Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede experymentowac

Jaki Linux najlepszy?

Polecane posty

Gość bede experymentowac

Bo nie wim co sciągać.

Ja w domu używam knoppixa (odpala się z płytki), a w szkole auroxa. Jak na pierwszy raz, to może z tym knoppixem poeksperymentuj. Słyszałam, że mandrake jest podobno dobry dla początkujących.

Gość dla poczatkujacych
i tych mniej ktorzy cenia sobie spokoj heheh Mandrake czy Mandriva teraz po zmianie nazwy. wiem ze jest wersja juz 2006 ale ja uzywam 10.1 i jest spoko. bez najmniejszych problemow

Gość bede experymentowac
Dzięki za odpowiedzi. Już idzie Knoppix. Jak nie dam rady to zassiemy Mandrivę.

Gość na początek red hat
potem Debian. Zaufaj mi.

Gość no mi tez zaufaj
red hat jest gorszy niz mandrake dla poczatkujacego :P ile osob tyle opinii i nie licz na konkretna JEDYNA

Gość na początek red hat
tak, owszem, tyle że przy mandraku się nic nie nauczy. Pozatym mandrake to jest roz**bany Red Hat udający Windowsa. To mnie zaufaj (6 lat doświadczenia z linuchem)

Gość hehehehez
koles jest niezly heheheheh a skad wiesz ze ktos nie ma wieej doswiadczenia hahahahah :P ludzie sa zabawni. mowienie ze sie nic nie nauczy przy mandraku jest KLAMSTWEM.

Gość hehehehez
moze jeszcze kaz jej na poczatek pracowac pod konsola co :P masakra. mialem daaawno temu red hata i nie widzialem tam nic takiego specjalnego co by mnie mialo nauczyc czegos wiecej niz mandrake a moze ona nie chce byc administratorem tylko zwyklym uzytkownikiem co ?

Gość na początek red hat
a masz ponad 6 lat expa? No fak - nic to może przeaadziłem, nie łap mnie kierowniku za słówka.

Gość hehehehez
mialem na mysli ze nie chce zglebic linuksa na poziomie gwarantujacych pisanie programow wlasnoreczne heheheheh i niby dlaczego latwosc mandraka jest jego wada ??? :P dziwn opinia

Gość na początek red hat
1. nie wiem co to jest "linuks". Wiem co to jest linux - jądro systemu GNU/Linux popuilarnie zwanego luinux'em 2. Jak chcesz mieć łatwy system to proszę: www.microsoft.com 3. Owszem to jest wada. Mandrake jest zj*bany. Linuch nie jest łatwy z natury i nigdy taki nie będzie 4. Dlaczego nie zaproponuhjesz jej Corel Linuxa ;D

Gość bede experymentowac
@_@

Gość hehehehez
nie no przeszedles samego ibie hahahahahahaha linux sie odmienia LINUKSA jakbys nie wiedzial koles :P troche trzeba poczytac :) i nie ucz mnie oczywistosci a twoje teksty o latwym sytemie sa naprawde ZENUJACE hehehehe. wlasnie tacy ludzie jak ty i takie idiotyczne opinie powoduja ze ludzie boja sie przejsc na LINUKSA :P a moze wlasnie gates ci poalci za takie posty co ??? moze linux jest dla ciebie trudny bo ja uwazam ze KAZDY sobie poradzi jak z windowsem podopbnie tylko troche checi. a moze potrzeba ci kursu bo skoro po 6 latach jest trrudny :P

Gość hehehehez
ciekawe skoro mnandrake jest taki zj.....any to ja chce wiecej takich zj.......anych systemow hahahahahahah :)

Gość na początek red hat
hehehehehez: "linuks" (buhahaha) JEST trudny, a już napewno jest trudny w porównaniu z windowsem. A żenujący to jest tówj poziom prowadzenia dyskusji. ps. nie spinaj się tak bo dostaniesz zawału serca

Gość hehehehez
no co koles DLA CIEBIE jest trudny i nie bede sie klocil hahahahaha

Gość hehehehez
widze ze dalej nie zlapales jak sie to odmienia moze zajmij sie j polskim teraz na TROCHE heheheh :P

Gość yhmmmmmmmm
Rada Języka Polskiego zaleca następującą pisownię nazwy "Linux" przy odmianie przez przypadki M: Linux, D: Linuksa, C: Linuksowi, B: Linuksa, N: Linuksem, Msc: Linuksie, W: Linuksie!

Gość hehehehez
ja tak samo uwazam ale widocznie po 6 latach jest jakis kryzys hahahahahah :) swietne to jest naprawde. linux trudny >???!! hehehehehe szokujaca opinia moze ty nie widzialem linuKSA nigdy co ??

Gość na początek red hat
owszem dla mnie jest trudny. mam system dostosowany IDEALNIE do swoich potrzeb, znam jego kazdy składnik itp... skonfigurowanie go w ten sposób (3 lata temu, od tamtej pory tylko aktualizuję) BYŁO trudne. Natomiast instalka mandrake i używanie KDE (bo jak mniemam tego środowiska używasz) NIE JEST trudne, i owssem każdy może sie nauczyć.

Gość hehehehez
ahhhhhhhh czyli ze my tylko uzywamy KDE hehehh a ty masz wszystko w malym palcu :P no coz mozesz sie ludzic tak. widze ze masz malo czasu skro konfiguracja ci tyle zajmuje :P wierz mi ze radze sobie tez bez KDE heheeheh no coz. DLA CIEBIE jest trudny i z tym nie moge polemizowac :)

Gość hehehehez
zgadzam sie z Toba Mysterious_Girl :) ale koles nam wipera jaki z niego geniusz stwarzajac POZORY ze linux to koszmar a opanowanie go to zadania dla mega mozgow hehehh kompletna bzdura. windows jest tez skomplikowany i jesli sie chce go znac na wylot to trzeba sporo posiedziec. widocznie tego nie wiedza niektorzy.

Gość na początek red hat
Nie wiem, dlaczego zrobiła sięz tego kłótnia. JA naprawdę tego nei chciałem. OK, może to co piszę brzmi zarozumiale, ale to nie jest moja intencja. Nie mam po prostu siły wysłuchować jaki to Mandrake jest wspaniały, ponieważ nie jest. I top nie jest tylko moje zdanie, ale takze wielu ludzi mądrzejszych ode mnie stukrotnie (np. http://lcamtuf.coredump.cx ).