Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rusalka

Czy to juz ciaza????

Polecane posty

Gość mati04
rusałko z tą ramką to wspaniały pomysł.napewno się ucieszą

Data plamienia zapamietana :D A ta ramka... Bedzie cos widac jak niunia ma juz ok 20 dni??? Bo tak wyliczylam.. skoro dni plodne wypadaly na ok 1-3 X to niunka ma juz ok 20 dni.. bedzie fasolka czy wielka glowa hihi (obczytalam sie juz ze dzieciaczki to maja na poczatku glowki tylko ) ale zlosliwa malpa ze mnie z wlasnego dziecka sie nasmiewac... hihi Ale co trzeba i pozartowac .. z powaga mi nie do twarzy :D Powiedzcie mi co bedzie widac...?? Bedzie cos??

jeśli płód ma dopiero 20 dni to nie będzie nic widać, niestety :( trochę za wcześnie, ja tak byłam właśnie, bo mi się wydawało ze tojuż będzie 6 tydzień a gin powiedział ze "endometrium (czyli śluzówka macicy) jest jak byk ciążowa ale poza tym nic nie widać" a miałam usg dopochwowe i jemu to właśnie wyglądało na 3 tydzień. Tylko u mnie była to inna sprawa, bo mi niestety ta ciąża poleciała - dostała po prostu okres :( Rusalko >>> idż do gina na usg dopochwowe gdzieś w 6-7 tg to wtedy zobaczysz serduszko, wczśniej nie ma się co stresować. Aha, i nie mówi na razie nikowmu o ciąży. Ja się tak cieszyłam a potem takie rozczarowanie. Nie chce Cie straszyć ani nic takiego ale mówię tak z tego mojego smutnego doświadczenia. Przyrzekłam sobie teraz, ze jak zajdę znowu w ciązę to nikt z rodziny i przyjaciół nie dowie się do końca 2-3 miesiąca. Nie i już !!!

Gość mati04
Rusałko zrobisz jak uważasz,ja miałam też USG dopochwowe i nic nie było widać ale pani doktor zaznaczyła mi kropkę długopisem.Ja się cieszyłam jak głupia i wszystkim to pokazywałam ale nikt tam nic nie widział.Liczyło się jednak samo wrażenie,no wiesz,że jest zdjęcie,że jest ciąza i wogóle.I wszyscy byli niesamowicie szczęśliwi.

Nie zwykla dziewczyno... Szczerze powiem ze tez nie chce bardzo mowic... Ale bardzo bym chciala aby moi rodzice wiedzieli... Wie juz kilka osob..jedni sie domyslili inni mnie wspierali jak wlasnie @ nie mialam... Ogolnie ze znajomych wiedza moje 2 znajome i kolega ktory po opisie na gg \"szczesliwa\" napisal oo widze ze kolezanka w ciazy chyba jest bo nic tak kobiete nie cieszy... Chcialabym aby mam moja wiedziala.. i to z wielu powodow .. po 1 nie jestesmy blisko siebie a mieszkay od sibie 240 km i pewnie dopiero na swieta bede.. ale jak nie bedzie nic widac to na swieta prezenta dam moze... Tylko czy wytrzymam jak ja cala krzycze nieomal.. Poza tym stalam sie jakas wystraszona.. Wlasnie o to zeby wszytko bylo ok.. no dobrze uciekam... moze zjem teraz to sniadanie.. ale glodna nie jestem ;/ Sciskam wszytkich ... Do poczytania...

Gość zonia
Rusalka i mati04-dziękuję Wam..jeżeli w tym cyklu się nie uda to postaram sie, aby w następnym być spokojniejsza..co do rozstań..to właśnie z nami tak jest..że w związku z praca męża widujemy sie najczęściej na weekendy..(czasami co drugi)..ja boję się wręcz czegoś odwrotnego..że mijamy się z moja owulacją...Ale macie rację..musze sie uspokoić..chociaż czasami tak trudno...:-( cieszę się, że odważyłam się napisać..iże Jesteście... Czekam więc cierpliwie do środy..acha..temke mam cały czas pow. 37C..mam nadzieję, że taka już zostanie..Pozdrawiam Was cieplutko!!!

