Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pauli20

Tak sie zastanawiamczy po wypadanieciu wlosa od razu wyrasta nowy wlos?

Polecane posty

Gość pauli20

Czy dopiero po jakims czasie?Moze wiecie cos na ten temat?

Gość he he
hi hi ale problem. Od razu z cebulki zaczyna rosnac nowy ale trwa zanim sie wybije. no chyba, ze lysiejesz

Gość pauli20
dzikuje to jesli mi wlos wypadl pod koniec pazdziernika to pod koniec grudnia ile bedzie mial dlugosci? wiem ze to smieszne ale bardzo poptrzebne!!

Gość no no
no to chyba mocno zalezy skad wypadl. Gwarantuje, ze ten z rzes nie przekroczy 8mm, a taki z glowy to i z poltora cm moze miec. A jak utracilas wlos, czy to byl wypadek ze skutkiem smiertelnym dla wlosa czy dzialanie z premedytacja. I czy zalezy ci na tym samym wlosie bo cudzy mozna wszczepic

Gość no no
po chemii to troche dluzej trwa

Gość pauli20
no bo--->>>> nawet nie wiesz jak sie usmialam:):) kochana to potrzebne jest mi na zajecia z fryzjerstwa i wzielam za przyklad siebie:) chodzilo mi oczywiscie o wlsoy z glowki:) czyli jesli wlosy wypadly mozna powiedziec nawet w polowie pazdziernika to pod koniec grudnia moga miec 1,5cm?????:)

Hehe:) mialam to na wykladzie z anatomii w tamten czwartek:D wiec moge PROFESJONALNIE (hihi) odpowiedziec: otoz tracimy ok 30-100 wlosow dziennie. Mieszek wlosowy (miejsce gdzie wlos zaczyna wzrost) z ktorego nam wypadl wlos zaczyna produkowac nowy wlos po 1,5-3 miesiaca po wypadnieciu temtego wlosa. Wlos dziennie rosnie nam ok.0,2-0,5mm a na glowie mamy ok 100 000 wlosow. 85-90% wlosow znajduje sie w fazie namnazania ktora tra (UWAGA) 2-6 lat. Cos jeszcze?:D moge poki co udzielic pelnych inf. o skorze, wlosach i paznokciach. pozdrawiam🌻

Gość monikaaab
to kurde powiedz co zrobic zeby one w koncu przestaly wypadac :/

Mnie tez wypadaja;) wiec i ja mam dylemat. Nalezy codziennie lykac wit.A+E i do tego krzem. Mozna tez uzywac odzywki z czarna zodkwia. Powinno pomoc, ale nie po 2-3 dniach tylko po 2-4 tygodniach.... pozdrawiam🌻

Gość pauli20
bo chodzi mi o to ze po zastosowaniu seboradinu zaczelo mi wiecej wlosow wypadac:( I czy na 100% moge byc pewna ze te wlosy co wypadly byly stare i obumarle?????Prosze o odp

Dziwne...po zastosowaniu tego preparatu powinny ci wlasnie NIE WYPADAC i myc mocniejsze! Stosowalam go, ale krotko, przyniosl lekkie efekty pozytywne, ale na pewno nie pogorszyl mi wypadania wlosow. Te wlosy ktore ci wypadaja, to nie koniecznie te juz obumarle, tak powinno byc prawidlowo ze dziennie wypada od 30-100 wlosow OBUMARLYCH, ale gdy nam brakuje danego pierwiastka i witamin wypada ich wiecej, gdyz mieszek wlosa jest oslabiony. Gdy widzisz ze wypada ci stanowczo za duzo wlosow, to wtedy rozpocznij kuracje, ale juz nie Seboradinem ani zadnymi innymi kapsulkami. Radze nie stosowac preparatow do wcierania na wlosy, bo niektore poprostu przez to wypadaja - nie lubia takiej \"ingerencji\" w nie lub tez jakis jeden lub 2 skladniki tego preparatu powoduja skutek odwrotny, czasem trzeba zaczac ingerowac od wewnatrz, ba! nawet nie czasem tylko do tego sie powinno zaczac!! Tak samo jak mamy sucha skore, to co robimy?? Biegniemy do sklepu i kupujemy kremy i balsamy nawilzajace! Powinno sie zaczac od picia wody mineralnej niegazowanej i wit.E. Radze -tak jak wczesniej pisalam - zazywac wit.A+E, tran - mozna tez kupic tabletki ze skrzypem polnym ktory zawiera KRZEM, ktory wzmacnia wlosy i paznokcie. Dziewczyny...nawet sobie nie zdajecie sprawy jaki o jest dla nas wazny! Na ziemi jest 2 po tlenie najbardziej rozpowszechnionym pierwiastkiem a ubytek jego w naszym ciebie powoduje wlasnie oslabienie wlosow, paznokci i skory. pozdrawiam🌻

