Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SamoŻycie

Ślub Cywilny

Polecane posty

Gość SamoŻycie
Czy ktos planuje slub cywilny? Jestem po rozwodzie i mam dizecko i to mój drugi ślub i ciekawa jestem czy są tu takie osoby!

Gość jasnasasa
ja też cywilny ale z innych pobudek niż Ty

Gość Maalwina
Oczywiście że są takie osoby. Przecież nie każdy ma ślub kościelny. My mamy cywilny i jest super. Byłam prawdziwą panną młodą z weselem, muzyką etc, prezentami. Moja koleżanka tydzień po mnie też miala cywilny i też było super. Ani ja ani ona nie będziemy brać kościelnego.

Gość pani nauczycielka
Ja nie będę miała kościelnego , bo mój facet nie jest wierzący. Luzik

Gość pliletka
Ja tez cywilny, ale nie dlatego, że innego nie mogę, tylko innego nie chcę - dziwne, że niektórzy traktują to jak dopust boży.;) Będę w bialej sukni, będzie przyjęcie weselne, goście, wszystko jak się patrzy, a Kościól to nie moja bajka.

Gość jasnasasa
do pip.... jaką bedziesz miec tą sukienke? bo ja tez mam cywila i jakos mam obiekcji

Gość pliletka
JA nie mam żadnych!:D Od lat mlode dziewczyny wychodzące po raz pierwszy za mąż ubierają ślubne suknie do USC i nikt się nie dziwi. Zresztą ja mam suknię bialą, ślubną, ale nie typową kościelną bombke/królewnę śnieżkę, tylko syrenkę oplywającą sylwetkę z dlugim trenem, więc nie ma kościelnych skojarzen, a jednocześnie jest to suknia której na żadną inną okazję nie zalozysz, więc nie pozostawia wątpliwości. :)

Gość pliletka
Jak kto woli, ja nie cierpię blekitnego lolol ;-) Powiem tyle, że kto moją suknię widzial, byl zachwycony. :D

Gość pliletka
:-) Gdy ją zobaczylam, wiedzialam, że to TA! I żadnej innej już nie chcialam, to coś jak z moim narzeczonym :D. A najlepsze że znalazlam ją nieco przypadkiem :).

Gość alianka
a co powiecie na piosenke po slubie cywilnych "a niech mowia , ze to nie milosc". piosenka jak dla mnie jest piekna a slowa pasuja do naszej sytuacji. poniewaz trudno jest ludziom wokol uwierzyc ze biore slub z rozwiedzionym facetm. szukam tez jakiejs sukienki, i wlasnie mam problem , bo nawet jesli chodzi o kolor trudno mi sie zdecydowac. a poza tym w czasie zimy. jak ktoras zna jakas strone z sukienkami pasujacymi na slub cywilny ,prosze napiszcie. bialej sukienki zdecydowanie nie chce

Gość kaczki z drewnianej paczki
Nie bardzo ta piosenka taktowna , bo nie tylko ty bierzesz ślub , ale i ten twój facet - i nieładnie ucierać nosa ludziom dookoła , którzy nie wierzyli , że wam się uda , kosztem męża. Pomyśl , jakbyśsięczuła jako panna z odzysku , o której ludzie plotkują, a on puszcza piosenkę "a niech mówią, że to nie miłość"

Gość alianka
tytul ten piosenki rzeczywiscie nie bardzo ale nam obojgu bardzo sie ta piosenka podoba ale tak jak piszesz moze to byc nieco nietaktowne.

ja i mój ukochany także nie zamierzamy brać ślubu kościelnego!!bo slub bierze się z miłości a nie dla białej weselnej kiecki!!!wogole uważam ze papierek niczego nie zmienia,wszystko jest tak jak było wcześniej,jednak chciałabym wziąć ślub cywilny aby to przeżyć-bo taka chwila zdarza sie tylko raz w zyciu!!

alianka : szukaj sobie sukienki slubnej, a nie sukienki na slub cywilny:) to ma byc twoja wymarzona suknia:) to raz w zyciu :) i tyle tym bardziej ze ja wyszlam z maz z wielkiej milosci, takiej nawet nieco w filmowym stylu :) nie żałujcie sobie dziewczyny nic a nic w tym dniu i Broń Boże nie patrzcie na innych i reakcje innych bo to Wasze święto a nie ciotek i plotkujących sąsiadek:D

Gość Fraszkaa
Nasz ślub cywilny odbył się w romantycznej atmosferze, była to radość dla nas i dla naszych bliskich. Miałam piękną suknię, którą mąż poprosił abym zostawiła na pamiątkę (zajmuje miejsce w szafie). Ale cóż... Ktoś przedtem napisal, że papierek nic nie zmienia. Moim zdaniem, najważniejsze jest żeby ludzie się kochali i byli uczciwi wobec siebie. Przed ślubem też uważałam że papierek nic nie zmienia, ale teraz uważam że jednak zmienia. W moim przypadku zmieniło się moje podejście do partnera - in plus. Żyjemy w społeczeństwie gdzie jednak kobiety zamężne obojętnie od środowiska są inaczej postrzegane i trakowane (lepiej). Sama to odczułam. Warto mieć ten papierek :-))

Gość alianka
cala w blekitach.....wiem , ze pomimo tego , ze bede brala slu cywilny to chcialabym by to byl szczegolny dzien. szukam wlasnie tej wymarzonej sukienki i jedno wiem , ze nie bedzie ona biala. jesli wpadla by Wam dziewczyny jakas stronka z innymi niz tradycyjnie bialymi sukienkami to prosze wpiszcie mi adres stronki. kilka sukienek juz znalazlam i te wlasnie nie biale bardzo mi sie podobaja. i masz racje cala w blekitach nie ma co patrzec na innych , wazne , ze my jestesmy ze soba szczesliwi i chcemy byc razem . a ludzie co , pogadaja pogadaj i im sie znudzi. Fraszka...zgadzam sie z tym co napisalam .mysle , ze papierek wiele zmienia . i w naszym przypadku tylko moze byc to na plus.

ja też nie miałam białej, ale dlatego, że nienawidze białych sukni i to takie oklepane....... warto się postarać, żeby był to szczególny dzieć. w dniu naszego wesela zaraz po torcie o 22:00 rodzice zrobili nam niespodzianke i w niebo wystrzeliły wspaniałe sztuczne ognie :) a co:P

Gość pliletka
Biale oklepane? haha, w ogole cala ceremonia i wszystko co jej towarzyszy jest oklepane :P A moja suknia biala jest inna niż wszystkie, które dotąd widzialam, przynajmniej w polsce to model oryginalny. Warto bylo wieźć ją przez granice :). Oklepana? To na pewno do niej nie pasuje :D.

Gość SamoŻycie
A ja sie zastanawiam nad jakąś fajna garsonką. Sukienka mi jakos nie pasuje z racji wieku i figury:)

Gość Camilla na slubie z Karolem
miała ładna suknię i płaszcz :-D

Gość kkkkkkk
jakim nazwiskiem podpisuje sie dziewczyna na koniec ceremoni w USC??

Gość mar_gareta
ja też tylko cywil ahoj

Gość i ja miałam cywilny
bo do wierzących nie należę, a sukienkę miałam białą, śliczna, bardzo ślubną, ale krótką

My też planujemy tylko cywilny. Przyznam że śledzę te forum w poszukiwaniu wskazówek bo chcę żeby był udany. A że termin niewyznaczony, jest niby czas...