Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb

testy

Polecane posty

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb

Czy to, ze zrobiłam test przed miesiaczką, wieczorem ( a nie rano) mozę mieć wpływ na wynik testu?

nie jest to nie zalezne ja swoj zrobilam po 21 ale czemu przed miesiaczko.. Powinnas raczej zrobic go po dniu kiedy ja oczekiwalas.. tak dla pewnsci.. Choc dzis sa testy bardzo dokladne...

Jeżeli robiłaś test przed terminem miesiączki to pora dnia MOŻE mieć znaczenie. Hormon ciążowy ma największe stężenie w moczu właśnie rano i dlatego wtedy powinno się robić test. Sytuacja się zmienia po terminie miesiączki - wtedy pora dnia jest obojętna. Pozdrawiam

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
Miesiaczke miałam 6 października a test zrobiłam 26 października

to zdecydowanie za wcześnie! żaden test nie wykryje takiej wczesnej ciąży. Poczekaj przynajmniej do 5 listopada - wtedy test będzie już bardzo wiarygodny

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
Ale, na teście jest napisane, zewykrywa jużpo 6 dniu od zapłodnienia. Stosunek był w 4 dniu okresu .

ile masz lat? pytam, bo chyba nie za bardzo znasz cykl kobiecy. No chyba, że masz bardzo krótkie cykle - wtedy byłaby minimalna możliwość zajścia w ciążę w 4 dniu cyklu.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
24 lata

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
Moja koleżanka zaszła w ciąże w drugim dniu. Więc w czwartym też jest możliwe. Wiem, zę jest to małe prawdopodobieństwo, ale jednak. Dlatego pytam o ten test. Zrobiłam Go wczoraj, wynik negatywny - tylko, zę wieczorem, a nie rano.

Jeżeli miałaś stosunek tylko w 4 dniu cyklu (licząc od pierwszego dnia miesiączki) to jest bardzo mało prawdopodobne byś zaszła w ciążę. Test czasem wykrywa ciążę po 6 dniach od zapłodnienia, a nie od ostatniego stosunku. W twoim przypadku do zapłodnienia musiałoby dojść do ok.9 dnia cykle. Jak już wspomniałam to bardzo mało prawdopodobne.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
Dziekuję Ci bardzo za pomoc.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
Zasugerowałam siętym, że ciagle czuję tak jakby skurcze brzucha - pierwszy raz coś takiego mam, do tego dochodzą jeszcze bóle takie jak przed miesiaczką, czesto oddawaję mocz... i czuję się jakoś inaczej.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
No tak wychodzi, ze w 21 dniu zaszła w ciążę.

nie w 21 dniu zaszla w ciążę, tylko cały cykl miał najwyżej 21 dni. W ciążę zaszłaby do 7 dnia cyklu. Albo coś ukrywa albo miała oooogromnego pecha, bo tak krótkie cykle to wielka rzadkość. A ty zrób sobie test w przyszłym tygodniu z porannego moczu - wynik będzie pewny na 99%.

Gość bbbbbbbbbbbbbbbb
Uważasz, ze teraz moze być nieprawdziwy?

Ja robiłam test około 8 dnipo zapłodnieniu - wyszedł negatywny. Po ponad tygodniu nie dostawałam okresu więc zrobiłam jeszcze raz i wtedy wyszedł pozywtywny. Tak się czasem zdarza, bo poziom hormonu ciążowego codziennie wzrasta.

Gość bbbbbbbbbbbbbbb
Hmmmmmm nadal zastanawiam sie czy to możliwe? Mam pytanie: wśród pierwszych objawów ciazy wymienia się zgagę - przez ile ona trwa? To tylko na poczatku ciazy czy też dłużej?

Gość ebusia21
ja powiem tobie tak ja nie miałam zgagi na początku ciąży za to teraz ją mam czesto, ale wiadomo ze kazda kobieta przechodzi ciąże troszke innaczej więc idz do Ginekologa!!!po to oni są a jak lekarz nie bedzie pewnien co do twojej ciąży zleci ci badanie na BHCG!!! :P:P