Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rusalka

Czy to juz ciaza????

Polecane posty

Witam! Wiem ze to glupie pytanie..ale sama nie wiem..ciesze sie i sie boje cieszyc.. Obecnie okres spoznia mi sie juz 5 dzien.. Srednio mam co 28 dni ... Powinnam go miec juz 17 go i ciagle nic.. Mam objawy jak na okres czyli bole brzucha ale ciagle zadnych objawow.. Nie mowie nic mezowi bo nie chce zapeszyc ale wszytko we mnie krzyczy doslownie.. Tymbardziej ze ostatnio bylam na usg dopochwowym i lekarka byla zdziwiona ze nie widzi pecherzyka owulacyjnego czy czegos podobnego... ale chyba jakbym byla w ciazy dostrzglaby to... Na razie czekam na okres i nie kupuje testu bo te mylne sa z tego co czytam... Prosze powiedzcie mi kiedy najlepiej kupic ow test.. I czy miala moze ktoras pani podobne objawy w poczatkach ciazy Bole w dole brzucha, rozdraznienie , temperatura powyzej 37 Czekam na wiesci i pozdrawiam...

Jesli minął ci termin miesiaczki, to test wykaże czy jesteś w ciąży. Myślę, że najlepiej zrobic test, bo nic innego cię nie uspokoi.

Po takim czasie od spodziewanego okresu test raczej wskaże nieomylnie. Zrób, a bedziesz pewna. :-)

Czyli teraz mam juz \"pewnosc\" na ok 90% ze test pokaze w miare poprawne wyniki.. Nie chce sie cieszyc i robic sobie nadziei aby potam czuc gorycz porazki.. Poczekam do poniedzialku moze z zakupem.. tydzien to chyba juz bedzie pewny termin prawda..? Tym bardziej ze nie zaznaczylam tego..ale Nie bralam pigulek ani pastrow etc...

Rusalka ..kup test Quick Vue One-Step Urine ..to jeden z najczulszych i dokladnych testow ( juz po 6 dniach od zaplodnienia ) I nie czekaj do poniedzialku i nie denerwuj sie bo tylko zaszkodzisz dziecku:) Wszystko wskazuje z twojego opisu ze jestes w ciązy ..:) Pozdrawiam

Test można już wykonywać w dniu spodziewanej (a nie pojawiającej sie ) miesiączki. Jeżeli Tobie spóźnia sie już piąty dzień i w dodatku masz temperaturę powyżej 37 stopni i inne objawy, to najprawdopodobniej jesteś w ciąży :) Rób test!

Jejkus... Ale bym sie cieszyla!!!! chyba poszukam zaraz czynnej apteki.. A mezowi jak wroci jutro zrobie NIESPODZIANKE... o ile.. bo ciagle sie boje ze to tylko takie moje urojenia jakies... A moze juz ciaza urojona ;/ ale zauwazylam to opoznienie w 30 dniu A mam pytanie GIOVINETTA ile taki test kosztuje..? i jaka pewnosc daje?

Testy kosztują od ok 11 zł wzwyż i zrobione po terminie miesiączki dają prawie 100% pewność. Zastanawia mnie tylko to co pisałaś o twoim usg. Skoro nie było widać pęcherzyka owulacyjnego, to może przesunęła ci się owulacja a z nią miesiączka. Życzę ci oczywiście byś była w ciąży :-) ale wiem też co znaczy rozczarowanie po negatywnym teście :/ Daj znać jaki wynik, trzymam kciuki!!!

Anik77 dlatego wlasnie sie boje tego testu i troche chce go odlozyc w czasie... A co do tego pecherzyka... No to wlasnie bylam na usg w 14 dniu cyklu.. i ona wlasnie mowila ze nie widzi go i ze za 3 miesiace aby ponownie na usg wpasc... Ale pomyslalam teraz tak Skoro wczesniej......a przeciez zywotnosc plemnikow tez istnieje to moze i doszlo do zaplodnienia..i moze dlatego nie widziala owulacji... jejku sama nie wiem... z 2 str ta temp... gdzies tu panie pisaly ze jest wyznacznikiem ciazy a ja ja juz mam tak 2 miesiac i zauwazylam \"opuchlizne\" drog rodnych ze to tak okresle...dokladnie jak w czasie okresu.. Az sobie zmierze temp teraz... Glowa mnie boli...i czuje ze mam ciepla.. Ale bardzo mnie niepokoja te bole brzucha.. A co gorsza nie moge myslec o niczym innym..i sie boje ze to przez to te opoznienie moze :/ A temp. 37.2

ja dokladnie mialam takie objawy jak ty i test zrobilam w 5 dniu i okazalo sie ze jestem w ciazy.

