Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fionka

Polecam gorąco Excipial- krem kryjący do cery trądzikowej!!!

Polecane posty

DZiewczyny kupiłam ten krem ( Excipial Pigmentcreme Spirig) w aptece-kolor jasny (jest jeszcze ciemny). Zapłaciłam 20 zł. Mozna tez zamowic go na www.esentia.pl I jestem nim zachwycona!!!! :D DOskonale kryje wszelkie krostki i przebarwienia, trzyma się cały dzień i co najważniejsze nie powoduje powstawania zaskórników, jak to robią inne fluidy. Na opakowaniu jest nawet napisane, ze pomaga miejscowo leczyc tradzik, bo lekko wysusza krostki. Naprawde warto w niego zainwestowac, bo buzka wyglada ładnie :)

To moze sprobuj dokupic ciemny odcień (dunkel) i tak jak radzi producent mieszac. Dla mnie kolor jest ok.

Gość moze ktos jeszcze cos napisze

Czy mogłybyście napisać skład tego kremu? Byłabym bardzo wdzięczna.

Aqua, Octyldodecanol, Titanium Dioxide, Glyceryl Stearate, Steareth-2, PEG-8 Distearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Steareth-20, Polyaminopropyl Biguanide, Phenoxyethanol, Butylphenyl Methylpropinal, Parfum, CI 77491, CI 77492, CI 77499 Lipidgehalt 35% Pigmentgehalt 15% clotrimazole 1% erythromycin 1% metronidazole 1% chlorhexidine 0,5% triclosan 2%

Gość Primavera
Znam ten krem baardzo dobrze..."wykończyłam go 2 tubki :)Musze przyznac ze jest wyjatkowo wydajny. Cienka warstewka wystarczy aby efekt kryjacy utrzymywal sie caly dzien:) jednak nie jestem tak w 100% pewna jego dzialania co do leczenia...szczerze przyznam ze nie pomogl mi w zaden sposob na moje problemy z tradzikiem, jednak nie narobil rowniez szkod;) Zrezygnowalam z niego w okresie letnim bo jego konsystencja jest zbyt gesta i wydawal mi sie zabyt ciezki na letnia pore. Teraz pomimo znacznej poprawy stanu mojej cery uzywam go nadal jednak bardzo cienka warstwe, aby ukryc lekkie przebarwienia ktore powoli znikaja:) Jeszcze jedno: nie matuje i slabo stapia sie ze skora:( Dostepny w aptekach (cena ok. 20 zl), na zamowienie.

To czy leczy, to mało ważne, chociaż producent twierdzi ze tak, ale najwazniejsze, ze nie powoduje powstawania nowych zaskórników i pryszczy :D Wczesniej wystarczył dzień-dwa z normalnym podkładem na twarzy i miałam mnóstwo zaskórników które przeradzały się potem w pryszcze i goiły sie tygodniami. A Excipial tego nie robi, wiec chwala mu za to!!!!

a czy ten krem kryje troche te pryszcze jak fluid czy raczej nie?? CHcialabym troche zakryc krosty, ale nie nakladam fluidu bo potem mam duzo wiecej krost...

No oczywiście ze kryje!! To jego główna zaleta :D Bardzo ładnie ujednolica kolor cery

Gość Ewelka69
Też go mam:) Super wygładza buźke. Jak sie nim posmaruje to przebarwien nie widać, skóra ma taki jednolity kolor. naprawde jest super,na mnie tez jakoś wyjatkowo nie zadzialal jeśli chodzi o leczenie ale napewno nie szkodzi!!!

a którego odcienia używacie?? tego jasnego czy ciemniejszego?? I czy małe krostki tez zasłania??

Ja uzywam jasnego, bo mam bardzo jasna karnacje i jest ok. W sam raz. Nie za jasny, nie za ciemny. Male krostki tez zakrywa :) Buzka naprawde wyglada po nim gladko i jednolicie.

