Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość in this world

Dlaczego świat dąży do samozagłady?

Polecane posty

Gość in this world

Codziennie zadaję sobie to pytanie. Dlaczego? Dlaczego żyjemy w według ustalonego porządku? Na świecie, w którym podobno jest wolność. Ja już dawno w nią zwątpiłam. Jesteśmy niewolnikami czego, co nazywa się modą i jest normalne. Czy to jest normalne? Dorośli harują 8 godzin w pracy za marne grzosze. Ich dzici uczą się, bo uczą, Choć nie przeczę, że zdarzają się wyjątki. Trzy to norma, a cztery to już osiągnięcie. A co na to rodzice? Dobrze, masz tróje. A za czwórke spełniają ich marzenia. Wyrzekają się własnych potrzeb za to. A nie zależy im na dalszej edukacji. Wyrasają na jeszcze gorszych, coraz bardziej porzeszając granice beznadziejności. Ileż nocy spędziłam pytając, dlaczego? Nie chcę żyć na takim świecie. Na świecie, gdzie nie ma kreatywności i ambicji

Czy uwazasz , ze swiat dazy do zaglady , bo dzieci maja 3-ki?A czy nie wiesz, ze oceny , nie zawsze sa obiektywne? Kobieto/mezczyzno,. czy Ty aby sam(a), nie szukasz dziury w calym? Swiat skalada sie z Yng-Yang!!!!Biale- czarne, negatywne - pozytywne!Czego oczekujesz? Samego dobra? Jesli byloby samo dobro, nie umielibysmy odroznic zla, a ono tez jest naszym udzialem!!!!Skoro jestes , dziecko taka doskonala , dlaczego nie podasz swojej kandydatury do .... beatyfikacji , za zycia????????????Badz uprzejma prZyjrzec sie sobie potem oceniac innych. A wiesz ocenianie innych jest latwe, ale od stawiania oceny sobie jakos tak chylkiem uciekamy...., napisz o swoich doskonalosciach..., moze sie na stare lata naucze czegos od Ciebie....?????????????

Gość Nie o to mi chodziło
U ludzi wśród których mieszkam, nie ma nikogo, kto mierzyłby ponad poziom tego małego miasteczka I tak jest w wielu miejscowościach. Niestety

Gość no nie wiem ja akurat
mam ambitnych ludzi wokol siebie, dzieciaki tez.Takimi sie otaczam, bo lubie , i takich znajduje. Musiesz rozejrzec sie szerzej.

Gość oj oj in this word
w małych miastach i miasteczkach tzw ''robotniczych'' zawsze tak było. ''Nie musisz się dobrze uczyć, bo i tak pójdziesz do łopaty'', to był stereotyp, tylko ty tego być może nie znasz. Niektórzy rodzice jednak mieli - również teraz mają , większe ambicje, i przelewają je na dzieci, co też nie jest zdrowe, bo za wszelką cenę dziecko musi dążyć do perfekcji , zatracając przy tym prawdziwe dzieciństwo. Nie podałaś więc doskonałego przykładu na to,że świat dąży do zagłady. Mogłaś napisać o wojnach, terroryzmie, niszczeniu środowiska naturalnego, kataklizmach itp , byłoby to bardziej miarodajne... :O