Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwik7

zaparcie u dziecka - pomocy!!!!

Polecane posty

Moja 3 letnia córka ma problem z zaparciami. Jak jej pomóc. Jakie warszywa, owoce lub inne pokaramy mogą ułatwić wydalanie. Może jakieś herbatki.

Gość jabłuszka sliwki dużo picia
najlepiej wody mineralnej specjalnej dla dzieci

Gość IWKA26
Są czopki glicerynowe dla dzieci napewno pomogą a nie zaszkodza

suszone jagody..? nie wiem czy dobrze kojarzę...no i oczywiście czopki-to pomaga prawie od razu

czopki w skrajnych sytuacjach tak, ale nie można dziecka przyzwyczaić, bo potem bez tego ani rusz... ogranicz czekoladę w diecie i w ogóle słodycze, niech mała pije dużo soków owocowych, może suszone śliwki polubi...

moja mala tez miala ten problem i to dosc dlugo. Wreszcie dostalam od lekarza skierowanie do gastroenterologa i on ją przebadal pod kątem że tak powiem technicznym. Sprawdzal czy nie ma jakichs fizycznych wad ukladu trawiennego. Przpisal na kilka miesiecy syrop pobudzający perystaltykę jelit i dietę. Pomoglo. Przede wszystkim odstawilam jej biale pieczywo, ciasteczka i ryż oraz wszystkie cudowne kaszki ryżowe które ją totalnie \"zaklejaly\".

Serdzeczne dzięki spróbuję podać jej ślikwi, jabłka. Czopki już próbowałam ale mała bardzo się denerwuje i boj ich wkładania więc nie chcę jej dodatkowo stresować. Spróbuję raczej zminieć jej dietę.

Gość mamutka
Spróbuj z winogronami, na mojego 1,5 rocznego synka zawsze działa. Jeszcze jabłak , dużo soku z jabłek i całe owoce.

Swoje 4-tniej corce rano daję otreby pszenne z serkiem waniliowym, lub przygotowuję musli+oteby z mlekiem.

Kompot z suszonych śliwek, dynia, i brzoskwinia i sok z jabłek. CZopki pomagają ale dziecko może się od nich \"uzależnić\" tzn. po jakimś nie załatwi się bez nich. A suszone jagody są na biegunkę :)

Jedyną radą są suszone śliwki na przykład w słoiczku. Działają bardzo, ale to bardzo szybko. Dobrą propozycją są też czopki glicerynowe,. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Możesz je kupić wcześniej, aby mieć w domowej apteczce.