Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fionka

Polecam gorąco Excipial- krem kryjący do cery trądzikowej!!!

Polecane posty

Gość przy kawie
Piszecie że ten Excipial jest dobry bo chyba nie próbowałyście jeszce nigdy czegoś lepszego. Ten puder sie chowa przy Toleraiane czy Dermablendzie. Te podłady zostały stworzone specjalnie dla osob po wypadkach na blizny

Gość a czy ktos
go stosowal z dermacolem, albo lastingiem mf i ma porownanie?

Gość a historiaaa
ja nie lubię. odznacza ssę na twarzy...błyszczy isę na różowo...uwidacznia suche skórki :(

Gość nie chcę się wtrącać ale...
kurcze... naprawdę jest taki jasny ten kremik? Mam cerę taką pomiędzy średnim,a ciemnym kolorem (no, chociaż obecnie jestem blada w zimie) a nie stać mnie na dwa takie kremiki... nie wiem, moze punktowo?

Gość joaka
w toruniu w aptekach kosztuje 24zl!!!!!!!!!!!wiec wcale nie jest taki tani kryje srednio troche sie wlakuje

Gość joaka
tzn walkuje mam ten ciemny

Gość a jak pachnie
jak pachnie ten krem??

Czy ten jasny jest serio bardzo jasny i ma różowy odcień? Sto opini w necie i sama nie wiem na który sie zdecydowac, podkłady wybieram beżowe zawsze, mam normalny odcień skóry nie mega solarium, ale tez njie porcelana.help.

Gość to jaaa
polecam excipial.ma jednak jeden mankamen..jezeli jest sie w trakcie leczenia tradziku jakimis silnymi wysuszajacymi srodkami to nie wyglada to zbyt estetycznie.ja np stosuje zineryt tylko wieczorem a rano po umyciu twarzy delikatnym tonikiem, pomimo ze nakladam krem nawilzajacy to excipial i tak sie nie trzyma.skora wyglada jakby odpadala platami.ale ja nie mam wyjscia bo bez excipialu nie wyszlabym na ulice bo moglabym u wielu ludzi spowodowac zawal serca..z przerazenia oczywiscie;P

To jaaa-ja wlasnie mam ten problem,ze skora strasznie sie przesusza,schodzi mi rano doslownie platkami.W dzien oczywiscie tez,ale wtedy staram sie ja jak najczescie smarowac taka mascia od p.dermatolog. Wiec nie polecasz go dla takiej skory jak moja tak?

Gość Kasiuś
Mam takie pytanie...Wybróbowałam właśnie ostatnio tę maść excipial...uważąm że naprawde świetnie masukeje nie które malutkie krostki, plamy i nierówności na cerze choć większe krostki i tak widać ale nie w takim stponiu i nie rzucają się tak. Po przeczytaniu nie których opinni twierdzicie ze maść ta nie zapycha porów?? to prawda? czy twarz trzeba po niej myć na wieczór i trzeba ją zmywać tak jak na przykład inne podkłady czy fluidy? I moim największym pytaniem jest czy ta maść nadaje się na słońce? czy nie ma żądnych skutków ubocznych naprzykład spowodowania plam itp.?? prosze o odpowiedź

Gość platynka88
oczywiscie ze trzeba go zmyc tak jak inne fluidy na slonce bym tak nie polecala poniewaz nie zawiera filtru UV ja tez uzywam ten krem ale ciemny i jestem z niego zadowolona ladnie kryje nie powoduje takiego efektu maski no a skora wydaje sie gladka

Gość pacyfka
hej:) wlasnei szuakm informacji na temat tego kremu i po opiniach ktore przeczytalam chyba skusze sie i go zakupie:) mam dosc duze problemy z tradzikiem zwlaszzca na plecach, zaczely sie tez pojawiac plamy i blizny po nich nie znace jakis masci, kremow, ktore zniwelowaly by te plamki i pozbyly sie wypryskow na plecach??

Gość Ania_87
Excipial napewno leczy bo w swoim skladzie ma erytromycynę, ktora jest antybiotykiem. Używam takiego plynu Zineryt (na recepte), ktory zawiera erytromycyne i cynk ale w o wiele wiekszym stężeniu. Jest genialny wiec mysle ze excipial bedzie dobrym uzupelnieniem mojej kuracji :)

Gość ala1703
Używam Excipial kolor dunkel czyli ciemny. Mam ciemną karnację i jeśli chodzi o kolor to jest ok. Niestety nie sprawdza się u mnie w roli podkładu na całą twarz, bo uważam, że wyglądam jak w masce, natomiast w roli korektora jest super! Idealnie maskuje cienie pod oczami i wszelkie małe krostki i pryszcze. Jest bardzo wydajny. Wygląda ładnie, pod warunkiem, że używa się go z umiarem.

