Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewaaaaaaaa

drogie mamy ile kosztuje utrzymanie malca? + wyprawka

Polecane posty

Gość ewaaaaaaaa

nie piszcie mi co trzeba kupić - bo to jeszcze zawcześnie na takie rozważania. bedę wdzięczna za odp., podajcie przyblizone kwoty, powoli zaczynamy rozważać powiększenie rodziny, a chaiłabym móc zapewnić dziecku dobry byt. Zastanawiamy sie czy może jednak było by lepiej poczekać aż nasza sytuacja materialna będzie bardziej stabilna.

Gość bosz...
... dziewczyny - o co wy prosicie? przeciez na takie pytanie nie da sie odpowiedziec wszystko zalezy i to wlasnie od tego, co zamierzacie dla swojego malenstwa przeznaczyc zadacie gotowych odpowiedzi na niesprecyzowane pytania troszke wysilku wejdz sobie ewo na rozne strony - z ciuszkami dla niemowlat, z meblami, z wozkami, akcesoriami, kosmetykami, zabawkami sa wirtualne sklepy dla dzieci poogladaj i zdecyduj... czy chcesz lozeczko klupsia za 200zl czy moze glucka za 700zl; czy chcesz wozek tako za 700zl czy moze quinny za 2500zl; czy ubranka od H&M czy moze Eva badz inny noname, czy kosmetyki bobasa czy moze nivea wybierz sie na spacer do sklepu dzieciecego albo do hurtowni wszystko zalezy mozna skompletowac wszystko za 1000zl a mozna za 5000 i to drugie to wcale nie jest jakas wygorowana cena pozdrawiam i zyce owocnego surfowania po sieci

Gość ewaaaaaaaa
do boszz... 1000-5000 to mnie interesowało, dziękuje za odp. sądzilam ze to forum to dobre miejsce na to pytanie, bo sama niewiem co sie kupuje dziecku wiec jak mam buszowa po sklepach - to wy wiecie najlepiej.....

Gość bosz...
to ja ci powiem, ze moja odpowiedz niewiele ci dala rownie dobrze mozesz sie zmiescic w 500zl - z pomoca znajomych dzieciatych (mowa o ubrankach na ten przyklad), a rownie dobrze, mozesz urzadzic pokoik w odpowiedniej firmie i wydac na to 15000zl i moge ci tak naprawde podac dowolna inna cene piszesz, ze nie maja ci dziewczyny podawac co kupowac, bo to za wczesnie na takie sprawy a jak inaczej maja ci odpowiedziec? reasumujac - dopoki sama sie nie zdecydujesz, co chcesz dziecku kupic, nie bedziesz wiedziala ile orientacyjnie bedzie to kosztowac a mowiac o wizycie w sklepie mowilam o ogladnieciu wszystkiego co sie tam znajduje bo naprawde tu moge ci podac dowolna cene i kazda bedzie prawdziwa - i powiedz co ci to da? nic to powodzenia w dalszym ciagu zycze

Gość ewaaaa
do boszz... średnia to jest to co mnie interesuje.

Mnie to kosztowało ok. 3000 zł. Łącznie z farbami, którymi malowalismy ściany w pokoiku dziecięcym. Ale prawda jest taka, ze wózek dostalismy za darmo po koleżance, łóżeczko i fotelik samochodowy kupilismy od znajomej za pół ceny (łóżeczko za 50 zł, foletki za 100 zł). Reszta normalnie w sklepie... Aha... ciuszki też używane kupiliśmy z Allegro. Ładne i w dobrym stanie udało nam się kupić. Tylko kilka sztuk mamy \"nówek\". Tyle co do szpitala i jakieś kombinezony na zimę...

Gość ewaaaa
dzieki za konkretna odp.

Gość bosz...
tu nie ma sredniej - bo nie ma dolnej i gornej granicy mozna sie ze mna oczywiscie nie zgodzic ale... czy do sklepu pojdziesz z wydrukiem z kafe i poprosisz o calkowita wyprawke dla dziecka w cenie X ktora podala ci Y ?? nie, prawda ja tez dopiero dziecko planuje i nigdy nikogo o nic takiego sie nie pytalam - wszystko co ci napisalam, to moje wlasne obserwacje odwiedzilam te wszystkie strony, poczytalam o tym, co jest dobre a co nie, mam kilka wizji, co bym dla swojego dziecka chciala wybrac i dzieki temu wiem ile orientacyjnie powinnam na to przeznaczyc wpienia mnie to, ze na kazdym kroku ktos zada gotowych rozwiazan w tym kraju nie jest w modzie wlasny wysilek wejdz na te strony - zobacz, co rynek oferuje, zobacz co ci sie podoba i zobacz co jest funkcjonalne, potem sobie rozwaz, co i jak zmiesci sie w twoim domu, a na koniec sprawdz sobie ceny twoich koncepcji - wtedy dopiero bedziesz wiedziala ile

Gość ewaaaa
do bosz... rozwiazania są proste tylko trzeba pytać w dobrych punktach, kolezanka wcześniej była w stanie udzielić mi satysfakcjonującej odp.

Gość bosz...
odpowiedz nie byla na twoje pytanie - zauwaz gdybys sie zapytala - dzieczyny, co kupilyscie dla swoich dzieci na poczatek i ile na to wydalyscie? - to by bylo wlasciwe pytanie i wlasciwe odpowiedzi, a ty sposrod roznych opcji moglabys wybrac cos, co tobie odpowiada to, ze kolezanka napisala, ze wydala na to 3000 - to powiedz co ci dalo? jak dla mnie - nic bo jak juz powiedzialam - nie pojdziesz do sklepu z wydrukiem z kafe i nie powiesz - chce za 3000 wyprawke coz z tego, ze padlo - 3000 padlo tez 500zl padlo 5000 i padlo 15000 bosz - no wszystko zalezy

Gość ewaaaa
bosz a jaki wniosek z tego ? srednia = 3000, bo te 15000 to mówilaś o pokoju. a do sklepu pojde jak bede mieć pieniądze i jak będę się spodziewać dziecka - bo nienawidze oglądactwa. tak czy siak dzieki

Gość bosz...
nie umiem tego zrozumiec - nie interesuje cie co tylko za ile? i co z tym zrobisz? bo dla mnie istotne jest to, co to bedzie - tak jak napisalam na poczatku - czy to bedzie wozek TAKO czy IMPLAST czy QUINNY czy mebelki kupie u KLUPSIA, DREWEX, VOX czy PALI czy ubranka kupie w H&M czy moze od EVY czy moze cokolwiek zakupie w hutowni czy po zabawki pojde do CHICCO czy moze do FISHER PRICE a moze do PINOKIA czy tobie jest to calkowicie obojetne?

Gość bosz...
no wiec ciezko z matematyka, bo ja nie widze rownania, ktore dalo 3000 sredniej nie zostala podana gorna i dolna granica i skad moja droga wiesz, co znajduje sie w koncepcji za 5000? podpowiem, ze w mojej jest tam rowniez pokoj tylko wlasnie kwestia jest taka, czy wybiera sie pokoj za kilka tysiecy czy za kilkanascie - a to juz zalezy od firmy

Gość ewaaaa
kupie to co uznam za stosowne i to co bedzie mialo rozsądną cene. bo koleżanka kupila wózek z firmy chiko za 3600 dla mnie to absurd. no ale kazdy ma inne podejście a pozatym jeszcze zawczećnie na dociekanie co jest na rynku skoro jescze nie podjęłam decyzj o dziecku - narazie to rozważania chipotetyczne

Gość bosz...
brak precyzji albo wygodnictwo albo w zasadzie jedno i drugie, czy tez jedno z drugiego wynikajace to tyle

Myślę, że pomału o ile pozwalają Ci na to fundusze możesz zacząć kupować najpotrzebniejsze rzeczy jak ręczniki, pieluszki itp. To co nie ma terminu ważności. Szukaj sklepów z okazyjnymi cenami. Polecam www.cozacena.pl . Będziesz zadowolona.