Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Staruch

Mam depresję od 5 lat, nawet nie wiecie co przeżywam.

Polecane posty

Czuję jakby mnie paliło w środku, takie uczucie, że wszytsko co robie jest na nic. Czarno widzę swoją przyszłość, zrozumiałem że żyjemy tylko na niby. Tzn j a żyję. Czas mi leci tak szybko, że nawet się nieobrócę i już minęło kilka godzin. Czas pędzi coraz szybciej, a ja starzeję się wraz z nim. Nie mam nikogo, nie mam dla kogo zyć, to m.in efekt depresji która toczy me życie już od przeszło 5 lat. Nie wiem co zrobić mam z takim życiem? Coraz częsciej gadam sam ze sobą, coraz częsciej mam myśli, że nadejdzie taki dzień, że będzie mnie tak paliło w środku, że zapragnę aż śmierci. Najgorsze jest to, że nikomu o tym na serio nie mówię, wyszedłbym na mięczaka, a nie na mężczyznę, dlatego wszystko tłumię w sobie. :(

Gość a byles u lekarza
przeciez depresje sie leczy

Gość ja 23
domyslam sie i wspolczuje

Gość staruch ile masz lat
masz żonę dzieci?

Gość tristesse...
chciałam z Tobą pogadać ale podobno nie warto takich przeczy na kafe omawiać ale szkoda mi Ciebie czuję tak samo podle jak Ty

Nie jesteś mięczakiem proszą specjalistów o pomoc! Depresja, jesli to depresja, to choroba, którą się leczy. Gdybyś miał chory kręgosłup, złamaną nogę, wrzody żołądka, czekałbys aż samo przejdzie? Chyba jednak poszedłbyś się leczyć. Nie czekaj, tylko szukaj pomocy u specjalisty. Po co żyć w mroku, kiedy można cieszyć się słońcem? Przynajmniej czasami ... I sporo osób tutaj i nie tylko, świetnie wie, co to znaczy depresja. Nie jesteś sam.

Gość Risorio
Jestem pewna ze masz w sobie to cos i jestes dobrym czlowiekiem. Ale nawet jeslibylbys zly to co z tego:)? Sczescie jest wewnatrz nas a nie w tym co mamy, jacy jestesmy. Wystarczy, ze zechcesz poczuc sie lepiej, zacznisz myslec o sobie dobrze, usmiechniesz sie do sebie i zaakceptujesz to jaki jestes. Nie zmieniaj swego zewnetrznego zycia zajmij sie tym co jest w Tobie:) Milosc i szcezscie sa w twym serduszku. buziaki

Taki problem ma lub miał prawie kazdy z nas w swoim zyciu. JA tez to przechodziłam ale powód był prozaicznie prosty cieżka choroba. Na siłę rozmawiałam z ludzmi i to mi pomogło jak najwiecej rozmawiać i spotykać sie z ludzmi. i Nauczyc się pozytywnie myśleć za zawsze na się zajdowałam po parę minut na to żeby wmawiać sobie zę nic mi nie jst że jestem zdrowa i że chce mi się żyć. Dalej sobie powtazam że inni ludzie mają gorzej że ktoś bardziej cierpi i że tak ogólnie to ta \" szkanka to jest do połowy pełna a nie pusta\'. Niby g\\łupie ale takie proste i pomaga. Spróbuj trzymam kciuki.

Gość zmień stopkę
nie można tak o sobie mówić ;)

Gość zmień stopkę
wiem, niestety, co przeżywasz, ale nie tracę nadziei ;) ty też nie trać nadziei.

Gość joannaa
trzym się i uszy do góry;):) b ędzie lepiej

Gość Martita21
nie wiem czy wypada mi Tobie cokolwiek polecic, ale zapewne nie raz sie zastanawiales czy isc z tym do lekarza... mysle ze to jedyny sposob abys sie z tego wyleczyl idz do psychologa, psychiatry, wiesz nie raz sama sie nad tym zastanawiam, tylko ze mnie trzyma najdluzej pare tygodni....idz.