Gość Ewelka69
Ja używam tego jasnego. Mam ciemna karnacje ale kupilam go zima kiedy byłam blada, jak na teraz to jest troche za jasny ale uzywam go bardzo mało i nie wyglądam w nim blado. U mnie kosztuje 16 zł.

a co myślicie o DERMACOLU??? Opini na temat tego kremu o ktorym piszecie jest niewiele a właściwie tylko jedna, że nie maskuje za bardzo krost. Natomiast ten Dermcol ma duzo pozytywnych opinii.

Dermacol jest dobry ale tylko i wyłącznie na pojednyncze pryszcze lub przebrawienia jako korektor. Nałożony na całą twarz sprawia ze po godzinie juz sie świeci i na tłustej skórze pod wpływem temp. szybko się waży i nie wyglada to ładnie. Ale kryje bardzo ładnie, więc jako korektor ok, ale nigdy na całą twarz, bo jest za cięzki. Dodatkowo zapycha pory.

W aptece nie. Ja go kupiłam w małym sklepiku kosmetycznym. Poszukaj też na bazarkach, albo jak nigdzie nie znajdziesz (bo trudno go czasem dostac) to na pewno jest na www.esentia.pl

kupilabym sobie ten EXCIPIAL, ale tak mi sie nie chce isc do apteki... Chyba lepiej uzywać kremow przeznaczonych do cery trądzikowej (jesli sie ma trądzik) niz jakis korektorów które mogą pory zatykać, bo potem jest eszcze gorzej. Lepiej zeby mniej krył te krosty ale nie powodował ich powstawania.

No to przeciez cały czas pisze, ze on nie powoduje powstawania nowych pryszczy!!!! Twoja sprawa nie chcesz to nie kupuj. Ja tam wole,zeby nie bylo widac moich pryszczy i przebarwien.

Fionka, źle zrozumiałaś moją wypowiedź, pisałam o tym drugim preparacie, ze powoduje powstawanie krost. Juz sobie kupiłam dziś, jutro wypróbuje! mam 12 godzin zajęc więc zobaczymy jak się sprawdzi. Robiłam juz małą próbke przed chwilą no i chyba nieżle działa :) buziaki

Aaa ja myślałam ze Ty piszesz o Excipialu a nie o Dermacolu. Napisz koniecznie jak się u Ciebie sprawdził, bo u mnie nawet 10 godzin i sie nie ważył jak to miały zwyczaj robić zwykłe podkłady z Revlonem Colorstay na czele 😡

Jestem pewna, poniewaz wczesniej po dwóch-trzech dniach z fluidem mialam mnostwo zaskorników, a teraz uzywam Excipialu od dwoch tygodni i narazie goja mi sie te ktorych nabawilam sie wczesniej. Nowych nie widze :D

Ja go musiałam zamawiać. Ale był juz na drugi dzień :D A jak zamowisz rano, to moze nawet tego samego dnia po poludniu bedzie.

on bardzo dobrze maskuje krosty, jednak ja sie w nim czuje jak w masce, bo normalnie nigdy nie uzywam jakis fluidów czy coś. Ale jak nałożyłam na miejsca gdzie mam sporo pryszczy to ładnie je zasłania :] tak jak fluidy chyba z tym , że nie powoduje powstawania krost!!

Gość agnesolka
ja slyszlalam, ze starsznie twarz sie swieci po excipialu, nie matuje i trzeba pudrowac sypkim. czy to prawda?

Ja go uzywam tylko na policzki- tam gdzie mam krostki i przebarwienia, wiec nie wiem czy się po nim świeci. Zreszta myślę, że puder rozwiązałby sprawę świecenia gdyby tak było :) Moim skromnym zdaniem on kryje bardziej niz zwykly fluid, bo jest gęstszy.

Gość fruit cake
używam go zamiast innych fluidów od miesiąca i jestem zadowolona, chociaż mam dziwne uczucie, bo pomimo tego, że skóra trochę się świeci - czuję, że jest napięta. Pojedyncze pryszcze nadal się pojawiają od czasu do czasu ale to chyba nie jest wina excipialu. Co mi sie nie podoba to to, ze zostaje na ubraniach... Kolor - ciemny, trochę się w wakacje opalałam. Aha, no i oglaszam, ze sie z nim nie rozstaje na razie ;-)