Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imienniczka.

Wybór imienia dla dziecka. Czy zauważyliście taką zależność...

Polecane posty

Gość niestety-melania
A ja bedac posiadaczka rzadkiego imienia uważam,że to unieszczęśliwia dziecko. odkąd tylko pamiętam go nie lubiłam. Później doszły docinki rówiesników, przyznam, że ponizające. A teraz,kiedy mam 21 lat i niby powinnam wyrosnąć z takich głupot,dalej czuję że moje imię mnie dyskredytuje. Dlatego gdzie mogę uzywam drugiego imienia i nawet myślałam nad zamianą pierwszego na drugie.

Mnie najbardziej podobają się: -żeńskie-Julia,Marta,Gabriela,Karolina -męskie-Jakub,Marcin,Maciej

Gość melania to piekne imie
bardzo mi sie podoba chociaz marze, ze jak bede miala corke to nadam jej imie Milena

Gość ja tez karolina jestem
wszyscy mi mówią Karolcia :)

Gość na imię mi Dorota
i średnio mi się to podoba, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie żebym mogła nazywać się inaczej. po prostu to imię do mnie pasuje i już. wszystkie kobiety o tym imieniu, jakie znam, w jakiś sposób wybijają się z tłumu, nie w każdym przypadku pozytywnie, ale nie są bezpłciowe, mają charakter. imiona, których nie cierpię: Ania - niby ładne, ale kojarzy mi się z osobą: głupią, pustą, nie mającą własnego zdania, plotkarą. Elwira, Żaneta, Andżelika, Iwona, Mariola - imiona dobre dla pań lekkich obyczajów (nie chcę nikogo obrażać, po prostu tak mi sie kojarzą) za to uwielbiam: Klara, Kornelia, Weronika, Łucja, Marianna, Malwina, Jagoda, Mateusz, Daniel, Oskar, Paweł, Kamil, Mikołaj, Aleksander. ;)

Gość kawasaki
A PODOBA WAM SIE IMIE SARA???????????

Gość jaaa...
a mnie sie bardzo podoba imie Nikola,jak kiedys bede miec coreczke to wlasnie tak dam jej na imie

Gość jaaa...
albo Gabrysia tez mi sie podoba,za to nienawidze imienia Ula

Gość fąf_el
sara calkiem ladne, tylko strasznie kojarzy mi sie z... paskudnym ratlerkiem sąsiadki! idziesz spokojnie ulica a to potworzysko warczy na ciebie i szczeka jak glupie, a jego wlascicelka tylko: "sarcia, saruńcia, spokojnie, pan ci nic nie zrobi.."

Gość kawasaki
hahahahah no wlasnie Sara tez mi sie kojarzy z psem!!!!!

ojj, mam to samo, wszystkie Anny, które znam są beznadziejne, nie wiem dlaczego. Poza tym imię Robert tez mi się fatalnie kojarzy.

Gość zvv4Li0vv4n4
A ja będę miała rodzeństwo i moja ciężarna mama pozwoliła mi wybrac imie jak będzie dziewczynka :D Ona jeszcze sama nie wie, co będzie, ale tak przeczuwa.. ;P Ja lubię imiona bardzo rzadkie i niespotykane... Dla dziewczynki np.: Angelika, Jessica, Jeanette (Żaneta), a dla chłopca: Może nie niespotykane, ale piękne- Marcin.. Może tez Paweł. ;)

Gość rid
ja zamierzam dac swojemu synowi ma imie Brandon. Czy bedzie jakis problem administracyjny?

Gość Irith
Sama mam na imię Kinga, ale i tak zawsze używam nicku Irith, przez co niektórzy już wypytywali mnie skąd pochodzi te imię, że nigdy go nie słyszeli itp. Córce na imię dałabym: - Victoria, ale broń Boże Wiktoria. Wiem że to dość dziwne, jednak Victoria przez V i C wydaje mi się szlachetniejsze i ładniejsze. Po części, umiłowanie do tego imienia zawdzięczam Victorii Frances, która jest hiszpańską malarką. - Sara, bardzo ładne imię. - Natalia, wszystkie Natalie które znam to bardzo wesołe i zwariowane osóbki ;) Dla chłopców: - Kamil - Kacper - Marcin Imion których nigdy bym nie dała: - Irena - Agnieszka - Żaneta - Gabrysia - Anna, bardzo nie lubię tego imienia - Kasia - Adolf, chyba nie muszę tłumaczyć dla czego... Pozdrawiam ;*

Gość chłopak aleks albo natan
co wy na to?