Zonia... Kochanie.. a ja bym sie nie martwila o to na twoim miejscu.. A wiesz dlaczego.. Bo moja niunia to czysty przypadek hihi Po prostu niedouczona bylam i nie mialam swiadomosci ze niektore meskie zyjatka ;) moga we mnie sie inkubowac az 6 dni... No i teraz juz wiem :D Wiec zobacz kochanie nawet jesli widzicie sie raz na tydzien to masz ogromne szanse.... A o zywotnosci wiedzialam... tyle ze jako niedoczytana osoba myslalam ze 24-48 godzin a nie ze 6 dni :D To sobie wyczytalam wlasnie niedawno kilka dni temu... I zycze Ci tej NIESPODZIANKI a moze raczej juz spodzianki :) a co do temperaturki... Spokojnie... Poczekajmy.. Jak sie nieuda bedziemy grupa wsparcia i dopingu :) Oczywiscie telefatycznie bo chyba maz nie bylby zadowolony z innego ;) Buziaczki Glowka do gory... A ja ciagle czekam na wiesci od jednej dziewczyny kora obiecala dac namiar mi na 1 lekarza... No coz poczekam.. wolalabym juz dzis u niego byc..no ale jak nie da rady... trudno poczekam.. :)

Witam Wiecie co... to po prostu zgroza!!!! Mieszkam w miescie -ok 80tys mieszkancow 2 szpitale (chyba bo tyle sama na oczy widzialam) w tym 1 wojewodzki... i cholera kolejki do ginekologa akie ze szok Bylam zapisac sie do ginekologa i co uslyszalam... TERMINOW NIE MA AZ DO KONCA ROKU!!!! To sobie dzidzius zle wybral termin i teraz najlepiej jakby pohibernoal sobie tak do stycznia bo miejsc nie ma... No po prostu moze czlowieka krew zalac!!! Umowilam sie na wizyte prywatna we wtorek.. Wtedy spytam pana dr czy zechce mnie moze tam gdzies w te statystyki umiescic swoje Gotowa jestem chodzic prywatnie na wizyty... tylko niech mi badania kasowo robi bo ja wnuczka millera nie jestem niestety :s ZGROZA po prostu to o pomste do nieba wola... A jeszcze trabia ze malo nas i ze narodzin malo... no jak sie decydowac na dziecko jak nie ma sie kto nami opiekowac... Oj.. w bojjowym nastroju jestem... Zaraz bym komus cos powiedziala i to tak od serca :D A i czekam na wiesci od naszej ukochanj co lekarz powiedzial... 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

Gość Agaaaa
Rusałka, a jak długo staraliście się z mężem o dziecko?? Gratulacje!! :)

Kurcze cos mi ta str nie dziala ;/ Agaaa witaj No tak szczerze powiem ze nie staralismy sie.. Tzn.. Niunia to niespodzianka dla nas... Planowalismy ze moze na 2007 na czerwiec lipiec .. tak abym byla po obronie i spokojnie mogla sobie dzidzie urodzic.. A tu dzidzia sama postanowila ze na obrone taty woli :D No coz indywidualista nam sie trafil ;) Ale ciesze sie z mezem i to bardzo.. Choc przyznaje... Ja juz jestem mama..ale On Ojcem chyba nie bardzo... Gdzies nawet czytalam ze mezczyzna uswiadamia sobie fakt ojcostwa w chwili gdy trzyma 1 raz dziecko na rekach... Ale moj maz juz mnie zdazyl wycalowac...co prawda to byl zoladek:D ale wiem jakie mial intencje hihihi Starajaca sie... Gdzie jestes??? Jakie wyniki???? A i jeszce jedno... W czwartek ide do lekarza.. Myslicie ze bedzie juz cos widac...??? Kolezanka powiedziala mi ze serduszko... To dziadkom dalabym ❤️ ich przyszlego wnusia... :D A co tam nawet jak bedzie cienia kawalek to i tak dostana :D

Gość STARAJACA SIE
CZESC DZIEWCZYNY JA WLASNIE CZEKAM NA YNIKI BO LEKARZ POWIEDZIAL ZER MU TO WYGLADA NA CIAZE TEST MOGL SIE POMYLIC BO BYLAM NA ANTYBIOTYKU ZALEDWIE KILKA DNI PO FAKT ZE MIALAM GO DOSTOSOWANEGO DO CIAZY A POZATYM MAM STAN ZAPALNY DZIASEL I DLETEGO TEST MUGL SIE POMYLIN DOKLADNY WYNIK BEDE MIALA JUTRO WIEC JAK COS DAM ZNAC.POZDRAWIAM TRZYMAJCIE KCIUKI PAA :)

