Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Ukryty_smok

Aborcja z powod贸w ekonomicznych

Polecane posty

Go艣膰 Ukryty_smok

Chcia艂abym si臋 dowiedzie膰 jakie jest wasze zdanie na ten temat.Czy kobieta, kt贸ra zasz艂a w ci膮偶臋 a kt贸r膮 nie sta膰 na dziecko( bardzo trudna sytuacja materialna )powinna mie膰 prawo do aborcji.Bezp艂atnej i w szpitalu.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hik
Nie bowiem ta kobieta zdawa艂a sobie spraw臋 z tego, 偶e jak daje dupy, to konsekwencje mog膮 by膰 tego takie jakie ma :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a w艂asnie 偶e
powinna. bo mog艂a zdawac sobie spraw臋, i mog艂a stosowac antykoncepcj臋, ale jak wiadomo, 偶adna metoda nie daje 100% zabepzieczenia :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hik
t艂umacz to sobie jak chcesz. moim zdaniem wiedzia艂a艣 wcze艣niej co robisz. jak trwoga to do ginekologa :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oburzona
Oczywiscie ze nie ma takiego prawa i mam nadzieje ze nigdy nie bedzie miec. Czlowiek musi ponosic konsekwencje swoich czynow, a zreszta to nie jest wyrwanie zeba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zastanawiam si臋 nad tym
Gdyby kto艣 wynalaz艂 super skuteczny 艣rodek antykoncepcyjny problem aborcji w og贸le by nie istnia艂. Swoj膮 drog膮 mamy XXI wiek i wiele wspania艂ych wynalazk贸w na koncie, to czemu naukowcy nie zajm膮 si臋 tym co jest naprawd臋 potrzebne??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hik
a co jest potrzebne??? wed艂ug mnie wystarczy my艣le膰 przy tej robocie a problemu nie b臋dzie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Millli
"ponosic konsekwencje swoich czyn贸w", sorry, ale dla mnie to nie jest argument przeciwko aborcji. Konsekwencje b臋d膮 wyciagane w obliczu Boga podczas dies irae, a cz艂owiek ma woln膮 wol臋 i powinien miec prawo z niej korzysta膰. A przynajmniej inny cz艂owiek, nie powinien mu tego prawa ogranicza膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ano w艂asnie Milli
ale za duzo ludzi lubi udawac boga ... " Czlowiek musi ponosic konsekwencje swoich czynow, a zreszta to nie jest wyrwanie zeba." i ponosi - idzie usun膮膰 -> oczywi艣cie nie z臋ba- tylko zlepek kom贸rek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ma艂a Mimimi
Bez przesady ze 艣rodkami anty wcale nie jest tak 藕le, ja od o艣miu lat bior臋 tabletki hormonalne i ani razu nie wpad艂am, na tabletkach nie wpad艂a te偶 偶adna z moich kole偶anek, wystarczy znajomo艣膰 w艂asnego organizmu. T艂umaczenie sobie nie zastosuj臋 prezerwatywy bo i tak wpadn臋 jest b艂臋dne:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Foxtrot
w tym kraju kobieta nie ma 偶adnych praw co do aborcji. i mo偶ecie si臋 pieklic obro艅cy 偶ycia pocz臋tego. tak naprawd臋 obchodza was tylko dzieci nienarodzone, te ktore opu艣ci艂y ju偶 艂ono matki nie budza specjalnego zainteresownia i zacietrzewienia. paradoksalnie, w krajach gdzie antykoncepcja jest og贸lnie dost臋pna /i tania/ a aborcja legalna wcale nie ma tak du偶o zabieg贸w /morderstw dla niektorych/ . ale niezale偶nie od prawa kobiety b臋d膮 usuwa艂y ci膮偶e jak robi膮 to od wiek贸w. a karanie kobiet za aborcj臋 to ju偶 totalny idiotyzm, marsza艂ek Jurek to propagowa艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Soql
Jakim prawem ingerujecie w wole Stw贸rcy ? Skoro dziecko si臋 pocze艂o znaczy 偶e Pan tak chcia艂

Udost臋pnij ten post

bardzo trudna sytuacja materialna - to do艣膰 enigmatyczne stwierdzenie , ma艂o precyzyjne, bo dla jednych trudna sytuacja materialna to taka, gdy pieni臋dzy brakuje na chleb , a dla innych, gdy brakuje na waciki w luksusowym sklepie kosmetycznym - a tym samym szerokie pole do popisu .... taki argument zdecydowanie odpada

