Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja patrzec nie moge

Co sądzicie o biednych rodzinach w których jest po kilkanaście dzieci ???

Polecane posty

Ja pomagam, ale raczje w takiej formie, ze np. oddaje stare ubrania do Caritasu. Schroniskom dla zwierzat pomoge, domom samotnej matki tez ,ale rodzinom wielodzietnym NIE. rozumiem, ze raz-dwa razy mozna wpasc, ale w 15 wpadek nie uwierze.to nie moja sprawa, ze ludzie rozmnazaja sie jak kroliki. ale z drugiej strony powinno sie tez naciskac na edukacje seksualna w szkole. Te nastolatki co wpadaja, do kosciola czesto nie chodza, a jak chodza to i tak ksiedza nie sluchaja. Moja kumpela z podstawowki w wieku 21 lat miaal juz 4 dzieci :O to bylo 7 lat temu, nie wiem ile dzieci ma teraz. Ludzie nie wiedza, ze tabletki II generacji sa refundowane i po refundacji kosztuja 3-10 zl. P.S. Przepraszam za literowki, ale nie mam zalozonych szkiel kotaktowych i nie widze co pisze :(

Alanka czekam na tę historię :) O majn god, ja też oddaję ciuchy potrzebującym, ale 80% z nich tego nie szanuje, bo dobrze wiedzą, że nawet prać nie muszą, bo i tak dostaną za chwilę nowe od caritasu! Ostatnio namierzyłam rzeczywiście potrzebującą rodzinę, potrafią docenić to, co dostają, szanują i widzę, że moje ciuchy naprawdę się im podobają, potrafią podziekować szczerze i się uśmiechnąć -taka zapłata za podarunek jest dla mnie najcenniejszą zapłatą :)

Gość gość
Tam gdzie bieda dzieci się sypią. A jest dużo rodzin, które mają doskonałe warunki i dzieci nie mają, choć bardzo pragną.

Gość gość
taki jest odwieczny rozkaz -rodzic stado dzieci nawet w nędzy ciasnocie głodzie

Debile z nich, kretynizm jak nic. Nie pomyślą, czy ich dzieci będą miały jakąś przyszłość, i czy bedzie ich stać na wykarmienie, książki, ubrania, zabawki itp.. Ale i tak płodzą, płodzą, a później się żalą jaki oni mają ciężki los. Ostatnio czytałam coś o kobiecie z Polski, która miała 11 dzieci, żyła za 5 złotych dziennie, żaliła się innym, a ch*j robiła żeby się polepszyło.

Gość gość
spoko, kilkanaście sztuk u muslima to norma, a właśnie nadchodzą.