Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEUMIEJĄCA

PIERWSZE CIASTO

Polecane posty

Gość NIEUMIEJĄCA

CHCE ZROBIC PIERWSZE CIASTO W MOIM ŻYCIU PODAJCIE JAKIŚ PRZEPIS ŁATWY I Z DOKŁADNYM PRZEPISEM JAK ZROBIC

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość NIEUMIEJĄCA
co niema łatwych przepisów?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podam Ci przepis na sernik szybko, łatwo się robi i jest pyszniutki :) Ciasto: 20 dkg maki 7 dkg cukru 1 cale jajko 1 lyzeczka proszku do pieczenia Zagniesc z tych skladnikow ciasto i wylozyc forme ( ja zawsze piekę w okrągłej ) wczesniej wysmarowaną tluszczem . Masa serowa : 1 kg sera gotowego mielonego 15 dkg cukru 2 lyzki oleju 3 zóltka\\1 cukier waniliowy 400 ml mleka budyn smietankowy S kladniki wymieszac mikserem i wylac do formy. Piec około 45 minut, 180 stopni. W miedzyczasie ubic pianę z 3 białek , dodac 4 łyzki cukru i 10 dk wiorek kokosowych . Po tych 45 mniutach wyjąc ciasto z piekarnika , wyłożyc ubitą pianę z wiorkami i piec do zrumienienia:). 🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o -rany
dzięki ale niewiem czy odważe sie od razu na sernik...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lavinha
upiecz babkę - ubij 5 jaj na pianę z 1 szklanka cukru i cukrem waniliowym, wsyp 2 szklanki mąki tortowej i mały proszek do pieczenia - delikatnie wymieszaj - wlej 1 kostkę margaryny roztopioną - dokładnie zmiksuj, 1 cytrynę oparz wrzątkiem i otrzyj skórkę na drobnych oczkach tarki(ale tylko tą żółtą - nie białą!!! - jest gorzka !!!) potem cytrynę przekroj na pół i wciśnij sok do ciasta - wymieszaj, wlej ciasto do foremki i upiecz w temp. 180 stopni ok. pół godziny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ten seernik jest bardzo prosty
w przygotowaniu i ZAWSZE sie udaje babka moze wyjsc z zakalcem :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nieumiejąca
no to probuję dzisiaj robic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lavinha
ta babka ZAWSZE się udaje możesz ją polać po upieczeniu polewą - taką gotową i wygląda i smakuje super to porcja na mała foremkę okrągła albo podłużną "keksówkę"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość abecadłoooooo
a ten Cynamonowiec z jablkami ile sie piecze i w ilu stopniach??????????????????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Spytaj się jakiegoś wędkarza
Ciasto na ryby będzie chyba najłatwiejsze :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hankaopolanka
Upiekłaś to ciasto? Jak nie miałaś odwagi to kup w sklepie ciasto w proszku Delecty albo innej firmy i upiecz go zgodnie z opisem na opakowaniu.Jak Ci nie wyjdzie to daj sobie spokój z pieczeniem i uznaj że nie masz talentu do pieczenia , ale to sa skrajne przypadki ,ciasta zazwyczaj wychodza i są smaczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasta delekty
są za słodkie i mają ten smak "gotowca" :P:P:P nawet najprostsza babka domowej roboty jest o niebo smaczniejsza od tych proszkowych "rarytasów"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość NIEUMIEJĄCA
robiłam tego murzynka i był troche krzywy..ale to z winy piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×