Myślę, Rusalko, że najlepszym wyjściem będzie zrobienie testu. I to jak najprędzej, bo lepsza jest przecież najtrudniejsza prawda, niż taka męcząca niepewność! trzymaj się!

A planowalismy dziecko na czerwiec...ale 2007 a nie 6 na moja obrone hihihi Ciagle @ nie mam... A co do testu... Poczekam na meza mysle ze to bedzie dla niego tez wazne... Pewnie by chcial tego... Wstrzymam sie do jutra..powiedzial ze wroci wczesniej... I napisze zaraz co test wykazal... YYYYYYYYY TESTU SIE BOJE :D Dla Was :*

Rusalka ..ten test ktory podalam daje gwarancje 99.9 % jesli jest robiony do 10 dnia od owulacji ( termin ostatniej miesiaczki ktora sie nie pojawila - 14 dni ..to dzien owulacji i od tego licz 10 ) troche skomplikowanie mowie ale ty jestes juz 5 dni po terminie miesiaczki wiec jest to ..19 dzien ..Test wyjdzie wtedy na 100% pewnosci . Przy ciązy najpierw pokazuje sie jedna gorna niebieska kreska potem cale pole robi sie rozowe a w 3-ciej minucie ..wyodrebnia sie ..gruba kreska niebieska na gorze a róźowa na dole ..! :) Test kosztuje 13.60 zł Objawy masz calkiem prawidlowe jak na ciąże ..bole w dole brzucha podobne ( jednak inne ..łagodniejsze jak przed @ )

Rusalka ..zrob ten test i nie czekaj dluzej . Jesli jest ciąża to j€z bedzie wiadomo i powinnas od razu nie czekając na wizyte u lekarza sama zacząć brać F O L I K ..( bez recepty) 1 tabletka dziennie .Im wczesniej tym lepiej dla dziecka .! Ja nie jestem w ciąży ..pisze z doświadczenia zawodowego..!:) Na USG jest jeszcze za wczesnie .Srednio od 5 tygodnia od owulacji widac pęcherzyk ! Pozdrawiam Cie serdecznie .. Ja juz wiem że jesteś w ciąży ..(99.9% )..:)

Giovinetta juz dzis nie bede jezdzic... @ mialam miec 17 wiec juz minelo 5 dni a od owulacji ok 15 Jejku jaki folik i po co hihi Boze jaka ja jestem cimna :D Ale jesli juz to 1 moja ciaza..a ostatnia w rodzinie ciaza byla 14 lat temu..i za mala bylam aby sie orietowac... Napiszcie prosze co i jak... jak juz to na przyszlosc bede wiedziec:)

Nie wiem jak liczysz ale to ..jednak 19 dzien od owulacji ..! Miesiaczka wystepuje srednio od 26-34 dni ..Pierwsza polowa cyklu jest zmienna natomiast druga ma zawsze 14 dni . Podaje Ci stronke ..poczytaj ..popytaj innych kobiet na forum jesli masz watpliwosci .Wszystkie kobiety w ciąży to potwierdza .A te ktore staraja sie o dziecko biora foli nawet dwa trzy miesiace wczesniej !:) http://www.folik .pl/

Folik to kwas foliowy. Chroni dziecko przed poważnymi wadami rozwojowymi cewy nerwowej typu rozszczep kręgosłupa. Trzeba go przyjmować przez pierwsze 3 miesiące ciąży, a najlepiej przed ciążą też.

