Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemmm

jęczmnień na oku

Polecane posty

Gość problemmm

mam pytanie - czym usunąć jęczmień na oku??? konkretnie na gornej powiece. nie mam czasu isc do lekarza a to cholerstwo siedzi mi tam juz chyba 1,5 miesiaca. najpierw olewalam temat bo myslalam ze samo zejdzie ale teraz to juz jest denerwujace. zmiejszylo sie ale jest!! tylko nie chce tu sposobow typu pocieranie obraczka bo takowej nie posiadam, ani innego zlota (nie lubie wiec nie nosze!) tylko prosze o rade co kupic w aptece - skutecznego a nie drogiego. jakas mascmoze krem?? bardzo prosze o fachowe odpowiedzi Z gory dziekuje :)

Mnie nic poza złota obrączką nie musiało pomoagać, albowiem to pomaga....może pozycz od kogoś, rozgrzej mocno pocierając i przykładaj....ja innego sposobu nie znam .sorry.

Gość bażancica23
NO NIESTETY JA TEZ ZNAM TYLKO TAKI SPOSOB JAK POCIERANIE ZLOTA OBRACZKA.JA TEZ NIE MAM I NIE LUBIE ZLOTA.OBRACZKE POZYCZAM OD MAMY BADZ TATY...ZAWSZE POMAGA.

Gość mkjhg
wczoraj przed spaniem pocieralam zloto zlota obraczka bo tez zaczelo mi puchnac i chyba to jest jeczmien. dzisiaj jak sie przebudzilam mialam tak zaropiale to oko, ze nie moglam otworzyc, myslalam ze to ten jeczmien tak urosl ze nie moge otworzyc oka! Ale sie przestraszylam!. Oko nadal jest spuchniete ale chyba to zloto troche pomoglo

Gość laydys
ja też stosowałam obrączkę ale nie tylko... może to się wam wydać śmieszne ale dowiedziałam się ,że jęczmień smaruje się śliną... to też pomaga...

słuchajcie- jęczmień to skupisko bakretii- obrączka wcale nie leczy a jedynie rozciera bakterie pod skórą. Akupresura z nitką na palcu, ugotowane białko jaja kurzego, pocieranie śliną i wszystko inne to na prawdę tylko maskowanie i chwilowe pozbycie się problemu- zauważcie, że z czasem jęczmień znów się pojawi!!! JEŚLI POJAWI SIĘ JĘCZMIEŃ- CZEM PRĘDZEJ UDAJ SIĘ DO LEKARZA okulisty. Nie dosteniesz bowiem w aptece nic bez recepty. Takie czasy. Ale spokojnie. Leczenie jęczmienia nie trwa długo- ok tygodnia. NIELECZONY JĘCZMIEŃ PRZERADZA SIĘ W GRADÓWKĘ- stan zapalny, a od tego można nawet stracić wzrok! Nie radzę więc tego bagatelizować. Ja miałam jęczmień na oku i przez 3 dni tarłam złotem- nic. Przykładałam herbatę- nic. Ważne jest też, żeby ograniczyć wachania temperatury dla oka. Mi okulistka dała zwolnienie z pracy na tydzień żebym nie wychodziła z domu. Należy oko lekko grzać- przykładać 3x dziennie ciepłą szklankę do powieki i używać albo kropli, kóre lekarz przepisze albo maści. W ten sposób jęczmień się leczy. Nie wystarczy go zakryć albo zamaskować. Pozdrawiam i powodzenia w leczeniu!!

Gość Dr Joint
Najlepszą metodą jest wydłubać oko i po sprawie

Gość Dr Joint
lub łokcisan