KADARKA I zapewne ma racje, jesli naprawde sie duzo stresujesz...Stres ogolnie niekorzystnie wplywa na nasz organizm - taki maly, chwilowy jest nawet zdrowy, podnosi sie nam poziom adrenaliny, serce pracuje szybciej a to czasem pozadany efekt!! Jednak gdy zyjemy w ciaglym stresie np. przed matura, to zapewniam cie, zdrowe to nie jest... Wyszedl teraz na rynek preparat firmy Vichy przeciw wypadaniu kobiet (obony dla kobiet i osobny dla mezczyzn), ale niestety baaardzo drogi --> tutaj mozesz o nim przeczytac troche http://www.sklep.vena-vita.wkrakowie.net/product_info.php?products_id=96 Jezeli nie pomagaja ci witaminy i kompleksy pierwiastkow to chyba tylko dzialanie zewnetrzne moze ci pomoc. I pamietaj, zeby sie mniej stresowac!!;) W koncu chcemy pieknie wygladac:D:P Aha!! jeszcze jedno: nie zazywasz czasem pigulek antykoncepcyjnych? Przepraszam, ze pytam tak wprost, ale to tez moze miec duzy wplyw na wypadanie wlosow. Zycze powodzenia i pozdrawiam:) 🌻

przepraszam, tam mialo byc: PRZECIW WYPADANIU WLOSOW DLA KOBIET, a nie przeciw wypadaniu kobiet:D ale mi wyszedl byk;)

Gość pauli20
zabawna--->>>bardzo Ci dziekuje za porady:) ale mam jeszcze jedno pytanko:czy jesli teraz mi np wypadly wlosy to pod konie grudnia beda juz widoczne odrosty czy jeszcze nie?? z gory dziekuje za odp:)

PAULI A tak BARDZO DUZO ci wypadlo ze widac, ze ci ubylo wlosow? widzisz, jezeli ci wypadly zalozmy tydzien temu a rosna w miare szybko to w polowie grudnia mozesz sie spodziewac ze zaczna w miejscu wypadniecia wlosow rosnac nowe. Tylko tez tego dokladnie nie zbadasz jak masz na glowie te 100 000 wlosow;) Jak zauwazylas po tym co napisalam wczesniej, wlosy rosna dosc szybko bo te 0,2mm dziennie to nie jest wcale tak malo!!:)Wiec w ciagu 1tyg. wlos rosnie ponad 1mm!:) Tak wiec do grudnia (wlasciwie tez zalezy do ktorego dnia grudnia;)do 1 czy do 31?) wlosy powinny ci urosnac w najgorszym wypadku ok.4,5mm:) natomiast nic nie poradze na to, ze proces wzrostu nowych wlosow jest tak dlugi:( Dbaj o nie poprostu, myj lagodnymi szamponami nawilzajacymi i pielegnujacymi, nie susz ich suszarka a jesli juz naprawde musisz bo sie np.spieszysz to susz je trzymajac suszarke w odleglosci ok:30-40cm od glowy, unikaj czesania ich szczotka zwlaszcza druciana! Jesli musisz uzywac szczotki to najlepiej uzywaj drewnianej, lub okraglej, najlepiej rozczesuje sie wlosy jednak grzebieniem o szerokich zebach (wtedy najmniej niszczy sie wlosy). No i oprocz zabiegow zewnetrzynych stosuj kuracje wewnetrzna tak jak pisalam wczesniej;) Jesli to ci nie pomoze po ok.3-4 tyg. zglos sie do dermatologa, bo byc moze trzeba bedzie to leczyc \" bardziej zaawansowana technika\";) pozdrawiam🌻

PAULI Pytalam o to juz Kadarke: nie zazywasz przypadkiem tabletek anty.? zmieniajacy sie poziom hormonow w ciele rowniez moze miec ogromny wplyw na wypadanie wlosow.

Gość pauli20
zabawna--->>> nie uzywam zadnych tabletek anty:) slyszalam ze po nich wlasnie wypadaja wlosy:( ale mnie to nie dotyczy:) jak jescze cos bedziesz wiedziala lub Ci sie cos przypomni to pisz smialo:) dziekuje:)

PAULI Ja niestety (tzn. stety, bo chce;)) zazywam tabl. anty. ale to nie przez nie mi wlosy wypadaja, bo wypadaly mi zanim je zaczelam brac i nadal wypadaja. Ale juz sie biore za siebie wiec za pare tyg. powinny byc rezultaty:D pozdrawiam🌻 Ps: o wlosach chyba nic nowego nie napisze, bo juz skonczylam wyklady o tym;) jakbys miala (ty lub inne forumowiczki) pytania dotyczace ogolnie ciala, pielegnacji itp. to pisz:)