Starajaca sie... CIESZE SIE BARDZO!!!!! I mam nadzieje ze mniej problmow bedziesz miec ode mnie... No i lepiej sie czuc... Dziewczyny MACABRA :S Ta pogoda mnie zabija... Glowa mnie juz dobry tydzien boli... ta migrena mnie wykonczy ale to jeszce nic.. Mialam swego czasu zlamana reke teraz na ta pogode zlamanie sie odwzwalo nawet czajnika z woda nie moge podniesc.. A do tego nie wiem chyba sie rozsypuje hihihi Schylic sie nie moge bo mnie moja pooopa w zawiasach boli hihi Wczoraj jak sie chylilam to az sie wydarlam ... No i te lekkie bole.. co sie tam moja niunia rozpycha... a to dran ;) Wlasnej rodzicelce dokuczac... Ale mam 1 dobra nowine!!! Jezeli moj pan doktor zgodzi sie poprowadzic ciaze ... i zapisze mnie tez kasowo.. Bede mogla uczeszczac w ramach kasy chorych do.. 🌼SZKOLY RODZENIA 🌼 Mam nadzieje ze pan doktor (ktory slynie z tego ze jest dr z powolania) jednak zgodzi sie... Wszytko okaze sie w czwartek...

starająca się gratulacje rusałka,jak cię coś boli w ciąży to możesz brać Apap Mnie też wszystko bolało na początku jakbym się miała rozsypać ale to minie nie mart się

Rusałka ja też byłam rozdrazniona i piersi mnie boleć zaczeły czego wcześniej przed zadną @ nie robiły, a bol brzucha to raczej go nie czułam, no przed @ ze dwa dni pobolało ale nie przyszła, pozatym miałam wewnetrzne przeczucie ze coś sie dzieje, a test w 28 dc mi nie wydzedł, dopiero po 4 dniach wynik był pozytywny. Ale to u kazdej kobiety jest różnie wiec radziłabym sie zbytnio nie sugerować A kiedy ty byłaś na tym usg jak w połowie cyklu to mogła nic nie widzieć bo to by był drugi tydz skoro owulacja tak wcześnie była. idz do gina i ci powie:) na 100% no i zrób test jak nie wytrzymasz:)

Rusałko zakreciłam sie kiedy miałaś owulację, gdzies w połowie cyklu?? Jak tak to jeszcze nic widać nie bedzie, tak było u mnie i poczekałabym ale było koszmarnie trudno:)

Roza juz Ci mowie 19.09 mialam ostatni @ na 3.10 bylam umowieona na usg dopochwowe i na nim nie bylo widac wlasnie pecherzyka owulacyjnego... dlatego sama juz nic nie wiem... a te bole glowy rozdraznieie i temp mam dluzej nz 2 tyg

aa 3.10 to byl bodaj 13-14 dzien cyklu przy czym wczoraj zauwazylam ze ten @ 19 mialam w 27 dniu a nie 28 jak zwykle

Rusałka ale skoro test wyszedł pozytywny to ciąza jest:), a nie było go widac moze dlatego ze coś sie juz dziać zaczęło:) nie wiem, poczekaj jeszcze z tydzień i idz do gina, choc teraz tez juz powinien powiedzieć, bo jak pisałam ja tez poszłam wcześnie i stwierdził na podstawie rozpulchnionej macicy i widocznego ciałka ciązowego:).

Roza a bedzie cos widac? Kurcze uczepilam sie tego jak deski ratunkowej :D Ale chce dziadkom niespodzianke zrobic...bede w ten weekend u nich... A potem pewnie w swieta a do tej pory to albo sie udusze albo sie wygadam przez tel a tego bym nie chciala ;S

Gość rusalko
sersecznie ci gratuluje:) mam do Ciebie pytanie: czy twoja szyjka jest wysoko?bo dziewczyny mowia ze jak sie ujest w ciazy to szyjka powinna byc wysoko i powinna byc miekka

raczej nie bo jak 17.10 miałas mieć @ a spoznia ci sie tydzień to nie za bardzo, ale za tydzień juz napewno:)

