Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemik...

Mam PIENIĄDZE, ale nie umiem sobie poradzic...

Polecane posty

Gość problemik...

Prosze bardzo o pomoc. Chodzi o to ze jest problem ktory spedza mi sen z powiek. TRADZIK!! I nie chodzi tutaj i o kilka malych krosteczek, tylko naprawde powazne problemy. Nie radze sobie juz zupelnie. To byl powod zrezygnowania w tym roku ze studiow, bo nie dawalam rady tym wszystkim krzywym spojrzeniom ;(. Mam duzo pieniazkow, ale co z tego jak nie wiem jak i nie wiem gdzie szukac pomocy w leczeniu. Narazie jestem od tygodnia na diane 35. Ale nawet jesli ona mi pomoze to pozostaja blizny i przebarwienia.To jest straszne naprawde! Gdzie i co moge z tym zrobic majac pieniadze??Blagam o pomoc!! Pozdroofka dla wszystkich forumowiczek/-ów:)

Gość jak widać
stare porzekadło ze pieniądze to nie wszystko i szcześcia nie dają się sprawdza.... Czasem jak jesteśmy chorzy (a tradzik to choroba) to zadne pieniądze nie pomogą.. Przykro mi.

Gość ja tylk onie rozumiem
Dlaczego zrezygnowalas ze studiów???? Co Cie obchodza inni!!!

a moze jakos laserowo to leczyc? nie wiem, nie znam sie an tym, ale przeciez takie rzeczy sie robi. najpierw skonsultuj sie z dermatologiem, potem idz do jakiejs kliniki czy gdzies gdzie robia wlasnie laserowo takie rzeczy i dowiedz sie wszystkiego.

Gość takie jest moje zdanie
Ja Ciebie nie rozumiem, chodziłam na uczelnię z grubą warstwą korektora i podkładu i nikt nawet nie zauważył, że mam trądzik a miałam nasilony do tego stopnia, że dermatolog sam doradzał mi nakładanie podkładu. Mi Diane35 całkowicie wyleczyła trądzik, skoro masz pieniądze to może zastanowiłabyś się nad stoswaniem izoteku albo roacutane(nie wiem jak to się pisze)?? Z tego co pamiętam moją główną przeszkodą w walce z trądzikiem był chroniczny brak gotówki, myślę, że pieniądze w leczeniu trądziku odgrywają znaczącą rolę.

Gość na trądzik nie ma rady
Zadna kuracja nie działa w 100%. Nie męcz skóry i nie nadużywaj kosmetyków/leków, nie wysuszaj jej. Kiedyś trądzik był domeną osób młodych. Skóra sama wracała do normy. Teraz mają go coraz starsi ludzie a to wszytsko przez: zanieczyszczenie środowiska, tryb życia, kosmetyki, leki, ciągłe masakrowanie skóry.

http://www.luskiewnik.gower.pl/PRYSZCZE2002.htm nie wiem czy bylas na tej stronce ale polecam, znajdziesz tam opinie o lekach, forum itp., mozna sie bardzo duzo dowiedziec z tej stronki o tradziku i jak go leczyc poza tym u dobrej kosmetyczki wykonac mozna zabieg nazywajacy sie Neoderma http://www.republika.pl/turbosolarium/uslugi.htm - poczytaj sobie ktory przynosi ponoc rewelacyjne efekty, jednak jest strasznie drogi ale skoro masz pieniadze....

zabieg Neodermy pomaga wlasnie nie tylko na pryszcze ale tez na blizny i przebarwienia jakby co

Aha. Ja też miałam koszmarnu trądzik, zeby nie było, że się mądruję:) Straszny. Przez jakieś 6- 7 lat... Teraz nadal się boję, że może wrócić, więc jak mi się zrobi jedna, dwie krostki, to rozpaczam i mam doła;) Kiedyś całą twarz miałam w strupach, bliznach, czerwonych placach, ropiejących grudach. Nie mogłam dotknąć swojego policzka, bo zamiast policzka była to jedna wielka rana o zniekształconej powierzchni:( Teraz nie mam na twarzy ani jednej blizny. I nie mam problemów z trądzikiem. Śmiało mogę chodzić bez makijażu, bo mam ładna cerę, która nawet przestaje się świecić w ciągu dnia:) Więc głowa do góry- to na serio przechodzi!

Gość Fajna Niunia
popytaj ludzi-przede wszystkim jakis dobry specjalista-i prywatnie,bo w panstwowych wszyscy znajomi wieszaja na dermatologach psy.co do blizn-to moze laser,fototerapia albo mikrodermabrazja,najlepiej popytac w różnych gabinetach kosmetycznych,albo poszukać w necie kliniki.znajoma tez m iala z tym problem,moj chlopak tez-minelo kilka lat i prawie nie maja na twarzy sladu,podobno w owsiance mozna przemywac buzke i to troszke pomaga,ale uwazam ze wizyta u specjalisty -jak nie jednego to kilku-to najlepsze wysjcie.

A ja doradzałabym zrobienie sobie badan organizmu od a do z i sprobowania w ten sposob znalezc przyczyne tradziku. Jakies zabiegi i tak nic nie dadza na dłuzsza mete, jesli nie zostanie usunieta przyczyna.

