Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fionka

Polecam gorąco Excipial- krem kryjący do cery trądzikowej!!!

Polecane posty

ja wiem, ze w takim stężeniu nie są silne, ale zastanawia mnie to czy ciągłe stosownaie tego specyfiku nie doprowadzi np. do uodpronienia sie niektórych bakterii, które powodują pryszcze, na te leki. sama chętnie bym kupiła toto, ale boję sie, ze będzie mi z nim tak dobrze, że go nie porzucę, a potem będzie problem, bo nic innego nie będzie w stanie sobie poradzić z syfami. jak dermatolog czy ginekolog zapisuje metronidazol czy klotrimazol to używa się go tyle, ile potrzeba. jak sie skończy i wyleczy to koniec. klotrimazolu kremu 1% tez nie używa sie ciągle, tylko doraźnie, a tutaj jest taka sama zawartośc klotrimazolu. zresztą, krem metronidazol 1% jest już na receptę. i dlatego ja mam wątpliwości. nie chciałabym przedobrzyć, a potem biegac po dermatologach, bo już nic mi nie chce pomóc.

Metronidazol nie jest na recepte. Jak masz wątpliwości to idz do dermatologa się zapytaj czy mozesz tego uzywac. Zreszta sama piszesz, ze jesli cos pomoze to trzeba odstawic, to jak Tobie pomoze to odstawisz i kupisz zwykły fluid kryjący :D

krem metronidazol jest na receptę. miałam kiedyś od gina, a jak mi sie skończył, to w żadnej aptece nie chcieli mi tego sprzedać. własnie tego 1%. niee, ja się na niego nie skuszę, moja cera nie jest typowo trądzikowa, jestv tlyko tłusta :( i na to już żadne antybakteryjne kremy czy fluidy nie pomogą. od czasu do czasu wyskoczy mi parę syfkó przed okresem, ale to zwykły objaw. wiec mimo, ze brzmi kuszaco, to ja go nie kupię. tak sobie tylko \"głośno\" myślałam na tym topiku ;)

To jeśli nie masz problemu z trądzikiem, to pewnie że go nie kupuj :) Lepiej kup jakiś matujący np. Dream Matt Mouse, albo Rimmel Color Stay

Gość Prosze o odpowiedź
CZY ON KRYJE LEPIEJ OD Max Factor "Lasting performance" ?? Bardzo bardzo porsze o podpowiedź 🌼

Ja właśnie go kupiłam (ciemny kolor) i tak się zastanawiam czy będzie dobry.... Chyba będę musiała go rozrobić z kremem matyjącym (mam ten sebostyczny z pharmaceris). W sumie to nie mam aż takich problemów z trądzikiem ale ciągle mi coś wyskakuje. Raz jest lepiej raz gorzej ale generalnie zawsze cos jest... :? Zobaczymy, zobaczymy.... :D

Gość uupupupupuppu

Gość karina malina
dziewczyny pomozcie..kupilam juz chyba z 3 odcien dermacolu -zamowilam na necie bo go w sklepach ciezko bylo dostac no i sie okazalo ze nie ten odciennn..wydawalo sie na opoakowaniu ze kolor jest w sam raz idealny dla mnie a po nalozeniu na twarzyczke okazalo sie ze wygldalam jak ,jasny klaun, prosze doradzcie jaki odcien super wspoligra z kolorytem cery i nie tworzy maski..????????? z gory dziekuje za podpowiedz.. ps..dodam ze nie jnestem ani jasna ani ciemna..

Gość magda1506
mam jasny a ja wygladam dziwnie i kupie sobie chyba ciemny u mnie 16 zl

Gość Timiri
Kupilam dzisiaj Excipial. Polecila mi go pani dermatolog /swoja droga, swietna, wiec jej ufam/ Wzielam odcien jasny, zobaczymy...

Gość bonton_______________
też miałam,tylko że odcień ciemny:O następnym razem kupie jasny, je zeli chodzi o mnie to polecam:)

Gość emileczka
dziewczyny czy może tego kremu używać osoba z cerą mieszaną, która skórę problemową ma tylko w strefie T?

czesc.tez mam tlusta cere i chcialabym sie dowiedziec czy po tym kremie buzia sie nieswieci,i czy ma wlasciwosci wysuszajace?kladzie sie na niego jeszcze puder?prosze odpiszcie.......

czesc.tez mam tlusta cere i chcialabym sie dowiedziec czy po tym kremie buzia sie nieswieci,i czy ma wlasciwosci wysuszajace?kladzie sie na niego jeszcze puder?prosze odpiszcie.......

Gość tez mam Excipial
jasny odcien, rzeczywsice baardzo wydajny, super maskuje niedoskonalosci tylko ciut za jasny dla mnie,chyba kupie dunkel i bede mieszać, a jakie śa wasze spostrzażenia? pozdrawiam:)

Gość ta od kremu
zastanawiam sie ktory kolor kremu kupic, czy jasny jest bardzo jasny? podobno jest troche rozowawy,boje sie ze bedzie zły. a ten ciemny jest mocno ciemny?

