Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ukryty_smok

Aborcja z powodów ekonomicznych

Polecane posty

Gość Ukryty_smok

Chciałabym się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat.Czy kobieta, która zaszła w ciążę a którą nie stać na dziecko( bardzo trudna sytuacja materialna )powinna mieć prawo do aborcji.Bezpłatnej i w szpitalu.

Gość hik
Nie bowiem ta kobieta zdawała sobie sprawę z tego, że jak daje dupy, to konsekwencje mogą być tego takie jakie ma :P

Gość a własnie że
powinna. bo mogła zdawac sobie sprawę, i mogła stosowac antykoncepcję, ale jak wiadomo, żadna metoda nie daje 100% zabepzieczenia :P

Gość hik
tłumacz to sobie jak chcesz. moim zdaniem wiedziałaś wcześniej co robisz. jak trwoga to do ginekologa :D

Gość oburzona
Oczywiscie ze nie ma takiego prawa i mam nadzieje ze nigdy nie bedzie miec. Czlowiek musi ponosic konsekwencje swoich czynow, a zreszta to nie jest wyrwanie zeba.

Gość zastanawiam się nad tym
Gdyby ktoś wynalazł super skuteczny środek antykoncepcyjny problem aborcji w ogóle by nie istniał. Swoją drogą mamy XXI wiek i wiele wspaniałych wynalazków na koncie, to czemu naukowcy nie zajmą się tym co jest naprawdę potrzebne??

Gość hik
a co jest potrzebne??? według mnie wystarczy myśleć przy tej robocie a problemu nie będzie :D

Gość Millli
"ponosic konsekwencje swoich czynów", sorry, ale dla mnie to nie jest argument przeciwko aborcji. Konsekwencje będą wyciagane w obliczu Boga podczas dies irae, a człowiek ma wolną wolę i powinien miec prawo z niej korzystać. A przynajmniej inny człowiek, nie powinien mu tego prawa ograniczać.

Gość ano własnie Milli
ale za duzo ludzi lubi udawac boga ... " Czlowiek musi ponosic konsekwencje swoich czynow, a zreszta to nie jest wyrwanie zeba." i ponosi - idzie usunąć -> oczywiście nie zęba- tylko zlepek komórek.

Gość Mała Mimimi
Bez przesady ze środkami anty wcale nie jest tak źle, ja od ośmiu lat biorę tabletki hormonalne i ani razu nie wpadłam, na tabletkach nie wpadła też żadna z moich koleżanek, wystarczy znajomość własnego organizmu. Tłumaczenie sobie nie zastosuję prezerwatywy bo i tak wpadnę jest błędne:P

Gość Foxtrot
w tym kraju kobieta nie ma żadnych praw co do aborcji. i możecie się pieklic obrońcy życia poczętego. tak naprawdę obchodza was tylko dzieci nienarodzone, te ktore opuściły już łono matki nie budza specjalnego zainteresownia i zacietrzewienia. paradoksalnie, w krajach gdzie antykoncepcja jest ogólnie dostępna /i tania/ a aborcja legalna wcale nie ma tak dużo zabiegów /morderstw dla niektorych/ . ale niezależnie od prawa kobiety będą usuwały ciąże jak robią to od wieków. a karanie kobiet za aborcję to już totalny idiotyzm, marszałek Jurek to propagował.

Gość Soql
Jakim prawem ingerujecie w wole Stwórcy ? Skoro dziecko się poczeło znaczy że Pan tak chciał

bardzo trudna sytuacja materialna - to dość enigmatyczne stwierdzenie , mało precyzyjne, bo dla jednych trudna sytuacja materialna to taka, gdy pieniędzy brakuje na chleb , a dla innych, gdy brakuje na waciki w luksusowym sklepie kosmetycznym - a tym samym szerokie pole do popisu .... taki argument zdecydowanie odpada

Gość tak jedna co...
aborcja w ogole powinna byc dostepna...i stwierdzenia niekrórych ,ze jesi aborcja bedzie dostepna to kobiety bedą uzywały jej jako srodka antykoncepcyjnego ( a spotkałam sie wiele razy z takimi twierdzeniami) jest poprostu absurdalne..i mieszanie w to koscioła, ligi polskich rodzin ( banda zacofanych pomylenców)...nie rozumiem tego. czuje sie kobieta , człowiekiem wolnym i jezeli zajde w ciąze przez wpadke to chciałabym zadecydowac czy jestem w stanie wychowac dziecko i czy jestem na to gotowa czy nie. przeciwnicy aborcji mowia o dziecku , o jego zycui ale dlaczego zycie matki przestaje sie w ogole liczyc???

