Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarzynka_m

Metroseksualny facet? Tak czy nie?

Polecane posty

Gość ohyda
same zboczenia na tym świecie :O Jak Ci nie wstyd takie topiki zakładać ?! ?!

Skoro są laski którym się to podoba to co w tym złego? Mnie się nie podoba, nie lubię facetów bardziej zadbanych ode mnie ;)

Gość ohyda
Klo.tzwoman dokładnie :O

Gość ohyda
wybacz kropkę, ale nie chciało mi przepuścić Twojego nicku

Ale gdzie jest granica między dbałościa o higienę a metroseksuwalizmem??? Kiedy mozna powiedzieć,że facet ma juz fioła na punkcie swojego wyglądu?

Gość ohyda
katarzynka - to nie tylko kwestia higieny i dbałości o nią, lecz także mentalności - chyba sama do końca nie poznałaś znaczenia tego terminu :P

mi tez sie wydaje ze metroseksualni faceci troche przeginaja. nic do nich nie mam,jednak.... rozumiem prysznic,perfuma i te sprawy ale maseczki,kremy do twarzy i solarium????Bez przesadyzmu. facet to musi facet byc,a nie:):) moim zdaniem beckham to takich metroseksualnych faciów nalezy.znacie inne przyklady???:)

Gość QAZ
Facet metroseksualny goli nawet nogi.

Z tym goleniem to róznie, niektórzy faceci są tak owłosieni,że się aż tego wstydzą...chodzi o wstyd rozebrania się przed dziewczyną...więc co maja zrobić dla lepszego samopoczucia jak golić się?

Gość nodi19
jak dla mnie taki facet jest zniewieściały.....

Gość hy-ba
tragedia ;) mozna to wytlumaczyc oczywiscie nerwica narcystyczna, i w wielu przypadkach tak jest albo inaczej - facet patrzy na to ile kobieta musi przy sobie robic (ja osobiscie robie niewiele wiecej nie moj facet) i dochodzi do wniosku ze cos z nim nie tak... nie chcialabym kiedykolwiek potrzebujac podkladu czy ktorejs innej rzeczy ktorej nie uzywam, miec mozliwosci pozyczenia jej od mojego mezczyzny a moze biostonosz?

Nie wiem czy powinienem zabierać zdanie ... jednak uwazam ,ze mężczyzna powinien byc zadbany . Nie mam tutaj na mysli solarium co 2 dni , ale porzadną fryzurke , czyste i zadbane paznokcie i dłonie , miły zapach .

Nie mam nic przeciwko, ale nie moglabym byc z takim facetem...

Gość ja bym chciał
Aby metroseksualizm stał się modny. Może od tego zaczęłoby się, że mężczyźni też mogliby zakładać sukienki i spódnice. Rajstopy dla mężczyzn już są: http://www.silk-stockings.co.uk/section.php?xSec=74 Powinny być jeszcze spódnice i sukienki, a przede wszystkim powinno być to bardziej powszechne. To nie w porządku, że kobiety mogą zakładać wszystko a mężczyźni ciągle tylko w spodniach.

Gość do góry

Te rajstopy to już przesada....ciekawe co jeszcze wymyślą dla facetów??????????? Niedlugo to oni bedą nosić 3cm paznokcie. O nie!

Ciekawe co faceci sadzą na ten temat. Drodzy chłopcy czy chcielibyście nosic rajstopy i spódnice?????????

Gość nodi19
ta,facet powinien byc zadbany ale....akryle na paznokciach to PRZESADA! a czytałam ostatnio o takim w gazecie.......

Gość jestem zdecydowanie na nie
facet powinien być czysty, ale nie wysolarowany z tlenionymi włosami i wydepilowaną klatą i maseczką na twarzy.

Gość granica
Wadaje mi sie ,ze pewna granica miedzy mezczyznami i kobietami powinna byc jednak zachowana...Jestem za tym aby facet byl zadbany,czyli:umyty,pachnacy,czyste krotkie paznokcie,co do depilacji to ze wzgledow higienicznych mozna zaakceptowac golenie wlosow pod pachami i w strefie intymnej(nogi panowie zostawcie w spokoju,please!),do tego jakis krem nawilzajacy do twarzy,czy jezeli sa pryszcze to cos co zapobiega ich powstawaniu i to wszystko!Gdyby moj facet zaczal smigac w pomalowanych paznokciach i torebce,nie daj boze w rajtuzkach:D,to juz byloby cos nie tak!Taki typek miedzy "metro" a "macho" jest wedlug mnie najlepszy ;)

Zdecydowanie NIE!!! NIE!!! i jeszcze raz NIE !!! chyba bym padła jakby moj facet chcial dyskutowac ze mna o kremach, zelach, manikiurach, solarium, depilacji i jego wrazliwej cerze... Facet ma byc facetem a nie wypacykowanym bezplciowym gogusiem!!! O Zgrozo!!!

Gość ktosia41
W życiu powinna obowiązywaćśredniowieczna maksyma "złotego środka". Przesada w każdej dziedzinie nie jest niczym dobrym. Metroseksulani, w pełnym tego słowa znaczeniu, to moim zdaniem juz nie mężczyźni i jeszcze nie kobiety, to kto??? Czyżby trzecia płeć?? Oczywiste jest dla mnie, że każdy mężczyzna powinien byc zadbany, czysty, pachnący . Powinna to byc dla wszystkich normą. W metro.... nie chodzi tylko o czystość i zadbanie ale o przekroczenie granicy pomiędzy płciami. Patrząc na to w szerszej perspektywie, jako, że kobiety zdobywaja coraz większe uznanie w różnych dziedzinach życia, które były zarezerwowane do tej pory tylko dla mężczyzn nie umieją nasi panowie odnaleźć się w tym wszystkim. Dlatego rośnie nam pokolenie zniewieściałych mężczyzn, którzy w ten sposób chcą zdobyć zainteresowanie innych.

Gość ksiondz
cipy jestescie bo z jednej strony narzekacie na metro... ze o siebie dbaja a z drugiej strony jest milion topickow ze faceci to swinie, ze smierdza im fiutki, ze dlubia w nosie... zdecydujcie sie pizdy!''[ ave

Gość Ona_34
ksiondz Masz rację, laski siedzą w łazience po kilka godzin, marudza , że faceci są zaniedbani, ale jak maja sie wypowiedzieć, to jakoś wszystkie są na "nie" Mój mąż np. chodzi ze mną do solarium, raz na kilka dni, ma zawsze czyste paznokcie , jest wykapany, ogolony pachnący, po prostu dba o siebie. Mi to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie jestem zadowolona, nawet sama zaproponowałam mu pofarbowanie włosów i malowanie paznokci odżywką. Naprawdę nie wiecie co byście chciały , może takiego co to wykąpie sie dwa razy w tygodniu i ogoli dopiero jak mu zwrócicie uwagę, że Was drapie jak się całujecie.

Ja tam wiem co chcę. Ma być czysty. Z kosmetyków może stosować krem do rąk i do twarzy, szampon, mydło, pastę do zębów oraz dezodorant. Nie myl facetów czystych i zadbanych z metroseksualnymi.

Gość Roki
Do 'Kaski' popieram rownouprawnienie kobiet i mezczyzn! Faceci moga nosic rajstopy jesli nie jest to ujmą dla innych , ale spudniczki? To chyba jeszcze nie ta epoka. Jeśli;-0 faceci nie moga tego robic to i kobieta zabronic spodnik, krawatów, krótkich włosów ;-) Pozdrawiam całe grono rozmówców!!!