Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olmino

Na stres przed egzaminami....

Polecane posty

Gość olmino

Macie jakies sposoby na stres przed egzaminami i i wyjazdami na uczelnie? Bo ja sie zawsze tak stresuje ze nie potrafie zasnac i latam co chwile do łazienki:( Słyszałam o tabletkach ale nie pamiętam nazwy:( No i wogole sie wszystkim stresuje.Przed wyjazdami, wizytami u lekarza itd:( Chore.Jakos w podswiadomosci tak. :(

Gość zdeprawowany psychiatra
załatw sobie leki przeciwlękowe (np. cloranxen, xanax, rudotel itp) i popijaj je lampką czerwonego wina. suuuper:classic_cool:

Gość nodi19
ja biore waleriane

Gość hilda
takie coś nie pomoże a tylko osłabi koncentrację(psychotropy tak działają).Ja polecam olejki eteryczne(lawenda, paczula i inne).

Gość hilda
I jeszcze lecytyna jest dobra na stres i jednocześnie zwiększa koncentrację.Pozdrawiam

mi na motylki w brzuchu pomaga głębokie, wolne oddychanie przeponą. Prawdopodobnie stres to skórcz jakiś tam mięśni i takie oddychanie bardzo pomaga - przyajmniej mi

Amol, herbatka z melisy, z werbeny... wieczorem przed snem szklanka gorącego mleka z miodem, jakiś spray z lawendą do pościeli (np. z Avonu).

Gość ja polecam
ziółka, są takie mieszanki na uspokojenie albo właśnie amol. ja lubię miętę i mi pomaga, jeszcze skuteczniejsza jest waleriana (choć strasznie cuchnie), ale to raczej przed snem, bo chyba czasem aż 'za bardzo' uspokaja;p a propos snu, czytałam na www.mydziewczyny.pl artykuł o stresie i naprawdę ważne jest być wypoczętym. kurcze, mądrze ogólnie prowadzona strona.... tylko czasem przychodzi taki czas, jak sesja, a wtedy trudno o sen... no, ale tam i inne porady zamieścili

Gość olmino
Pragnę nadmienić, iż stosowane przeze mnie wcześniej inhalacje z soczystych bąków pracownika Miejskiego Przedsiębiorstwa Oczyszczania nie przynosiły rezultatów :(

Gość poki iki
Cloranxen... :O Gratuluję pomysłu... biedna studentka nie wiedziałaby jak się nazywa... Cwiczenia oddechowe, trening autogenny, mozna znaleźć opis w necie.

Gość nie ma to
jak maly blancik :D

Gość nie ma to
Jak puszczenie bąka :classic_cool:

Gość nie bierz nic ....

Gość stres dotyka kazdego
przed egzaminami, ale wiesz... moze rob to co ja - staraj sobie wmowic,ze sa wazniejsze rzeczy niz nauka. Np ciesz sie ze jestes zdrowa, a jak egzaminu nie zdasz to swiat sie na tym nie konczy:)