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak jedna co...
aborcja w ogole powinna byc dostepna...i stwierdzenia niekr贸rych ,ze jesi aborcja bedzie dostepna to kobiety bed膮 uzywa艂y jej jako srodka antykoncepcyjnego ( a spotka艂am sie wiele razy z takimi twierdzeniami) jest poprostu absurdalne..i mieszanie w to koscio艂a, ligi polskich rodzin ( banda zacofanych pomylenc贸w)...nie rozumiem tego. czuje sie kobieta , cz艂owiekiem wolnym i jezeli zajde w ci膮ze przez wpadke to chcia艂abym zadecydowac czy jestem w stanie wychowac dziecko i czy jestem na to gotowa czy nie. przeciwnicy aborcji mowia o dziecku , o jego zycui ale dlaczego zycie matki przestaje sie w ogole liczyc???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o. Dyrektor Radia Maryja
Aborcja z powod贸w ekonomicznych jest dopuszczalna wy艂膮cznie wtedy, gdy z p艂odu ugotujesz potem ros贸艂. Amen!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Soql
tak jedna co... Ty jeste艣 Kaja dupo-dupo daja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lllllllllooooollllllllaaaaaaa
Aborcja to temat najbardziej kontrowersyjny ze wszystkich, podobno niekt贸re kobiety po zabiegu usuni臋cia ci膮偶y prze偶ywaj膮 za艂amanie nerwowe, prze偶ywaj膮 strat臋 i zaczynaj膮 zdawa膰 sobie spraw臋 z tego co zrobi艂y wi臋c mo偶e pozostawmy im wyb贸r??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 o. Dyrektor Radia Maryja
Wyb贸r mo偶e by膰 tylko taki - do roso艂u doda膰 bulion wo艂owy albo warzywny. Amen!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak jedna co...
soql to ze ty dupy dajesz to nie znaczy ze odrazu wszyscy....zachowaj przynajmniej jakies pozory

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Millli
Dodam jeszcze, 偶e ja, jako kobieta nie czuje si臋 wolna w tym kraju. Bo mam 艣wiadomo艣膰, 偶e gdybym zasz艂a w niechcian膮 ci膮偶臋, to nie mia艂abym mozliwo艣ci w bezpieczny dla mojego 偶ycia i zdrowia spos贸b jej usun膮膰, a usun臋艂abym j膮 tak czy siak, bo zwyczajnie nie mog艂abym urodzi膰 (nie dlatego, 偶e bym nie chcia艂a, tylko rodzina by mnie wykl臋艂a prawdopodobnie). Tyle,偶e to nie by艂yby humanitarne sposoby, chyba 偶e za takie uznamy 艂ykanie jakich艣 艣wi艅stw, czy samookaleczenie si臋 w celu pozbycia sie dziecka. Poza tym nie 艂ud藕my si臋. Nawet je艣li kiedy艣, jakim艣 cudem, aborcja sta艂aby si臋 w naszym dwulicowym, zak艂amanym i ob艂udnym kraju legalna, to kobiety poddaj膮ce si臋 zabiegowi by艂yby jeszcze przez d艂ugie lata napi臋tnowane przez dwulicowe i zak艂amane, 艣wi臋tojebliwe spo艂ecze艅stwo. AMEN

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak jedna co...
Niech 偶yje aborcja !! Precz z paso偶ytami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Millli
Mo偶e nie "niech 偶yje", bo b膮d藕 co b膮d藕, jest ona z艂em, ale niech b臋dzie dost臋pna. Niech kobieta ma mo偶liwo艣膰 wyboru!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Skarek
A mo偶e do beczki z kapust膮 ?>

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak jedna co...
nie ma to jak poczciwi podszywacze...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Millli
Co ma do tego beczka z kapust膮? Bo chyba nie zrozumia艂am?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Millli
och och och, powia艂o wiekopomn膮 m膮dro艣ci膮 :o

Udost臋pnij ten post

no c贸偶,edeukacje seksualna mamy taka jaka mamy i nie ma si臋 co dziwic ,偶e dzieci rodz膮 dzieci,bardzo cz臋sto s膮 to dziewczyny z rodzin biednych i juz ko艂o si臋 zamyka,nigdy nie uda im sie wyj艣膰 z tego kr臋gu b膮dx osiagn膮c co艣 ci膮偶a niechciana to nie tylko nastolatki-czasem pijany m膮偶 gwa艂ci co noc 偶on臋 i maja na koncie co rok dziecko,powiedzcie takiej 偶e ma uzywa膰 pigu艂ek skoro czasem nie ma na chleb,lub 偶eby m膮偶 uzywa艂 pzerwatyw czasem ta ci膮za to dramat dla kobiet chorych czasem to wynik gwa艂tu zawsze jest dramatem niechciana ci膮偶a i mozna sie tu zastanawiac od kiedy cz艂owiek lub prawic madrze czy to moralne czy nie zlo jest z艂em ale czasem jest jedynym wyj艣ciem idea艂y,obrona 偶ycia poczetego,morderstwo,wyrzuty sumienia-wszystko to o kant dupy pot艂uc kiedy przyjdzie twarde zycie i trzeba sie zmierzyc z losem nie potepiajmy,nigdy nie wiadomo co nam sie przytrafi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xaxaxa
"gdyby m臋zczy藕ni zachodzili w ci膮偶臋, aborcja by艂aby sakramentem" ludzie, kt贸rzy sa za LEGALIZACJ膭 aborcji daj膮 innym wyb贸r - przeciwnicy nie daj膮 nikomu wyboru. dzi臋kujemy wam bardzo, mam nadziej臋, 偶e kiedy艣 b臋dziemy mogli si臋 wam 艂adnie odwdzi臋czyc...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pi臋kny romcio
ja tam nie mam z tym problem贸w,dobry anal z moim ch艂opakiem i brak mozliwosc wpadki to jest to :)

Udost臋pnij ten post