Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość internautka.

Wpływ komputera na nasze oczy

Polecane posty

Gość internautka.

W jaki sposób można ochronić się przed negatywnym wpływem komputera na nasze oczy ?? Podobno długotrwale siedzenie przed komputerem sprzyja pogarszaniu wzroku z biegiem lat. Oprocz tego zauważyłam ze jak długo siedze przy kompie to po pewnym czasie oczy są już zmęczone i zaczynam je mimowolnie mrużyć. A jak wiadomo częste mrużenie przyspiesza pojawianie się zmarszczek

jak najczęściej odwracać wzrok od monitora, patrzeć ponad nim, robić przerwy, patrzeć w dal, stosować chłodzące żele pod oczy i na powieki ze świetlika... polecam też preparaty z apteki na wzmocnienie oczu, zawierają najczęściej wyciąg z borówek i luteinę.

Gość okular
zakup sobie szkla z antyrefleksem, zapewne nie nosisz okularow wiec kup szkla zerowe, szkla te zatrzymuja emitowane szkodliwe promieniowanie

co nie znaczy, że oczy się w nich nie męczą - męczą się, niestety.

Kup sobie antyrefleksy. Parę miesięcy temu zauważyłam, że po długim siedzeniu przed kompem słabo widzę i obraz mi się rozmazuje, czasami nawet jak ktoś stał obok, to twarz widziałam niewyraźnie. Poszłam do okulisty, ale powiedziała, że wzrok mam w porządku. Kupiłam sobie okulary z antyrefleksem i teraz wszystko jest ok.

Gość kładz ciepłe dłonie na oczy
i mniej więcej minutę odpoczywaj w ciemnosci. Łokcie oparte o biurko, swobodny oddech. To pomaga (zalecane 1 raz na godzine z komputerem)

od ciepłych dłoni to można sobie makijaż rozmazać ;) to chyba sposób tylko dla facetów ;)