Gość kulkulek
mi się nie podoba agnieska- kojarzy mi się z kłamliwą, puszczalską dziewczyną z zawodówki... powiedzmy małointeligentną ;) któta leci na kasę- znam takie 3.... co za.... Agnieszki

Gość Irith
Aleks i Natan ładne, a w dodatku kuzyn się Natan nazywa i jest bardzo miłym i inteligentnym chłopakiem ;) Pozdrawiam ;)

Gość kasi84
A mi się podoba : a) dla dziewczynki:Faustyna,Łucja,Marcelina,Maja,Martina,Olimpia b) dla chłopca:Ariel,Aleksander,Brajan,Kevin, Kacper i Marek :)

Gość jhfkyrsdjgfx
a ja jesli będę miała synka to dam mu na imię Antoś lub Krystian a jesli będzie dziewczynka to będzie Lena,Pola lub Sonia(tak,tak wiem,większości kojarzy się to imię z psem :) )

Gość jhfkyrsdjgfx
No i jeszcze imię Lidia i Łucja tez wchodzi w grę :)

Gość kasi84
A i jeszcze mi się Linda podoba :) Sonie mam suczkę, ale uważam , ze to urocze imię dla dziewczynki :)

a w mojej rodzinie to chyba panuje jakaś moda na oryginalne imiona;)Ja mam na imię Estera a moi siostrzeńcy to Natan i Gracjan ;) Znam też osoby co nazwały dzieciaki Zachariasz i Eliasz ;/a moja koleżanka ma na imię Berenika a za parenaście lat będzie pełno Oliwii,Julek i Wiktorii bo na przykład u mnie wszystkie matki tak nazywają swoje dzieci

Gość dasdasas
Niestety kieruję się tym jacy są moi znajomi: Dorota - złodziejka i k.... Monika - najbardziej wredna dziewczyna, nie zawaha się przed niczym Katarzyna - za posadę zrobi loda każdemu.... Natalia - zdzira Patrycja... no komments Andrzej - impotent Kuba - jeżeli potrafi być wierny to chyba tylko temu, ze nosi gacie.. Krzysztof - ciota Bartłomiej/bartosz - brudas Nie nazwałabym w życiu córki - Nicolą/Nikolą itp Julią, Amelią bo to moda i obrzydliwe imiona, nie chciałabym zeby ktoś powiedział, że jestem niewykształconą mamusią, która łapie każdą modę, podobnie - Jakub, Franek, Szymek...

Gość antyradio
Co wy macie taką awersję do mojego imienia:) Ja jestem Katarzyna :) i bardzo lubię moje imię! I wcale nas aż tyle nie ma na świecie,bez przesady,za to Gosiek,Anek,Agnieszek,Dorot od groma.

Gość Secret23
Witajcie! A ja mam na imię Emilia - uwielbian swoje imię. Nie znam nikogo innego z tym imieniem. Nie lubie tylko jak niektórzy mówią do mnie EMILA, bardzo często mówią Emilka lub Emilia. Cieszę się bardzo, że nie mam jakiegoś takiego popularnego imienia np typu Agnieszka, ktore było bardzo popularne w czasach gdy się urodziłam, Agnieszek jest setki, a Emilii nie aż tak wiele. Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie.

Gość Jaki mogę mieć nick
Nikola, Dżesika, Andżelika i tym podobne imiona kojarzą mi się z mamusiami, które na pierwsze urodziny przekłuwają córeczkom uszy, aby mogły nosić złote kolczyki. Jednym słowem - dramat w pięciu aktach.

Gość kasi84
A ja też jestem Kasia . Osobiście wolałabym , żebym miała na pierwsze tak jak mam na drugie czyli Sylwia , ale cóż . .. Po prababci :) Niech już i tak będzie ;)