Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Testujaca

Tanie pieluchy jednorazowe

Polecane posty

Gość Testujaca

Zastanawiam sie czy jest naprawde roznica miedzy pampersami a innymi jednorazowkami.Ja na poczatku kupowalam tylko pampersy,a potem za namowa kolezanki wyprobowalam pieluchy z Lidla i musze przyznac,ze jestem bardzo zadowolona.Mysle,ze pampersy sa dobre,ale znane poprzez reklame.Ja sama nie uzywam np.podpasek Always(okropnie uczulaja),ale innych z wkladka bawelniana.A co Wy na to?

ja tez na poczatku kupowalam pampersy,teraz uzywam happy(bella) i alberty.sprawdzaja sie w 100% i sa tansze.jak mam wiekszy przyplyw gotowki to kupuje pampersy ,ale nie zawsze .

Gość IWKA26
ja kupuje Huggies i jestem z nich zadowolona nawet dosyc przestepna cena i moje dziecko nie ma odparzen

Ja stosuje z powodzeniem już kilka miesiecy pieluchy realowe TIP Na poczatku huggisy i pampersy ale za bardzo chłoneły rzadka kupcie bo pielucha wrecz była przyschnieta do pupci. Teraz jest tanio i pewnie hehe naprawde. Pozdrawiam :)

Gość lolo21
Ja rowniez uzywalam pampersow,teraz tylko na dluzsze wyjscia i spacerki. Uwazam,ze godne polecenia sa DaDa z Biedronki,ale Fiti(tez z biedronki) odradzam:( beznadziejne!!! nie dosc,ze wklad napuchnie,to odparzaja bardzo szybko i wystarczy dotknac reka z oliwki i juz po pampersie... DaDy sa na rzepy,wklad tez dobrze wchlania mocz.

Potwierdzam biedronkowe \"Dada\" są swietne! Przypominają bardzo pampersy. Żałuję ze nie odkrylam ich wcześniej i tyle czasu przepłacałam kupując pampersy i huggisy :( (bo huggies wcale nie są od pampersów duzo tansze). fiti z Biedronki sa gorsze bo maja folie na wierzchu.Ale chyba wszystkie z tych tanszych mają mniej i bardziej \"luksusową\" wersję - rossman,lidl itd....

Gość magusia
pieluszki: tylko te z lidla (chyba najlepsze jakie mialam) oraz rossmanowskie takie w bordowym opakowaniu.

dada biedronkowe, bawe lniane dobrze chlona i sa bardzo ładne. za 56 szt.(junior) jeszcze niedawno placilam 30 zł. bez groszy ale ostatnio sa dostepne u mnie tylko w paczkach po 28 szt, za 19 zł. chyba za paczke-wychodzi drozej wiec juz nie kupilam a te rossmanowskie sa bawełniane czy ceratkowe?

Miałam z rossmana i były bawełniane. Odkryłam, że łatwo się przekonać o tym, jakie są pieluchy, których wcześńiej nie testowałyśmy, czytając opakowanie (nie zdarzyło mi się żeby obsługa sklepu byłaby w stanie mi coś o nich powiedzieć). Jeśłi jest napisane, że są na rzepy - można w ciemno brać jeśłi na przylepce - można sobie odpuścić.

padlinko- kurcze czemu wycofali te DADY po 56 szt ? To chyba we wszystkich Biedronkach zeby ludzie przeplacali:(

Dziewczyny kupujace w Rosmanie ile kosztuja tam te pampersy na rzepy?A te w Lidlu ?Ile sztuk w paczce (9-17kg) i za ile sa?

Mialam pare sztuk tych pampersow z Lidla ,ale ich wklad jest gorszy niz w Dadach tzn bardziej puchnie...

Gość tylko pampersy
uzywalam huggisow, biedronkowych dada i wiele innych i z cala pewnoscia moge stwierdzic, ze nie ma lepszych pieluch od firmowych pampersow. Dlatego tez uzywam tylko ich i nie wyobrazam sobie innych.

no...mysle ze chca zarobic...a szkoda, znam wiele osob ktore po prostu przestana kupowac dady bo po co ozrabniac sie na male paczki i przeplacac? ja osbiscie poszlam do kierowniczki biedronki gdzie kupowalam i pytam o dady w duzych opak. a ona mowi mi jakbym byla glupia ze takie im przysylaja, heheeh, jaaaaaaasne, bez zamowienia przysylaja im tylko male paczki? of kors! hehe :-D

Gość NOM...
I CO LOLI? PYTALAS U SIEBUIE W BIEDRONIE O TE PIELUCHY??

kupilam te rossmanowskie-buuuu nie jestem zadowolona...najwiekszy rozmiar jest przyciasny na mojego krasnoludka. biedronowe sa lepsze i w sumie cena podobna. pozdrawiam

