Onaaaa 1364 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Fifofa napisał: Chiny są teraz jakie są kiedyś dokładnie Anglia przemysłowo ich przewyższała i Amerykanie jak robili z nimi handel. Pierwsze początki rozwoju Chin tradycja przyczyniła dlaczego Chiny są teraz takie jak są. Tylko ryż im średnio wyszedł bo smak nijaki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 111 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Onaaaa napisał: Jak to masz mam nadzieję że nie schodzi w nocy po schodach by cię zaatakować To jeszcze jak bum było na takie filmy kupili gdzieś i jak sprzątałem poleciała z innymi gratami na strych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 195 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, Onaaaa napisał: Tylko ryż im średnio wyszedł bo smak nijaki. Te dwa dwory są do dziś chyba muzeum czy jak to nazwać. Tak samo wyglądają. Takie mają ziemię Polska to co żyto i zmieniaki ewentualnie buraki jak ziemia jest jałowa to kukurydza zależy jaka klasa gleby Edytowano 6 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1364 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Get Out napisał: To jeszcze jak bum było na takie filmy kupili gdzieś i jak sprzątałem poleciała z innymi gratami na strych. A ja nie mialam nigdy żadnej lalki tzn. jedna miałam co tata mi przywiózł z Egiptu to wyrzuciłam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 195 Napisano 6 godzin temu (edytowany) Wtedy w Chinach uprawiano Bawełnę. W USA uprawiali bawełnę Czarni jako niewolnicy. Tylko w Chinach nie było Niewolników po prostu im płacili kasę. Zależności od zbiorów też mieli biede mało kasy . Chinach produkowali materiały Usa nie produkowali. Chiny przodowały w tym Edytowano 6 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 111 Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, Fifofa napisał: Te dwa dwory są do dziś chyba muzeum czy jak to nazwać. Tak samo wyglądają. Takie mają ziemię Polska to co żyto i zmieniaki ewentualnie buraki jak ziemia jest jałowa to kukurydza zależy jaka klasa gleby Chiny chyba najwięcej ziemniaków produkują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 195 Napisano 6 godzin temu Zrozumieć też ten film też trzeba posiadać jakąś tam wiedzę wtedy naprawdę wciąga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1364 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Fifofa napisał: Te dwa dwory są do chyba muzeum czy jak to nazwać. Takie mają ziemię Polska to co żyto i zmieniali zależy jaką klasa gleby Ryż nie lubię za bardzo ale ci chińczycy zawsze szczupli to na plus. W polsce zmienia sie klimat i podobno coraz wiecej winogron uprawiają. Może niedługo banany zaczną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1364 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Get Out napisał: Chiny chyba najwięcej ziemniaków produkują I ogórków dużo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 111 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Onaaaa napisał: A ja nie mialam nigdy żadnej lalki tzn. jedna miałam co tata mi przywiózł z Egiptu to wyrzuciłam A znajdę toto to Ci fote pokaże. Ty i lalki jakoś tego nie widzę . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 111 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: I ogórków dużo W produkcji czegokolwiek raczej nie mają sobie równych i z byle czego potrafią coś zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 195 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Get Out napisał: Chiny chyba najwięcej ziemniaków produkują Ale pierwsze Chiny miały porty i cały przeładunek i porty i centrum handlu. Zresztą tak jest do dziś Teraz pomyśl rząd możni gdzie tylko było chłopi a tu kobieta . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1364 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Get Out napisał: A znajdę toto to Ci fote pokaże. Ty i lalki jakoś tego nie widzę . Byłam niedobrym dzieckiem bo dostałam lalkę i miałam minę jakbym miała zabić. To byla ładna lalka tylko na dodatek w różowym ubraniu i tak mnie to zdenerwowało że wyrzuciłam do kosza. I jaki wniosek: bo to zła kobieta była Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1364 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 4 minuty temu, Fifofa napisał: Ale pierwsze Chiny miały porty i cały przeładunek i porty i centrum handlu. Zresztą tak jest do dziś Teraz pomyśl rząd możni gdzie tylko było chłopi a tu kobieta . Wiesz Piter bo mężczyzna na każdym wysokim stanowisku wszędzie nawet w Europie. Kobieta zawsze jest niżej i wątpię by sie kiedykolwiek to zmieniło. Edytowano 6 godzin temu przez Onaaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 410 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 2 minuty temu, Onaaaa napisał: Wiesz Piter bo mężczyzna na każdym wysokim stanowisku wszędzie nawet w Europie. Kobieta zawsze jest niżej i wątpię by sie kiedykolwiek to zmieniło. Prezydent również taki według Ciebie jest ? Zmartwię Cię bo nie jest. Edytowano 6 godzin temu przez Spaghetti... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1364 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Spaghetti... napisał: Prezydent również taki według Ciebie jest ? Jaki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 111 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Onaaaa napisał: Byłam niedobrym dzieckiem bo dostałam lalkę i miałam minę jakbym miała zabić. To byla ładna lalka tylko na dodatek w różowym ubraniu i tak mnie to zdenerwowało że wyrzuciłam do kosza. I jaki wniosek: bo to zła kobieta była Łobuz byłaś, ale są z Ciebie ludzie i dzisiaj takich hooligans incydent nie praktykujesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 195 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Wiesz Piter bo mężczyzna na każdym wysokim stanowisku wszędzie nawet w Europie. Kobieta zawsze jest niżej i wątpię by sie kiedykolwiek to zmieniło. Od tego momentu w Chinach się zmieniło i Kobiety mogły zajmować handlem i interesami. Tradycja jednak blokuje rozwój. Chinach tradycja jest surowa do dziś. Gdzieś teraz czytałem jakiś biznesmen coś ukradł i go skazali na śmierć teraz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 410 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Jaki? Właśnie, pomyślałaś jaki i kto ma wpływ na to ? Nie, więc odpowiem Ci jak chcesz konstytucja rządzi ludzmi od lat Edytowano 6 godzin temu przez Spaghetti... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1364 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Get Out napisał: Łobuz byłaś, ale są z Ciebie ludzie i dzisiaj takich hooligans incydent nie praktykujesz Praktykuję bo jak dziewczynka nie chcę lalki to trzeba wyrzucić i dać jej auto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 111 Napisano 6 godzin temu 8 minut temu, Fifofa napisał: Ale pierwsze Chiny miały porty i cały przeładunek i porty i centrum handlu. Zresztą tak jest do dziś Teraz pomyśl rząd możni gdzie tylko było chłopi a tu kobieta . W politykę się nie mieszam , bo to nudne, ale uważam że są zdolni jeżeli potrafią coś zrobić tanim kosztem . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 195 Napisano 6 godzin temu 5 minut temu, Onaaaa napisał: Wiesz Piter bo mężczyzna na każdym wysokim stanowisku wszędzie nawet w Europie. Kobieta zawsze jest niżej i wątpię by sie kiedykolwiek to zmieniło. Podaje jak CHINSKI BIZNEsmaen brał łapówki. To jest news 3 dni temu https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/byly-szef-finansowego-giganta-stracony-w-chinach-smierc-za-lapowki/d7v6933 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 195 Napisano 6 godzin temu W Polsce tak powiesili na latarni co co kradną to w Polska była drugimi Chinami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 111 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Onaaaa napisał: Praktykuję bo jak dziewczynka nie chcę lalki to trzeba wyrzucić i dać jej auto Bezczelnie ale podoba mi się , bo praktyczne podejście do sprawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1364 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Spaghetti... napisał: Właśnie, pomyślałaś jaki i kto ma wpływ na to ? Nie, więc odpowiem Ci jak chcesz konstytucja rządzi ludzmi od lat Mi nie przeszkadza że mężczyźni rządzą światem. Tylko porównać Lewandowskiego a Pajor a oboje grają w Barcelonie a ona zarabia o wiele mniej to sprawiedliwość nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 195 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Onaaaa napisał: Mi nie przeszkadza że mężczyźni rządzą światem. Tylko porównać Lewandowskiego a Pajor a oboje grają w Barcelonie a ona zarabia o wiele mniej to sprawiedliwość nie ma. W Chinach tak nie jest od tamtego momentu można napisać przełamała pierwsze lody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1364 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, Get Out napisał: Bezczelnie ale podoba mi się , bo praktyczne podejście do sprawy Jak chlopiec chcę wózek dla lalek to niech sie bawi. Kazdy powinien mieć prawo wyboru. A ty jakie zabawki lubiłeś najbardziej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 410 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Onaaaa napisał: Mi nie przeszkadza że mężczyźni rządzą światem. Tylko porównać Lewandowskiego a Pajor a oboje grają w Barcelonie a ona zarabia o wiele mniej to sprawiedliwość nie ma. Spoko, mi to też nie przeszkadza. Wiesz dlaczego zarabia mniej? Nie liczą się tylko umiejetności, ale przede wszystkim znajomości prywatne o których tv i media nie mówią i nie piszą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1364 Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, Fifofa napisał: W Chinach tak nie jest od tamtego momentu można napisać przełamała pierwsze lody. W Chinach też rzadzą głównie mężczyźni jak wszędzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 195 Napisano 5 godzin temu (edytowany) 8 minut temu, Onaaaa napisał: W Chinach też rzadzą głównie mężczyźni jak wszędzie. Nie pamiętam kiedy elektryczność się rozwinęła pierwsza ktòrym roku, przed wojną. To te lata weź naszą wieś porównaj jak wyglądała zacofana. Tak pisze porównać. Wtedy u nas wierzyli w gusła. Co mieli rolnicy co najwyżej widły i to jak było ich stać na nie i kosę. Edytowano 5 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach