Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wetka9

Mamusie z Kotliny Jeleniogórskiej

Polecane posty

Witaj Easton! Nie, z bioderkami Bartka wszystko ok (przynajmniej do tej pory). To tylko rutynowa kontrola, dzieciaczki są badane w tym kierunku dwukrotnie. Goscie juz pojechali, byl b.fajny weeked, ale jestem wykonczona. Pozdrawiam i do jutra :-) ❤️

Witajcie po weekendzie! Easton, szczepienia mamy w przyszlym tyg. Biedne te dzieciaczki ;-) szczepią je co 6 tyg....na szczescie Bartek znosi to w miare dzielnie. A gdzie reszta kobietek?

Cześć dziewczynki! Dawno się nie odzywałam bo tak jakoś czasu brak. U mnie wszystko ok w poniedziałek (28.11) idę na kolejną - drugą wizytę do ginekologa już się nie mogę doczekać żeby znowu zobaczyć swoją dzidzię. Co do samopoczucia to jest nawet dobre tylko strasznie dokucza mi prawe biodro zwłaszcza w nocy, w ogóle nie mogę się ruszać na ale mam nadzieję, że lekarz coś temu zaradzi. Mam do was pytanie: gdzie chodzicie lub chodziliście do lekarza w czasie ciąży kto ją prowadzi. Ty wetka masz to już za sobą ale chciałabym żebyś podzieliła się opinią na temat lekarzy prowadzących napisała gdzie rodziłaś i jakie masz wrażenia. Na pewno mi i gadze przydadzą się takie informacje. No i oczywiście pytanie do gagi gdzie zamierza rodzić?

Witaj Poliana! Ten bol bioderka to pewnie wynika z tego, ze wczesniej rzadko spalas na tym boku, co? Ja tez tak mialam. Śpij z poduszka międzi nogami, mi to pomagało :-) Na początku ciąży chodzilam do dr Dobek (prywatnie). Zrezygnowalam, bo nie odpowiadaly mi godziny wizyt- za kazdym razem o 22.00!!!!! Przeciez nawet najlepszy lekarz po tylu godzinach pracy o 22.00 ma dosc, no nie? A to byla moja pierwsza ciąża, mialam wiele pytan i wątpliwosci, odnosilam wrazenie, ze to \"tasmowa\" robota. Potem przenioslam sie do drCzajkowskiej- Langinger- bardzo mila pani doktor i to Ona prowadzila ciążę juz do konca. Byl jedynie ten problem, ze nie miala usg w gabinecie i odsylala do swojej córki, dr Juncewicz, na Zabobrze. Na usg chodzilam z mężem, ale wrazenia mielismy srednie, bo lekarka nic nie mowila, trzeba bylo wszystko z niej wyciągac... Rodzilam w Jeleniej Górze. Wrazenia mieszane. Mialam b.fajna polozną (oplacilam rodzinny). Fajna sala 1-no osobowa. Z personelem różnie, polozne niektóre fajne, ale tez byly takie, ktorym na niczym nie zalezalo...bylam dosc slaba po porodzie i to moj mąż musial sie synkiem zajmowac, nie moglam wstac z lóżka (zawroty głowy). Polozne zbyt sie nie fatygowaly do pomocy. Smutne troche te moje refleksje, ale tak to wyglądalo. Bardzo mili lekarze pediatrzy i fajny sprzęt i wyposazenie dla dzieciaczkow. No i profesjonalny odddzial patologi noworodka pod ręką (tak na wszelki wypadek- NIE BEDZIE POTRZEBNY :-) A do kogo Ty chodzisz? pozdrawiam cieplutko (ch0oc zimowo :-D)

Cześć Wetka Z tym biodrem to chyba coś innego bo ja zazyczaj śpię na obydwu bokach bez problemu a teraz podczas przewracania się z boku na bok odczuwam straszny ból. Dziwne jest to, że jak już się ułoże to przestaje boleć tylko przy obracaniu i wstawaniu z łóżka, w ciągu dnia też nie jest źle ja mam pracę siedzącą i to też mi nie przeszkadza tylko jak się położę. No dobra ale koniec już tego biadolenia. Jeśli chodzi o lekarza to ja wybrałam dr Keppela wiele moich koleżanek do niego chodzi i chwalą go, choć oczywiście słyszałam też niepochlebne opinie na jego temat ale głównie od kobiet, które były w szpitalu ale nie były jego pacjentkami (ciekawa jestem czy ty miałaś z nim kontakt). Jedynym poważnym mankamentem jest podobnie jak u ciebie czas oczekiwania na wizytę. Dr przyjmuje prywatnie i nie ma czegoś takiego jak rejestracja tak więc czasami naprawdę trzeba się naczekać na wizytę nawet do 22,00 ale ma u siebie usg tak więc nie trzeba czekać podwójnie. Oczywiście z wiadomych powodów rodzić będę w Jeleniej Górze. Miałam również przyjemność z panią dr Langinger w przychodni Zabobrze, ale nie odpowiadała mi ona. Zresztą ona już nie pracuje w szpitalu a niestety żyjemy w takich czasach, że jeżeli nie masz na oddziale swojego lekarza prowadzącego to jesteś pacjentem drugiej kategorii. Ty może tego tak nie odczułaś bo miałaś poród rodzinny i własną położną ale tak właśnie jest. No ale się rozpisałam mam nadzieję , że się nie zanudzisz czytając to wszystko

mialam kontakt z dr Keppelem gdy lezalam na obserwacji w czerwcu, 4tyg przed porodem. Trudno mi cokolwiek powiedziec...ale tez slyszalam rozne opinie... swoją drogą to skandal, ze gdy nie jestes prywatną pacjentką to jestes inaczej traktowana w panstwowym szpitalu! Duzo mowi sie o reformie finansow sluzby zdrowia, ale przydaloby sie tez przyjrzec szpitalom od tej strony. Troche wojowniczy nastrój mam :-) nie nudza mnie absolutnie te tematy, bo są dla mnie wciąż \"swierze\" :-D a moze za jakis czas bedą znów aktualne ? ;-)

Czesc dziewczyny!ja takze z okolic J.Góry. Jestem mama 11 mies córuni i tez rodziłam w jelonce:) 🖐️

witaj Dynia! No to juz nie jestem jedyną mamą,ktora ma dzidziusia juz na swiecie :-). Fajnie! Napisz cos w skrócie o sobie i oczywiscie o Malenkiej :-). Mieszkasz w okolicy Jeleniej bardziej w strone Śnieżki czy Szrenicy ( a moze jeszcze gdzie indziej? :-D

Mieszkam w Górach Izerskich w małej miejscowosci turytyczno-uzdrowiskowej:) Od Jeleniej dzieli mnie jakies 40 km. Jest to co prawda moja rodzinna miejcowosc ale sprprowadzilismy sie z mezem z Wro jakies 1,5 roku temu. Jagoda naszqa mała jest strasznym urwisem i 14.12 skonczy rok,zaczyna sama stac bez podporki i czuje ,ze wkrotce sama smignie nam w przestrzen:D

No to ogolnie rzecz biorąc bardziej w strone Szrenicy :-D Reszta forumowiczek jest \"spod Śnieżki\". No to z Twojej Jagódki juz prawdziwa dama, nauczy sie chodzic i zazyczy sobie buty od Ryłki albo jeszcze droższe :-D:-D:-D:-D:-D:-D Ja jestem ze Szklarskiej. Pozdrowienia dla Córeczki i Calej Rodzinki.🌼 Dobranoc!

Ale nas zasypalo! Ledwo samochod odkopalam, zaraz do Jelonki jedziemy. Dzis caly dzien mam dosc zajęty, ciągle w drodze, wiec odezwe sie dopiero wieczorem. Gaga, czemu sie nie odzywasz? Piszcie, Mamuśki!!! :-D 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

hIHI Wetka to jestes moja prawie bliska:D sasiadka ja mieszkam w Swieradowie a w Szklarni bywam b.czesto:) 🖐️

Witajcie! Up[rzejmie donosze, ze bioderka Bartusia są w idealnym stanie :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-). przed chwila na gazeta.pl czytalam, ze nasz rząd specjalnej troski chce wyslac pieciolatki do obowiązkowych przedszkoli, a szesciolatki do szkół...moze kupie Bartkowi tornister- niech sie juz przezwyczaja ???szkoda mi dzieciaków, niedlugo juz wcale dziecinstwa nie bedą miec...byle by szybciej na Ojczyzne zarabialy...:-(

Gość gaga26
Hej! Nie odzywałam się bo padł mi komputer. Wpadłam dzisiaj na chwilę żeby was pozdrowić i powiedzieć że żyję. Byłam u lekarza wszystko ok. Następna wizyta 21 grudnia. Witam nowe. Co raz więcej nas. Dziękuję za zdjęcia cudo!

Gaga, fajnie, ze jestes! juz sie troche martwilismy z Bartusiem :-). Cieszymy sie, ze z Fasolką wszystko ok! Troszke nas przybylo na topiku. Jak sie czujesz? U nas wszystko w porzadku, Bartek troche dzis marudzi, moze to ząbkowanie sie zbliża? Zobaczymy. Kobietki, jakie planujecie imiona dla Dzieciaczków (o ile to nie jest niespodzianka :-) My prawie do samego konca nie moglismy sie zdecydowac, ale jak zobaczylam synka, to wiedzialam, ze to Bartek :-D. Taki duzy, silny chlop ;-)

easton🖐️ wetka,to super ze wszystko oki:) Tak sie nosze juz z zamiarem odstawki od cyca ale nie wiem jak mój babel to przezyje jest z niej prawdziwa miłosniczka lezenia relaksacyjnego przy cysiu:D Pozdrowienia dla wszystkich kobitek❤️

Hej Dynia! Podziwiam, ze tak dlugo karmisz piersią :-). Ja niestety zrezygnowalam juz po trzech miesiącach :-(. Bartek mial koszmarne kolki, ktore ustąpily w dniu, gdy przestawilam go na \"sztuczne\" mleko- jak ręką odjął!!!! To chyba btla nietolerancja laktozy, bo na mleku niskolaktozowym czul sie rewelacyjnie, na zwyklym nie najlepiej...Teraz jest juz na zwyklym Bebilonie i jest ok. No, mysle ze nie bedzie latwo przekonac Jagódkę, ze minął czas cycusia...pewnie troche to potrwa. W \"język niemowląt\" Tracy Hogg są sposoby na odstawienie- choc mysle ze i tak sie swietnie dogadacie :-D i bez tych rad. W Swieradowie tez takie duze mrozisko? u nas rano bylo 14 stopni!!! A co słychac u pozostałych Mamusiek? pozdrawiamy!!

Wetka :)posiadam ta ksiaszke jest bardzo dobra i pomocna ale czasem brak mi niestety konsekwencji w takim długoterminowym dzialaniu:( A co do alergii to wiem cos o tym Jaga ma te alergie na mleko i jego produkty:(objawia sie u niej paskudna wysypka:(kolki dzieki bogu nigdy w zyciu nie miała:D Co do pogody to u na istna SYberia,mrozisko okropne i wieje halniak:O 🖐️

Wtajcie! Ale ziąb! I jak tu na spacerek wyjsc??? Bartus wlasnie drzemie, a ja jem sniadanko. Musze zawsze go spac polozyc, bo inaczej nie da zjesc w spokoju :-D Na Mikolaja dostal od dziadkow taki \"magnetofon\" ktory wygrywa rozne muzyczki i swieci. Musialam zakleic glosniki, bo nie daje rady, a Bartek ciągle to wlacza :-D Moze jakas mala kawka?

Easton:)znam ,znam te metody cyce smarowane cytryna lub chili:)kumpela malowala tez sobie piersi w takie dziwaczne kolorowe wzory,taki efekt chorobowy:Di o dziwo odniosła sukces takze mysle ,ze warto sprobowac:) 🖐️ P.S a u nas odwilz :o

Hej Kobietki! O rany, co za metody :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Bartek mi ulatwil to zadanie, bo po dwóch dniach sam odrzucil cyca. Przy probie karmienia zaczął mnie kopac i płakac...i tak rozstalismy sie z cyckiem :-) Fajny weekend, szkoda, ze juz sie konczy...dobrze miec meza do pomocy przy urwisie. Juz zaczynam odliczanie do swiąt bo wtedy wziął dluzszy urlop :-) Milego wieczoru!

Hej, no i kolejny dzien minął....... Co slychac nowego? U nas po \"staremu\". Bartek jeździ w sankach, jazda wózkiem jest teraz bardzo trudna. Nareszcie mam spokój na spacerach, bo z sanek więcej widzi i rozgląda sie a nie wrzeszczy jak w wózku. Jak spędziliście Andrzejki? U nas \"biała sala\" :-D Pozdrawiamy!

Gość dajonwug i laputita
Rodziłam w jeleniej górze świetny szpital i załoga gorąco polecam

Gość Anula27
Witam gorąco wszystkie piękne mamusie!!! Mieszkam w Jeleniej i wiem,ze różnie bywa w naszym szpitalu, lecz ja akurat ten najcudowniejszy okres w moim życiu (ciąża) wspominam BARDZO MILE!!! Rodziłam na początku tego roku. Byłam pod opieką dr Jerzego K., ale główie chciałam napomknąć o samym porodzie. Otóż, miałam prywatny poród i najcudowniejszą położną na świecie----- Panią MARIĘ L. To dzięki niej i jej ciepłemu SERCU wspominam te chwile (mimo tego,iż się męczyłam) jako bardzo szczęśliwe. (Jeszcze raz STOKROTNE DZIĘKI!!!) Także zwracam się do przyszłych mam, jeżeli w miare możliwości stać was na poród tzw.indywidualny - nie żałujcie pieniążków, bo wiem,że różni się znacznie od normalnego. Gorące buziaki dla wszystkich położnych ze Szpitala w Jeleniej Górze.

Hej, witajcie Anula i Dajonwug i laputitia!!! Ja równiez przychylam sie do opinii, ze nie warto zalowac pieniążkow na porod indywidualny, juz o tym pisalam. Anula, ja takze bardzo milo wspominam położną, p. Jadwigę, solidna i konkretna, a jednoczesnie bardzo miła. Kierowala mna dobrze i pomagała, bo to był mój pierwszy poród. Wspominam ją bardzo miło. Anula., pisz dużo! :-) i zaglądaj do nas Easton, tak, mam do Jelonki 25km. O piątej odeszły mi wody i mój mąz tak pędził, ze cale szczescie, ze tak rano nie ma innych samochodów na drodze, bo mglo sie to zle skończyc :-D. Dojechalismy blyskawicznie... teraz to smiac mi sie chce, ale pamietam ten pospiech :-D. do później!!!

HI,hi Wetka:) ja tez korzystalam z pomocy pANI Jadwigi K.i tez ja bardzo cieplo wspominam,pełna fachurka:D Eston :)ja mam od Jeleniej ok.40 km i pedzilismy w nocy tam jeszcze zima, takze podwojny stres ale wszystko było ok:) A u nas powoli przzzygotowania do kinderbalu:)hihi na razie gotuje sie na ta impre psychicznie;)

Dynia, kiedy Malutka ma urodzinki? To chyba będzie prawdziwe swieto w rodzinie!!! :-) No wyobrazam sobie jak jechaliscie- Wy to dopiero ieliscie kawal drogi! no i zima, a nie srodek lata jak u nas. Na jakims forum dziewczyna opisywala, ze 500m przed szpitalem benzyna im sie skonczyla :-D. Wezwali taksówke, choc jej mąż nalegal zeby sie przeszli !!!!!!! Ten to musial miec tupet :-D! Acha, na kafeterii jest swietny topik \"co smiesznego powiedzialy wasze dzieci ostatnio\"- uśmialam sie do lez, polecam.