Dziewczyny nie pytalam... jeszcze ale w tym tygodniu jeszcze spytam.Pracuje tam moja kolezanka wiec moze mi powie co sie dzieje... Na razie kupuje te male paczuszki.

witam. Używałam już chyba wszystkich pieluch, ale pampersy nie dawały rady przy moim krasnoludku - niestety przemakały. Huggiesy podobnie. Teraz używam Happy. Rozmiar maxi (chyba 9-18kg) jest w dość przystępnej cenie. Duża paczka - 60 szt. kosztowała ostatnio w Intermarche (tam kupuję) 30 zł. Byłam wczoraj po nową ale zabrakło :( Kupiłam pieluchy Labell. Są chyba tylko w Intermarche, bo nigdy nie widziałam ich w innym sklepie. 32 szt. kosztują 19 zł. Są naprawdę super. Używałam ich już kiedyś. Nie są grubaśne, ale mają bardzo dobrze chłonący wkład. Nie przeciekają. I są całe z papieru, zero ceratki. Zapięcia na rzepy. Polecam.

My Pampersy używamy na noc, tylko one nas dostatecznie zabezpieczają. W dzień przetestowaliśmy chyba wszystkie i zostaliśmy przy: * bordowych z Rossmanna * Cien z Lidla * Dada z Biedronki * Hugghies Super-Flex jak są w promocji ;) (ostatnio kupiłam je taniej niż biedronkowe i lidlowe :D)

A jakie sa rozmiarowo te pieluszki z happy i te dada? Bo ja kupuje pampersy ale sa drogie chodzi mi o to ze np pampersy kupuje teraz 4 czyli od 7-13kg chyba tak to jest. A jak z tymi innymi czy sa jakies rozmiary?

DADA sa pakowane po 32szt rozmiar (jak sie nie myle) od 7-13kg Opakowanie juz wyrzucilam;)

pieluchy jednorazowe są ogromną wygodą, pampersy są droższe i wypromowane przez reklamę, przy trójce dzieci używałam różnych pieluch i do żadnych jednorazowych nie miałam zastrzeżeń pamiętam, że zakupy robiłam w makro (przy bliźniakach to był wręcz przymus) i lidlu, ale w tej chwili nazw sobie nie przypomnę, chyba żebym zobaczyła w sklepie...

Potwierdzam ze Dada biedronkowe to rewelacja!! Szkoda ze dopiero po 9 miesiacach na nie wpadlam. Dopatrzylam sie 3 rozmiarow chyba tak jak w pampersach. I tez sie zastanawiam czy sprzedaja w duzych paczkach. Czy któraj juz cos wie na ten temat? pozdrawiam Aha, kupilam tez na probe chusteczki nawilzane dady, sensitiwe za 5 zl- jestem bardzo zadowolona:)

Drogie dziewczyny! Pytalam w Biedronce o te duze paczki Dady,kolezanka powiedziala mi,ze wtedy to byla promocja.... Szkoda,bo nic innego nie pozostaje ,jak kupowac te male i czekac na promocje;)

Dziewczyny podnosze temat :) Kupiłam ostatnio paczuszkę pampersów w LIDLU i muszę przyznać ,że są równie dobre jak DADA, dodatkowy plus : 1szt. kosztuje 35gr !!! Pakowane są niestety po 14szt ale i tak się opłacają :) POLECAM!!!

Gość kredka30
ja na poczatku kupilam pampersy, ale maly je po prostu przesikiwal, musialam przebierac go calego i zmieniac posciel. kolezanka polecila mi Dada z biedronki. ja nie lubie biedronki, ale pieluchy kupuje tam regularnie. dla mnie nie roznia komplnetnie niczym od pampersow a sa tansze. i nieraz staj sie bardzo ciezkie, a nigdy nie puscily ani kropli. dla mnie rewelacja.! dodam, ze uzywam ich juz 2,5 roku i mam nadzieje, ze niedlugo nie bede juz musiala...

Uzywałam DADA są super, ale teraz kupuje te z Lidla, czeskie bo są tańsze a tak samo dobre 16 sztuk za 7 zł

Według mnie najlepsze są Huggisy, ale te droższe. Nie mówię o tych w czerwono-niebieskich opakowaniach, bo to tragedia. mięciutkie, dobrze chłonęły, ale miały bardzo wąskie gumki przy nóżkach. I godne polecenia są Happy. Pod koniec użytkowania przeszłam na najtańsze z rossmana albo z carefoura. Były okropne, takie plastikowe, ale u dużego dziecka to nie ma takiego znaczenia, a jak mu będzie niewygodnie, to szybciej się oduczy. :)