Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczyciel

Umowa zlecenie-moge odmowic organizacji imprezy?

Polecane posty

Gość nauczyciel

Mam problem. Jestem nauzcycielem. Jestem zatrudniona na umowe zlecnie w szkole ( 3 godizny tygodniowo). Na umowie mam napisane,ze zobowiazuje sie do przeprowdazenia 3 godizn lekcji z mojego przedmiotu w ciagu tygodnia. Ostatnio zostalam poproszoan o zorganziowanie wielkiej imprezy dla szkoly, co wiaze sie z pozostawaniem w skzole ,ze tak powiem calymi dniami...Czy mam prawo odmowic? Nadminie,ze nie raz bylam zmusza do wykonywania roznych czynnosci, nie zawartych w umowie (gazetka, lekcje dodatkowe itp.) nikt mi za to nie palcic. Jestem mlodym nauzcycielm i sie nie stawiam. Teraz mam taki zamiar. slusznie? (dyrekcja starszy mnie wpisem do jakis akt...)

Odmówić możesz, ale nie boisz się, że wylecisz z roboty? Powód zawsze sie znajdzie. Albo tak Ci umilą życie, że sama poprosisz o odejście.

Gość sierotka marysia
To jest wykorzystywanie młodych, a nie mozesz iść na rozmowe do dyrektora szkoły i przedstawić jak dużo czasu ci pochłonie przygotowanie imprezy może on sobie nie zdaje sprawy, chyba że zwiekszą ci ilośc godzin za ten miesiąc, idż i porozmawiaj. Nikt sie o ciebie nie zatroszczy ,jeśli sam tego nie zrobisz.

Masz prawo odmówic ,bo nie jest to zadanie zawarte w umowie .Po co masz się denerwoać,zastanów sie nad zwolniniem lekarskim, może to nauczy czegoś tego twojego krwiopijcę.Pozdrawiam