Gość STARAJACA SIE
Mi okres spoznia sie juz 3 tydzien dzis zrobilam test ciazowy bobo-test wyszedl negatywny troszke mnie to dziwi bo mam podwyszszana temp do 37.5 i mocne bule w dole brzucha i nabrzmiale i bolace piersi czy powinnam jeszcze raz zrobic test jak tak to poleccie mi jakis najlepszy jutro pozatym mam wizyte u gina i bardzo sie boje staram sie z mezem od 2 lat i pierwszy raz cos takiego mi sie przytrafilo

hmmm.... faktycznie dziwne. Zrób jeszcze raz test albo badanie krwi. Nie wiem co jeszcze ci poradzić - idziesz do gina więc dowiesz się co i jak. Jeśli jesteś w ciąż lekarz już ci to może potwierdzić. pozdrawiam

Gość STARAJACA SIE
a jak zrobic te badanie krwi jaki lekarz musi dac na to skierowanie

z tego co wiem nie trzeba mieć skierowania, badanie jest płatne, ale nie wiem ile teraz kosztuje. Test z krwi daje 100% pewność i najszybciej wykrywa ciążę.

Wiecie... ja dzis juz myslalam ze @ dostalam... bo zauwazylam jakas dziwna maz...to bylo o 9 rano i nadal nica do tej pory juz by bylo widac..... dzis juz 6 dni po terminie... Maz wraca po 15 wiec jak tylko wroci jedziemy po test.. Temperatura 37 i wyzej... bole glowy, jakies dziwne bole brzcha...wczoraj na wieczor zrobilam sobie moj maly przysmak..a potem mnie mulilo ;/ Jak juz bede po tescie napisze... Starajaca sie.. no ja tyle bym nie czekala... Jesli dzis mi wyjdzie pozytywnie lub nawet nie wynik i tak w poniedzialek biegne do mojej pani doktor...a przynajmniej sie z nia umowie... A wiecie co najgorsze... Z rana jak zobaczylam ta \"maz\" poczulam sie troche zawiedzona ze sie cieszylam a tu figuska... A juz idiotka nawet zaczelam czytac co mi bedzie potrzebne hihihi Boze jakie to kobiety to nieraz wariatki sa :)))

Anika .. Platny??? Słuchjcie a co z wynikami krwi chodzi mi o grupe i rh bo ja nie wiem nawet jaka mam najprawdopodobniej 0 Rh+ bo taka grupe maja rodzibe...ale nie wiadomo.... no to sledze post dalej... :D

Gość STARAJACA SIE
gdzie sie robi te badanie krwi

Gość Kaśkakaka
Rusi odezwij sie do mnie na gg proszę !!!! nie mam namiwrów na Ciebie!!

a i miezylam temp 37.4 Ale wiecie co ja ta temp mam juz 2 miesiac... Moze ja po prostu juz w ciaze zaszlam w tamtym miesiacu teraz okresu nie mam ginekolog sie nie poznalaby ???? i moze dlatego nie widziala pecherzyka z owulacja??? Boze sama nie wiem... No ale nie ma co... Rozstrzygnie sie juz niedlugo....

Rusalko, jeśli miałaś usg dopochwowe to napewno lekarz zauważyłby ciążę! nie chcę się wymądrzać, ale wiem w jakim jesteś teraz stanie psychicznym, dlatego radzę ci, byś troszeczkę wyluzowała :-) wszystko się wyjaśni, a takie silne emocje tylko zaszkodzą tobie i dziecku. Wiem co czujesz, bo tez staram się o dziecko, a jedno już zresztą mam i też to przechodziłam

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
kobieto daj na wstrzymanie! jutro dostaniesz okres i po calej tej aferze

Gość _aCHA_
RUSAŁKA---->WŁASNIE ZAPOZNAŁAM SIE Z TOPIKIEM I WSZELKIE OBJAWY WSKAZUJĄ NA TO ŻE W CIĄŻY JESTEŚ!!!! {KWIAT} WIADOMO ŻE TESCIK POWIE WIECEJ...JEDNAK BADZ DOBREJ MYSLI:) TRZYMAM MOCNO KCIUKI ! PS:TEZ JESTEM W CIŻY :)