Gość children of the corn
Excipial jest super:PByłam bardzo pozytywnie zaskoczona kiedy zastosowałam go pierwszy raz. wszystkie krosty,przebarwienia idealnie zamaskowane, cera aksamitna... używam ciemnego odcienia więc uzyskałam taki fajniutki lekko opalony odcien:P pozdrawiam

Gość Katarzynkasssss
Ja nie dawno kupiłam Excipial i wcale nie jest taki dobry!!Mam cere tłustą i on mi wcale nie pomaga w maskowaniu:/ Jeśli znacie jakiś dobry podkład do cery tłustej to była bym wdzięczna:)

Gość sosik
a próbowłas Vichy dermablend?. Ja używam excipialu już ok 3 lat,a od pól roku dermablend plus excipial. Bo ja generalnie mam zawsze problem z dobraniem koloru i dopiero po zmieszaniu dermabled 15(najjasniejszy) i excipilau (ciemny) wychodzi kolor ok , no i dopiero konsystencja wtedy mi pasuje.Też mam skórę tłustą i cala mi się swici juz po ok godzinie od umycia, mam problemy z tradzikiem,wiec muszę stosowac coś dobrze kryjacego , co pozwoli mi ukryc przebarwienia po. Generlalnie exipial jest raczej tłusty ,a vichy bardzo suchy i dopiero po zmiesznaiu konsystecja mi pasuje. Ale może Ci by wystarczył dermablend bo on naprawde jest suchy. ps-a do matownienia można używać specjalych bibułek matujących.

Chciałam kupić ten kremik, ale ponieważ moja cera nieustannie się łuszczy, raczej zrezygnuję. Jesli ma on dość gęstą konsystencję, to na pewno jeszcze bardziej będzie widać odstające skorki:/ A czy któryś z tych innych kremów, jakie były wyżej wymieniane jest na tyle rzadki, aby nie uwidaczniać skórek?

Gość Katarzynkasssss
Ja go ostatnio kupiłam i jak dla mnie to masakra!!!świeci się po nim twarz i wogóle jest dziwny!!Osobiście nie polecam no ale każdemu co innego pasuje:)

Gość TakaMalaKobietka
a ja uzywam i jest dobry :) mieszam jasny z ciemnym albo sammym jasnym sie maluje, zalezy gdzie wychodze itp:)

Gość lakika
wykończyłam tak dużo tubek, że nie liczę ;) jak ktoś ma dużo blizn to jedyny ratunek! ja to robię tak: krem, excipial, korektor, fluid, korektor lub excipial ale wtedy już punktowo i sypki puder ... ale ja to jestem pudernica ;) naprawdę polecam, bo krem nie robi krzywdy buźce tylko ratuje przed poczuciem wstydu i pozwala wyjść z domu

Gość ZaZi1
mam ciemny kolor karnacji będzie się nadawał ten krem. Ma przebarwienia po trądziku mam nadzieje ze zakryje:) Używałam wczesniej Inglota24 podkładu był ok tylko troche cieżki, ale krył dobrze i po jakis 5 h skóra się świeciła

Gość leeeela777
Ja mam już jak dobrze liczę 10 tubkę... miałam i ciemny i jasny.. teraz używam ciemnego. Jestem raczej zadowolona.. Czasem mam suchą cerę i w tych miejscach widać że krem się szybciej wchłania.. nakładam 2 warstwy i puder sypki wtedy jest ok. Trzyma się długo a prowadze sportowy tryb życia...czasem poprawiam jeszcze pudrem w kamieniu. krycie ma bardzo dobre. u mnie kosztuje ok 21 zł w aptece. ciekawe jest to że ma metalową tubę, więc nie zasysa powietrza tak jak opakowania plastikowe w innych podkładach... jestem zadowolona ale już mi się trochę znudził..szukam czegoś innego bo wiem że zawsze mogę do niego wrócić...

Gość leeeela777
zapomniałam dodać że mam bardzo wymagającą cerę.. trądzikowa co za tym idzie przetłuszczająca się a na policzkach sucha.

Gość agnieszka4321
czy Excipial jasny jest żeczywiście troche różowy? bo z tego co tu piszecie to chętnie bym go kupiła ale jeśli jest żeczywiście choć troche różowy to mi troche nie pasuje

Gość Divi
up up

Gość pomaranczaaa
Podkład mi sie bardzo podoba jest świetny .;p ale własnie mi sie skończył musze sobie kupic nowy .;p Ja mam ten ciemniejszy :) rzeczywiscie efekt maski ja nakładam krem bambino przed nałożeniem tego podkładdu i wtedy sie lepiej nakłada i lepiej wyglada nie mam zadnych plam ani nic :D . :) Polecam :)