Gość NAJEMI
Hej dziewczyny! Ja stosuję ten krem prawie od roku. Najpierw kupiłam jasny,ale faktycznie wydawał mi się "różowy".Wybrałam więc ciemny i jestem z niego super zadowolona :) Nie jest to krem matujący,ale przecież można się popudrować lub delikatnie przetrzeć świecącą buźkę chusteczką.Mam problemy trądzikowe i nie użyłabym innego podkładu.Excipial nie zatyka porów i kryje krostki i przebarwienia!!

Gość MadzialenkaVenus
Dziewczynki kochane, tak czytam i czytam. Powiedzcie mi, czy on pokryje takie ogromne krosty z naciekami ropnymi? Ja mam masakratyczny trądzik, panie dermatolog przepisywały mi różne maści, na zasadzie prób... nic mi nie pasowało i po zużyciu połowy tubki odstawiałam... teraz już 3. pani dermatolog przeszła do ostatecznej decyzji - szpital (antybiotyk przez kroplówkę i lasery na gojenie i wysuszanie zmian), a potem Izotec... :/ Nie powinnam używać podkładów, a jednak to robię... chociaż z maskowania czoła zrezygnowałam i mam teraz naprawdę bardzo dobre w porównaniu z całą twarzą. Ale nie wyobrażacie sobię, jaka całą twarz jest okropna... i bez zamaskowania ani rusz.... Nadaje się ten \"Wasz\" krem? Zamaskuje? ehhh... mam ogromne kompleksy pod tym względem. Wiem (a nie jestem narcyzem), że gdyby nie ta cała maska z trądzika byłabym naprawdę ładna... mam 15,5 lat, a trądzik zaczął mi się w wieku ok. 12 lat....

Gość zamaskuje
ale na cud nie licz. mi maskuje calkiem dobrze tylko ten jasny odcien jest za jasny i pokrywam to pudrem sypkim-ciemniejszym

Gość puder excipial
a czy an niego mozna dac zwkły puder sypki?? a czy on nie zatka porów? :o

Gość do Madzialenkia Venus
ma takie same zmiany jak Ty, ale od 10 lat. Własnie jutro sie dowiem, kiedy ide do szpitala na badania przed izotekiem. Używam La roche posey fluidu TOLERIANE nr 13. Nie zapycha porow, ma super kolor (jest jeszcze jasniejsza 11 i ciemniejsza 15). Stosuje go tylko na te zmiany i troche rozcieram. On jest do wrazliwej skóry. Popros w aptece o próbki, bo maja na pewno i sprawdz. Ja jestem super zadowolona:)

Gość czy ciemny kolor
jest bardzo ciemny??

Gość nie ma to tamto
Ten ciemny no jest jak dla mnie za ciemny definitywnie,ale znów jasny trochę za jasny więc zaopatrzyłam się w dwa odcienie i poprostu mieszam (tak czy tak bym kupiła następny więc będe go miała poprostu na dłuższy okres,a naprawdę jest mega wydajny!) Jeśli chodzi o przysypawanie pudrem sypkim twarzy np.brązującym w celu przyciemnienia buźki po zastosowaniu jasnego podkładu to myśle że to nie jest najlepszy pomysł,bo powoduje powstawanie nowych ,,niespodzianek\". Ktoś tu gdzieś pytał o dobry krem na przebarwienia.otóż ja gorąco polecam Retin A- jest naprawdę rewelacyjny!!!

Gość aga1712
właśnie przed chwilą sobie kupiłam excipial jasny i mam pytanie czym go zmywać? mleczkiem do demakijażu czy wystarczy umyć buzię tradycyjnie wodą i emulsją?

Gość nie ma to tamto
ja zmywam go wodą z emulsją-cetaphil i jest ok

witam!ja rowniez wierzac w cud postanowilam fundnac sobie ten krem.probowalam roznych podkladow ale jak juz ktorys dobrze kryl to robily mi sie po nim pryszcze,a jesli mialam antybakteryjny to niestety kryl mizernie.kupilam excipial wczoraj,wlasnie skonczylam sie malowac i jestem zadowolona.mam jasny i bardzo mi sie podoba bo wspolgra z moim naturalnym odcieniem skory,ale faktycznie innym dobor koloru moze sprawic problem.jest gesty i chyba bedzie wydajny),nalozylam go na policzki i zobacze wieczorkiem jak sie utrzymal;pozdrawiam

Gość sa śliczne
czy nazwe tego podklady wymawia sie jako EKSIPIAL ??

Gość grack
POWIEM TAK NA WIELKIE ZMIANY TO VICHY DERMABLEND WSZYSTKO ZAKRYJE !! A NA SREDNIE I MALE NASILENIE ZMIAN EXCIPIAL LUB PODKLAD SORAYA + KOREKTOR PAPA

Gość anula 19
Excipial jest naprawde wyjatkowy.stosuje go dopiero tydzien ale widze znaczna poprawe wygladu mojej skory!!!Stala sie ona gladka i zmniejszyla sie ilosc zaskornikow. Polecam ją osobą które mają problemy trądzikowe z cerą!!