Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rosel

JAKIE MACIE PARAMETRY SOCZEWEK KONTAKTOWYCH?

Polecane posty

Czy mozecie napisac jakie sa wasze parametry szkiel kontaktowych? Interesuje mnie to poniewaz ja mam srednice 8.4 i nigdzie nie moge dostac kolorowych szkiel kontaktowych na taki \"rozmiar\" wszedzie musze czekac ok 2-3 tyg.

Gość freshlooczka
Wiesz mi się wydaje , że taka standardowa krzywizna to 8.6 wiec może dlatego musisz czekać :/ A na jakie kolorowe soczewki zdecydowałaś się ? sama myśle o takich :) freshlook colorblands(8.6) już raz miałam - rewelka to ametystowe , wyglądały nieziemsko :) Teraz nie wiem jakie wybrać , bo sporo się tego narobiło, ale może te Freshlooki Radiance zakupie-mają roświetlać oczko , ciekawe czy się uda nadać blasku :)

Gość mary Jane
Ja sobie kupilam, te jednodniowe .. Niebieskie.. Sama mam ciemne oczy..( brazowe) Ale wygladaja zajebicie.:) Jest to instensywny niebieski.. pewnie na jasnych oczach jeszcze mocniejszy bylby efekt, ale ja tez nie narzekam.:)

ja chcialam FRESH LOOK SEA GREEN kurcze tez bym chciala w koncu kolorowe nosic ale za kazdym razem tyle czekac:( buuuu

Gość aśiula
to wy macie tylko jeden konkretny parametr i tyle? bo juz sie troche przerazilam bo jak sie pytalam swojego okulisty to mi powiedzial ze moge nosic 8,5, 8.6 itd wiec sie tak teraz zastanawiam czy dobrze mnie zbadal...

no ie wiem ale na konkretne oko pasuje chyba konkretna srednica.ja moge nosic tylko 8.4 inne mi wypadaja albo uwieraja.

Gość liebe
a ja noszę 8,6 lub 8,7 :) nigdy nie mialam kolorowych, ale poważnie się nad tym zastanawiam. a ile kosztuje taka przyjemność? ;)

Gość blotka
a czym właściwie jest ten promień krzywizny? Ja mam 8.6, czy soczewki o innym promieniu przeszkadzałyby w noszeniu, czy jak? ;)

BLOTKA----->tak niedopasowywalyby sie do twojego oka. LIEBE-------->to zalezy od 53 do nawet powyzej 100l za pare.

Gość aśiula
a jesli macie tylko jeden okreslony promien krzywizny to tylko taki nosicie czy tez inny?

Gość aśiula
up