Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjakaś ona

gdy dziecko ssie kciuk

Polecane posty

Gość jjakaś ona

mój synek ma 20 mies. i ciągle ssie kciuk. Od tego ssania jest on już dosłownie wymoczony. Nie mam pojęcia jak go od tego oduczyć. Czasami( gdy jest w dobrym humorze) słucha sie mnie i wyciąga palec z ust, ale co z tego gdy za pare sekund palec znowy ląduje w buzi i tak z 10 razy, aż w końcu on wygrywa i daję mu spokój. Gdy ma zły humor - to nie reaguje na moje prośby i zawzięcie ssie.

Ssanie kciuka u dzieci przewaznie ma najwieksze nasilenie miedzy 18 a 24 miesiacem zycia. Najlepsza metoda jest jaknajczęstsza obserwacja dziecka ..podchodzenie do tego problemu ze spokojem . Nie wolno dziecku mowic \" nie ssij paluszka bo ...\" , \"nie rob tego \".. Pozornie nie zwracajac uwagi na to co robi ..trzeba jego uwage odwracac zajmujac czyms innym .! Jesli dziecko utwierdzisz w tym ze ..ssanie palca jest zle ..bedzie wlasnie robilo na zlosc i caly czas trzymalo go w buzi. Inna metoda to ..pokazac dziecku ze jest ci obojetne to co robi .! Kiedy zobaczy ze nie reagujesz ..samo przestanie . Polecam metode pierwsza ..:) Pozdrawiam

A może przekona się do smoczka? Teraz są specjalne ortodontyczne i bardzo bezpieczne. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Miejmy nadzieję, że maluszek szybko przekona się do smoczka i odstawi kciuk.