Ja tam odrazu wygadałam po teście dla 2 przyjaciółek no i oczywiście najpierw dla chłopaka swojego:)

Pytanie o szyjke... Jejku nie wiem.. Jest wyczuwalna..i mam wrazenie ze wszytko jest w srodku opuchniete Ale czy wysoko czy nisko...naprawde nie wiem... No to nie ladnie ze nic nie bedzie widac... Co do wygadniania tez sie juz wygadalam i wiedze 3 osoby.. 2 kolezanki i 1 kolega b sie domyslil po opisie na gg Ale dziadkom - moim rodzicom - chce zrobic niespodzianke bo sie doczekac nie mogli... i chcialam aby to bylo jakos fajnie powiedziane zrobione.. Ale w takim raze moze pojde na usg w swym rodznnym miescie prywatnie... no musze im wypeplac majac usg w reku :D Poza tym powiedzcie mi czy znieczulenie taki do borowania zebanie zaszkodzi dziecku mozna...? Mam 2 zeby chyba do leczenia.. a wiem ze dobrze by bylo aby byly wyleczone... Roza... Patrz to czemu na usg nic nie widziala pecherzyka przeciez nie znikl sobie z powierzchni swiata... A test wyszedl pozytywnie... Wiec ciaza jest na bank!

Najlepiej kup sobie test strumieniowy kosztuje około 13zl.Ja zrobilam sobie test na trzy dni przed spodziewaną miesiączku bo nie mogłam sie już doczekać i wyszlo ze jestem w ciąży.Obecnie jestem w 8tc i mam termin na 30 maja. Trzymam kciuki za Ciebie.

Gość zonia
Wiecie..nie wytrzymałam..pobiegłam po pracy do apteki po test (choć to dopiero 27d.c.)i niestety..tylko jedna kreska..:-((( .. tak mi smutno..nie wiem czy łudzić się jeszcze w tym cyklu.. aagguulla pisze, że wyszedł jej 3 dni przed spodziewana @a ja spodziewam się jej jutro...:-(( aagguullaa jak nazywa się ten test, którym robiłaś??

Gość lalllka
a piersi bolaly cie rusalko lub powiekszyly sie itd??? bo w ciazy tak zawsze ponoc jest....moze nie wykryl tego pecherzyka gdyz owulacja wystapila wczesniej niz zwykle...100 procent pewnosci da ci test krwi HbCg za 15 zl w osrodku:)

Zonia... Ale z tego co pamietam to moze wyjsc jedna a za kilka dni juz 2 Ja kupilam tego bobo .. choc gdzies wczesniej czytalam ze jakiejs pani nie poazal ciazy a kilka dni pozniej na innym miala... Ale tego bobo mi dala babeczka w aptece i pokazal... Pamietam tez ze Giovinetta polecala test Quick Vue One-Step Urine .. To moze ten kup i zobacz... Odczekaj moze do 30 dnia tak dla sw spokoju... Choc swiety sama wiem po sobie jest dopiero po tescie i tez nia za bardzo Zonia kochanie Tylko mi sie nie zalamuj...ok? Jak nie bedzie dzidzi... to ja rzuce na Ciebie urok ... jako ta ciezarna... i zaraz sie zapylisz ;) A moze lec odrazu kup inny.... Sama nie wiem :/

Lalka... Ja juz wiem ze w ciazy jestem... Teraz tylko drepta mi mysl.. ktory tydzien... I to wlasnie ze wzgledu na ta moja owulacje... W czwartek bede u Dr to mi moze powie... Oby bylo cos widac... bo chyba mnie szlag trafi jak nic nie bedzie i bede musiala czeka :/

Gość lalllka
hmm taki test Hbcg to wlasnie wykryje ktory tydzien...bo podwyzszony poziom hormonu tego jest rozny dla roznych tyg..... jak bys byla w 4 tygodniu lub 5 tyg. u gina to by na stowe wtedy wykryl...wiec moze 5tydzien tera?

Gość Zonia
Rusalka.. Dzięki Kochana..chyba poczekam kilka dni..jeżeli nie będzie okresu to zrobie sobie bete w laboratorium i będe miała 100% pewości.. nie załamuje się..ale jest mi jakoś tak ciężko..Męża nie ma..dobrze, że mam Was.. Pozdrawiam cieplutko..i licze na te czary ciężarnej..;-)