Gość o. Dyrektor Radia Maryja
Aborcja z powodów ekonomicznych jest dopuszczalna wyłącznie wtedy, gdy z płodu ugotujesz potem rosół. Amen!

Gość Soql
tak jedna co... Ty jesteś Kaja dupo-dupo daja

Gość lllllllllooooollllllllaaaaaaa
Aborcja to temat najbardziej kontrowersyjny ze wszystkich, podobno niektóre kobiety po zabiegu usunięcia ciąży przeżywają załamanie nerwowe, przeżywają stratę i zaczynają zdawać sobie sprawę z tego co zrobiły więc może pozostawmy im wybór??

Gość o. Dyrektor Radia Maryja
Wybór może być tylko taki - do rosołu dodać bulion wołowy albo warzywny. Amen!

Gość tak jedna co...
soql to ze ty dupy dajesz to nie znaczy ze odrazu wszyscy....zachowaj przynajmniej jakies pozory

Gość Millli
Dodam jeszcze, że ja, jako kobieta nie czuje się wolna w tym kraju. Bo mam świadomość, że gdybym zaszła w niechcianą ciążę, to nie miałabym mozliwości w bezpieczny dla mojego życia i zdrowia sposób jej usunąć, a usunęłabym ją tak czy siak, bo zwyczajnie nie mogłabym urodzić (nie dlatego, że bym nie chciała, tylko rodzina by mnie wyklęła prawdopodobnie). Tyle,że to nie byłyby humanitarne sposoby, chyba że za takie uznamy łykanie jakichś świństw, czy samookaleczenie się w celu pozbycia sie dziecka. Poza tym nie łudźmy się. Nawet jeśli kiedyś, jakimś cudem, aborcja stałaby się w naszym dwulicowym, zakłamanym i obłudnym kraju legalna, to kobiety poddające się zabiegowi byłyby jeszcze przez długie lata napiętnowane przez dwulicowe i zakłamane, świętojebliwe społeczeństwo. AMEN

Gość tak jedna co...
Niech żyje aborcja !! Precz z pasożytami

Gość Millli
Może nie "niech żyje", bo bądź co bądź, jest ona złem, ale niech będzie dostępna. Niech kobieta ma możliwość wyboru!

Gość Skarek
A może do beczki z kapustą ?>

Gość tak jedna co...
nie ma to jak poczciwi podszywacze...

Gość Millli
Co ma do tego beczka z kapustą? Bo chyba nie zrozumiałam?

Gość Millli
och och och, powiało wiekopomną mądrością :o

no cóż,edeukacje seksualna mamy taka jaka mamy i nie ma się co dziwic ,że dzieci rodzą dzieci,bardzo często są to dziewczyny z rodzin biednych i juz koło się zamyka,nigdy nie uda im sie wyjść z tego kręgu bądx osiagnąc coś ciąża niechciana to nie tylko nastolatki-czasem pijany mąż gwałci co noc żonę i maja na koncie co rok dziecko,powiedzcie takiej że ma uzywać pigułek skoro czasem nie ma na chleb,lub żeby mąż uzywał pzerwatyw czasem ta ciąza to dramat dla kobiet chorych czasem to wynik gwałtu zawsze jest dramatem niechciana ciąża i mozna sie tu zastanawiac od kiedy człowiek lub prawic madrze czy to moralne czy nie zlo jest złem ale czasem jest jedynym wyjściem ideały,obrona życia poczetego,morderstwo,wyrzuty sumienia-wszystko to o kant dupy potłuc kiedy przyjdzie twarde zycie i trzeba sie zmierzyc z losem nie potepiajmy,nigdy nie wiadomo co nam sie przytrafi

Gość xaxaxa
"gdyby męzczyźni zachodzili w ciążę, aborcja byłaby sakramentem" ludzie, którzy sa za LEGALIZACJĄ aborcji dają innym wybór - przeciwnicy nie dają nikomu wyboru. dziękujemy wam bardzo, mam nadzieję, że kiedyś będziemy mogli się wam ładnie odwdzięczyc...

Gość piękny romcio
ja tam nie mam z tym problemów,dobry anal z moim chłopakiem i brak mozliwosc wpadki to jest to :)