Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajga

oczyszczanie skóry

Polecane posty

Gość ajga

Mam pytanie - czy kosmetyczka powinna używać łyzki do oczyszczania całej twarzy? Słyszałam kiedyś, że nie, ale nie chcę jej urazić i zapytać wprost. Jesli ktoś ma jakąś więdzę na ten temat to bardzo proszę o pomoc:)

Gość markotka
jak miałam oczyszczaną twarz, to kosmetyczka używała łyzki tylko do oczyszczenia nosa- zaskórniki. Ale nie wiem jak powinno być.

Gość ze co
Chryste Panie!!! Jakiej lyzki?? Co prawda niegdy nie bylam u kosmetyczki ale o lyzce do oczyszczania twadzy pierwsze slysze! Wytlumaczcie prosze!!!!

no wlasnie wytlumaczcie.Ja oczyszczam twarz u kosmetyczki przynajmniej 3razy w roku i o zadnej lyzce nie slyszalam

Gość ajga
to metalowa łyżka, która ułatwia mechaniczne usuwanie zaskórników

Gość ajga
no nie - taka specjalna jakaś :)

Rany, jak dziewczyny nie chodzicie, to nie dziwcie sie, że istnieje takie coś jak \"łyżka kosmetyczna\". To taka bardzo malutka łyżeczka z dziurką w środku, która pomaga usuwać zaskórniki. Ja nia miałam oczyszczane czoło, ale całej twarzy nie, więc nie wiem, czy można nią oczyszczać całą twarz.

Gość ze co
a dlaczego mialabym sie nie dziwic? Nie slyszalam o takim wynalazku wczesniej wiec o co ci chodzi?

jestem kosmetyczka wiec odpowiem ze nie bo sa zanieczyszczenia ktorych lyzka nie usunie a jedynie pordrazni, pozatym w niektorych miejscach i w niektorych typach skory jest to przeciwwskazaniem, czesto posluguja sie tylko lyzka kosmetyczki ktore maja tipsy lub zbyt dlugie paznokcie i boja sie zeby nie urazic klientki a jest to niedopuszczalne poniewaz kosmetyczki powinny miec paznokcie krotkie bo wielu zabiegach w gabinecie paznokcie przeszkadzaja i sa potencjalnym niebezpieczenstwek dla klientki, choc wiekszoc kosmetyczek sie do teog nie stosuje, ja akurat zawsze mam krutsze ale kolezanki mja czasem dlugasne szpony niestety :-(

ja oczyszczam twarz juz pare lat i ngdy nie mialam oczyszczanej twarzy jakas lyzeczka.

ta łyżeczka jest bardzo dobra i ma dużo plusow mozna nia usuwać zaskorniki z miejsc gdzie palcami nie damy rady np brzegi nosa, okolice małowiny uszenj gdzie bardzo czesto sa biale zakorniki okolice z auczem okolice w nosku itd aha i jeszcze jedno kazda porzadna kosmetyczka oczyszczajaca twarz bardzo sdokladnie ma taka lyzke i uzywa w razie potrzeby czasem np idziemy na oczyszczanie twarz a kosmetyczka zajzy do ucha wycisnie to i owa nie mozna sie ograniczac tylko do przedniej czesci twarzy ale rowniez do wlasnie tych okolic uszu noska itp

potwierdzam wypowiedz zakochanego kopciuszka, to prawda. czesto chodze do kosmetyczki

Gość op
jak bylam u kosmetyczki (rozne salony) to za kazdymr razem uzywaly lyzki do czyszczenia uczu z zaskornikow ale nie twarzy

Gość zaszokowana
Często chodzę do kosmetyczki ale pierwszy raz czytam o jakiejś łyżce???Normalnie oczyszcza palcami w rękawiczce...

Gość Niż
Zadawałam to pytanie już, ale nikt mi nie odpowiedział, może tu ktoś doradzi. Czy znacie jakąs dobrą kosmetyczkę w Warszawie? Poza osławionym salonej Sharley? Mam tłustą skórę skłonną do podrażnień, ciężko sie goi, krosty tak sie nie pojawiają, ale mam pełno zaskórniaków. Zastanawiałam sie nad salonem dr Noszczyk - Melitus.