Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość the one

rodzenie dzieci w usa

Polecane posty

Gość the one

mam pytanie:czy jest ktos, komu urodzilo sie dziecko w usa? ciekawi mnie jak wyglada cala procedura formalno-ubezpieczeniowa...

Gość one
czy na prawde nie ma zadnej osoby, ktora ma jakies doswiadczenie w tym temacie?

wydaje mi sie, chociaz nie mam doswiadczenia, ze jest tak jak w kazdym innym kraju, jezeli ubezpieczenie pokrywa koszty to nie placisz nic, ale jezeli nie, placisz za wszytsko z wlasnej kieszeni.

Gość kusia
Mój brat z bratową chcą mieć dziecko, a obecnie przebywają w USA. Jednak z tego co mówili to tam dziwne procedury są i dużo z tym wszystkim zachodu. Dlatego ciocią zostanę w Polsce :)

Zależy czy jest się ubezpieczonym i zależy od rodzaju ubezpieczenia.

Gość the one
a co w przypadku jak nie jest sie ubezpieczonym?

Gość A wiec jest tak
moje dziecko urodzilo sie w Usa, ubezpieczenie pokrywa Ci szpital w calosci jezeli je masz, jezeli nie masz dobrego ubezpieczenia to mozesz wykupic sobie za okolo $2000 wizyty plus porod. Obywatelstwo dziecko bedzie miec przede wszystkim amerykanskie ( chce przez to powiedziec ze za kazdym razem jak bedzie wracac do Stanow to wjazd moze byc tylko na amerykanski paszport) jezeli nie to grozi to nawet kara pieniezna...(takie prawo) Co do sponsoryzowania rodziny, to dzieci rodzone w Usa moga to robic jak przekrocza 21 lat! ....

Gość A wiec jest tak
a do real...zawsze sie znajdzie "wszystko wiedzaca-y" i zlosliwy-a...w domu tez mozna urodzic i nie robia to tylko czarni lub meksykanie...a american dream to dla tych ktorzy znaja sie na rzeczy i maja twarde tylki...w sumie niczym to sie nie rozni od polish dream - to tez utopia, popatrz wokol siebie ile jest w Polsce biedy!! No nic, spadam spac

Gość karola11
Napisz jakie masz ubezpieczenie,znjadz liste autoryzowanych szpitali.nie mozesz isc do pierwszego lepszego.Masz ubezpieczenia PPO czy HMO?PPo lepsze ale uwazaj zeby lekarz byl wybrany z listy bo inaczej ty placisz za wszysto, nawet jesli masz ubezpieczenie. Pozdrawiam!

Gość bzzzzzzzzz
Ale ludzie pisza idiotyzmy.Jakie przyczepy????? Jezeli nie masz ubezpieczenia,mozesz postarac sie o tzw "public aid".Jezeli zostanie Ci przyznany(musisz udowodnic ,ze masz niskie dochody)urodzisz dziecko w szpitalu wybranym przez siebie -z listy.I jedno jest pewne- w warunki w jakich urodzisz beda bardzo dobre-jednoosobowa sala z lazienka,znieczulenie do kregoslupa(tu tylko tak sie rodzi)dodatkowe lozko dla meza,czy kogokolwiek,kto bedzie obecny przy porodzie i do tego jeszcze prezent do domu.Powiem krotko-w Polsce kazda kobieta chcialaby urodzic dziecko tak jak tutaj robi sie to za panstwowe pieniadze.

ja w sierpniu urodzilam synka w NY, nie bardzo rozumiem osoby ktore wypowiadaly sie przedemna , otoz ja nie mialam zadnego ubezpieczenia przyjezdajac tu ale w momencie gdy sie okazalo ze jestem w ciazy nie bylo z tym zadnego problemu, normalnie poszlam do kliniki , zalatwilam ubezpieczenie ktore jest wazne jescze 2 mce po porodzie, do lekarza cala ciaze chodzilam za darmo, rodzilam tez za darmo, tak wiec naprawde ok, a w szpitalu w porzadku bardzo dobre warunki i opieka, pozdrawiam

pierwsze slysze, zeby porob w innym kraju upowanial do obywatelstwa... co to za bzdury...

Gość the one
mariolp :) moglabys mi napisac wiecej szczegolow...ile kosztowalo cie ubezpieczenie w klinice? czy musialas wykazac dochody? dziekuje wszystkim za wpisy

Gość the one
do a wiec jest tak gdzie mozna wykupic takie ubezpieczenie na ciaze i porod??? czy cala kwote nalezy zaplacic od razu...czy jest mozliwosc rozlozenia na raty?

najpierw pare slow do izak, moje dziecko urodzilo sie w stanach i w zwiazku z tym zostalo obywatelem tego kraju, takie sa tu przepisy, ma wszystkie papiery jak amerykanin tj certyfikat urodzenia numer social security , teraz to nawet musze sie zajac tym zeby moje baby mialo tez polskie obyw a to musze zalatwic w konsulacie do the one, ja wogole nie placilam za ubezpieczenie, kolezanka byla wczesniej w ciazy i powiedziala mi gdzie mam pojsc, zrobili mi test stw ciaze od razu mnie zarejestrowali, przydzielili lekarza, a co do ubezpieczenia to musilam tam na miejscu pogadac z osoba ktora sie tym zajmowala, na poczatku sie zapytali czy jestem panna czy mezatka, wtedy jeszcze bylam m-c panna i ten facwet stierdzil ze nic mi nie juest potrzebne, gdybym z kolei wtedy juz byla mezatka to potrzebuja dochody meza podpisane przez pracodawce, oczywiscie dobrze jest jesli bylyby jak najnizsze, wiesz co ja nie wiem ludzie jakies cuda pisza na forum, z moich znajomych to nikt nie placil za porod ani ubezpieczenie, naprawde, ktos wyzej pisal ze czeka na wyjazd do polski zeby dziecko urodzic ja bym polecila tutaj, gdyz na[prawde takie warunki w szpitalu do rodzenia jak sa tutaj to w polsce mozna zapomniec, wyobraz sobie ze nawet dostalam nowitenki telefon i rozmowy za darmo, a ten tel nawet moglam wziasc do domu/oczywiscie nie wzielam/, juz nie wspomne o kanapie obok dla

meza i tv, znieczulenie w kregloslup wliczone w ubezpieczenie tak wiec ok, jakbys jeszcze miala pytania to pisz, nie wiem czy jestes w stanach czy w polsce, ja w ny wiec bede pisala w innych porach, pozdrawiam

Gość the one
mariolp ja jestem w stanach..jestem mezatka..zastanawiamy sie z mezem nad powiekszeniem rodziny....ale ja narazie-jestem na bezrobotnym...ubezpieczenie mam- ale prywatne ktore nie pokrywa okresu ciazy i porodu..a z kolei na PPo czy HMO mnie nie stac....

nie znam tych ubezpieczen co piszesz, napisz mi konkretne nazwy, ja w ciazy mialam metro plus

Gość the one
marilp:) zajrzyj do mnie na gg 1247640 :)