wam laseczki bardzo za wszystkie porady-pedze przed lustro probowac:)