Gość problemik...
Dziewczyny, dzieki za opinie. Z badaniami to jest tak, ze zanim zaczelam brac hormony to porobilam sobie wszystkie badania jakie bylo mozna. Tzn krew, mocz, hormony (tarczycy rowniez), usg jajnikow. I wyszlo mi ze mam prawdopodobnie cykle bezowulacyjne (tzn nie pekaja mi pecherzyki graafa), do tego niedoczynnosc tarczycy i podwyzszony nieznacznie testosteron + niski estradiol. Letrox na tarczyce biore juz ponad miesiac, a diane zaczelam brac tydzien temu, bo okres spoznial mi sie 3 tyg i juz dluzej lekarz zabronil mi czekac. Takze jestem na dwoch hormonach rownoczesnie teraz.Przytylam juz 3 kg w ciagu tygodnia brania dianki. Ale jeszcze sie nie lamie. Tylko non stop szukam rozwiazan. Buziaki:0 Dodam ze z tradzikiem walcze juz 6 - 7 lat. Ale takiego stanu cery jak teraz nie mialam jeszcze NIGDY!!!

No to jak wleczysz hormony, będzie dużo lepiej:) Wiem, bo miałam podobnie. Plus jeszcze prolaktyna na niebotycznym poziomie:) Tylko nie wiem, czemu przytyłaś tak dużo... Ja brałam Diane ok. roku, albo nawet 1,5 roku i specjalnie nie tyłam. Może dlatego, że dużo ćwiczyłam. Brałam też nawet androcur i nawet po tym nie przytyłam. Dziwne... Poza tym leki na niedoczynność tarczycy powinny teoretycznie przyśpieszać przemianę marerii, więc też doprowadzić do chudnięcia, albo przynajmniej zapobiec tyciu. W każdym bądź razie nie daj sobie wmówić, że po tabletkach hormonalnych trzeba przytyć. Tak nie jest! wszytsko zależy od Ciebie.

Gość upupuppu
upupup

Gość Kot w getrach
Jeśli zrezygnowałaś ze studiów tylko z tego powodu, to obok terapii u dermatologa polecam też dobrego psychologa

Gość wszystko tylko nie roacutane
tydzień z Diane to bardzo malutko, ja zauważyłam poprawę po trzech, czterech miesiącach. Naprawdę warto poczekać na efekty zamiast truć sie roacutane, który jest bardzo niebezpieczny dla zdrowia i stosuje się go w ostateczności i pod ścisłą kontrolą lekarza. Nie polecam też drogich i agresywnych preparatów na bazie alkoholu, efekty są krótkotrwałe a potem nastepuje nasilenie ponieważ wysuszona skóra "broni się" z podwójną siłą produkując jeszcze więcej łoju. Spróbuj stosować do mycia pomadę Ojca Grzegorz Sroki - Ladnie wygładza buzię jednocześnie nie przesuszając skóry i delikatnie ją wygładzając, do tego jeszcze dorzuciłabym Tormentiol, goi problemy skórne nie wysuszając i nie pozostawia brzydkich śladów jak np Benzacne. Antybityki też odradzam, zwłaszcza tetracyklinę. Poprawa jest - to fakt ale po odstwaieniu wszystko wraca do normy a przy okazji dostajesz często w promocji grzybicę pochwy i problemy z wątrobą. Dobre skutki przynosi oczyszczenie krwi i ogólnie całego organizmu, jest na to wiele sposobów. Najprostszym jest spożywanie dużej ilości soku z.....marchwi. Poza tym powinnaś unikać tłustych i ostrych potraw, słodyczy ( a zwłaszcza czekolady), mocnej kawy i herbaty, alkoholu i oczywiście papierosów! Odpowiednia dieta to już połowa sukcesu!

Gość wszystko tylko nie roacutane
zapomniałam jeszcze napisać , że mikrodermabrazje którą ktoś tu poleca ( sorki, nie pamiętam nicka) można wykonywać tylko na skórze na której nie ma wykwitów ropnych!!!

Gość seriaaaaaa
ok po pierwsze to wizyta u dermatologa i zmuszenie go do przepisania Tatralysalu i Zinerytu po drugie odpowiednie kosmetyki - u mnie dzialaja: Retinol wit. A (DaxCosmetics) ok 18zl - krem, rozjasnia, odkaza itd lub Ziaja Seria Ogórkowa - krem, to samo dzialanie cena troche nizsza Żel myjący antyb. TinTin firmy Ziaja (bardzo ladnie usuwa zaskorniki) Tonik też Ziaja seria ogórkowa (ogorek ma wlasciwosci rozjasniajace polecam) zamiast zelu moze byc tez mleczko oczyszczajace Cien Beauty do tego Acnofan do kupienia w aptece jakies 6/7 zl no i jeszcze moge dodac ze dobra jest tez seria kosmetykow Seba Med sa bardzo lagodne dla skory i mala dzialanie antybakteryjne PS kiedys na jakiejs konferencji widzialam zalozycielke firmy Dr Irena Eris i powiedziala ona cos waznego - nie patrz na cene kosmetykow tylko na to jak dzialaja na ciebie, to ze cos jest warte fortune nie znaczy ze jest lepsze od tanszego odpowiednika, ba, czasami te super drogie sa gorsze :)

Gość seriaaaaaa
u mnie po 1,5 tyg stosowania Tetralysalu i Zinerytu wyniki byly wrecz oszalamiajace, zeszly mi wszystkie pryszcze i wyszedl tylko 1!!!! no faktem jest ze w przypadku tetracyklin jest troche jak na loterii - nie na wszystkich dzialaja, dzaiala na czesc zle, a u niektorych wrecz dzialaja znakomicie. ale radze sprobowac - co do efektow ubocznych - lykajcie leki oslonowe i wit. A+E i zadnych efektow ub. nie bedzie :D no i nic nie przytylam :)

nie wierze ze maja pieniadze nie mozna sobie poradzic z tradzikiem. no ja mam problem z zaskornikami, tlusta cera i wiem ze gdybym miala duuuuuuzo pieniedzy problem by zniknal. Dobry lekki krem nalzajacy, swietny delikatny podklad, kwasy, rozne ampulki, zabiegi u kosmetyczki oj da sie zrobic. wspomaganie organizmu od wewnatrz roznymi metodami