Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kicciiaa

Ile macie cm w talii i ile w pasie??

Polecane posty

Gość Agniewicz
Czyli według tabeli jaką podała blue15 rzeczywiście mój pas nie mieści sie w normalnej rozmiarówce:)

Gość blue15
zauwazcie gdzie jest numer 3 (czyli pas)

Gość wedlug mnie
jesli cie to pocieszy, to moj tez nie, bo mam 62 w pasie a 82 w biodrach, czyli 34 jest o wiele za duze... nie przejmuj sie, i tak nie kupisz nic gotowego aby dokladnie bylo wszedzie dopasowane, chyba ze uszyjesz na miare u krawca...

Gość bo mnie zaraz tutaj wezmie no
talia to jest powyzej pepka najwezsze miejsce,pas to jest troche pod pepkiem(pas nie rowna sie talii bo pas ma wiecej cm niz talia z czego wynika ze nie sa sobie rowne) a biodra mierzy sie mniej wiecej tam gdzie jest pupa(najszersza czesc)

Gość Agniewicz
blue15----> rzeczywiście, na tym zdjeciu pas jest mniej więcej na wysokości pępka

Gość Agniewicz
bo mnie zaraz tutaj wezmie no-----> ja twierdzę dokładnie to samo co Ty:)

Gość bo mnie zaraz tutaj wezmie no
no Agniewicz no niech mi nikt nie mowi ze pas=talia bo nigdy nie sa sobie rowne....

Gość Agniewicz
według mnie----->jeśli masz 62 cm w talii i 82 cm w biodrach to masz bardzo niekobiecą budowę

Gość nienienie
więc ile pas jest kurwa od pępka? 2 cm czy 3?? porypało was i tyle :P pas i talia to to samo,juz tu znawcy wam napisali

Gość bo mnie zaraz wezmie no
Agniewicz a ile twoim zdaniem powinno byc??;) bo ja mam w talii 63 a w biodrach 90....hmm i juz sama teraz nie wiem:P

do nienienie nie chce przeklinac,ale mnie juz wkurza,ile razy mam mowic ze pas nie ma tyle cm co talia??!!wiec nie nie mozemy mowic ze to to samo i ze sobie rownaja!!!

Gość Agniewicz
Ja mam bardzo podobnie 62 cm w talii i 90 cm w biodrach czyli prawie 30 cm różnicy.

Gość wedlug mnie
do ---- bo mnie zaraz wezmie, czy jakos tak - ja podalam definicje pasu czyli talii, czyli stanu ze slownika jezyka polskiego PWN. Skoro ty twierdzisz, ze to jest cos innego - poprzyj to innym tlumaczeniem, a nie tym, ze ty wiesz :-)

Gość wedlug mnie
sorry pasa a nie pasu :-)

Gość Agniewicz
Dla tego kogoś kto upierał się, że wszędzie można kupić spodnie na 58 czy 60 cm: specjalnie zmierzyłam teraz jakieś 3 pary spodni, które mam: 1. jeansy kupione w New Yorkerze (fishbone) rozmiar XS - 66cm w pasie 2. bojówki z Orsaya rozmiar XS - 66cm w pasie 3. jakieś tam jeansy ze strechem (nieznanej marki) rozmiar 26/32 w pasie na 66cm z tabeli jakie podały "według mnie" i "blue15" też wynika, że nie ma takich spodni więc?

na te tabele nie powino sie nigdy patrzec bo nigdy nie podaja rzeczywistych wymiarow...a swoja droga pomyslcie gdyby pas=talii to po co mialy by byc te dwie nazwy skoro uwazacie ze to samo miejsce??gdyby byloby to samo miejsce to by byla nazwa i po krzyku a tak sa dwie,co znaczy ze oznaczaja co innego

Gość Agniewicz
bo mnie zaraz wezmie no-----> napisałam wcześniej dokładnie to samo:)

to by byla JEDNA nazwa i po krzyku taM mialo byc

ja w najwęższym miejscu mam 5 cm mniej niż na wysokości pępka, zaś w tym miejscu gdzie mam pepek mam na skórze czerwoną pręge naokoło od spodni - tam mi sie spodnie kończą. Myślę, że tam gdzie się spodnie kończa (mam normalne, nie biodrówki czy z obnizonym stanem) tam jest talia.

Gość wedlug mnie
pas - jezyk francuski talia - jezyk niemiecki stan - jezyk polski Wiecej sie nie odzywam, bo mnie tez zaraz cos trafi....

Gość Agniewicz
bo mnie zaraz wezmie no------> poza tym popatrz na tabelę, którą zamieściła blue15 (gdzie mierzony jest pas według niej) - widać wyraźnie, że mniej więcej na wysokości pępka zatem według tej tabeli to my dwie mamy rację:)

Gość wedlug mnie
to widac ten, co pisal slownik jezyka polskiego (wklejka, ktora podalam) to pewnie jakis przyglup...

tak??to nie zauwazylam :)

moze skonczmy temat:D:Dnie chce mi sie wiecej udowadniac,a o tabeli juz nie chcialam nic wiecej mowic ale mysle tak jak ty;) nawet powiedzialabym ze jest pokazane troszke ponizej pepka....

Gość Agniewicz
bo mnie zaraz coś wezmie no-----> otóż to, dlatego napisałam "mniej więcej" na wysokości pepka, a ja najwęższe miejsce mam nieco wyżej:) może rzeczywiście dajmy już temu spokój?:)

ja stad ide...nie wiem jak ty...

Gość wedlug mnie
ostatni moj wpis. Na pierwszej stronie tego co podala blue cos tam jest jeszcze napisane tak Wzrost - mierzymy w linii prostej od wierzchołka głowy do stóp stojąc bez obuwia, ze złączonymi stopami. Obwód klatki piersiowej - mierzymy poziomo w największym jej obwodzie. Obwód pasa - mierzymy poziomo w miejscu największego przewężenia tułowia. Obwód bioder - mierzymy poziomo wokół pośladków w największym ich obwodzie. Długość boczna - mierzymy wzdłuż bioder, od talii, do stóp. Obwód pod biustem - mierzymy poziomo poniżej piersi.

talia jest tam gdzie kończą się ,,normalne,, spodnie - po to jest ta cała tabelka wymiarówek - by kobieta po prostu spodnie zapięła. U mnie jest to na wysokości pępka, ale najweższe miejsce mam dużo wyżej.