Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ważne

okres po porodzie

Polecane posty

Gość bardzo ważne

jest to dla mnie cholernie ważne ,licze na jakąs pomoc od kobitek które byłyu w podobnej sytuacjii. Otóż: jestem po porodzie 2 miesiące (było cc) z tym okresem po porodzie to słysząłam że jest różnie.Połog trwał u mnie 3 tyg z małym haczkiem.Sam okres dostałam po 6 tyg od porodu oczywoiście jeśłi to można nazwać okresem gdyż krwawie przez ok 4 godz. a potem nic,albo drugiego dnia nic nie leci a trzecieciego tylko godz. i tak jest już 12 dni. To jest bardzo skąpe.Dodam że od 2 tyg przeszło dostałam zaszczyk anty - czy to jest normalne że tak sie dzieje z moim organizmem,czy któraś z Was była w takiej sytuacji???

moj polog tez tak wygladal-przez okolo 3 tygodnie codzienne krwawienie,potem przerwy nawet kilkudniowe,troche plamienia,troche skapego krwawienia..dopiero po dwoch miesiacach sie calkiem uspokoilo.moim zdaniem za wczesnie dostalas ten zastrzyk anty,lepiej poczekac troche dluzej az wszystko dojdzie do normy.no ale stalo sie wiec nie ma co gadac.idz do lekarza chocby dla pewnosci,ze wszystko jest ok.prawdopodobnie jestes tylko rozregulowana.

Gość bardzo ważne
dzięki za odp,napewno pójde do gin. bo przez te moje problemy to tylko g łupoty chodz a mi po głowie

Gość no właśnie jak jest z tym
okresem po porodzie?

Moj ginekolog powiedzial ze przy zastrzykach antykoncepcyjnych jest mozliwosc wystapienia krwawienia, sama chcialam sobie takie zastrzyki zafundowac ale balam sie ze przez ten okres wciaz bede krwawic. wiec zrzygnowalam.Powiedz swojemu lekarzowi ze masz plamienia i zapewnie wiecej zastzryku ci nie zrobi.

Gość bardzo ważne
już mnie to wkurza bo wolałabym dostać okres raz a porządnie a nie gramoli sie juz prawie 2 tyg. i to podzielone na godziny. Gin. dał mi ten zastrzyk ponoieważ uznał że ten sposób będize lepszy przy karmieniu piersia ,,data ważności tego zastrzyku minie w połowie stycznia ,, i powiedizął ze jak przerzuce się na butelke to znów będe mogła przyjmowac piguły.

Gość ZASZCZYK ANTY
ZASZCZYK

Gość anti anti antiiii
okres po porodzie jest maksymalnie oblesny...błeeeeeeeee kiedyś, jak bylam mlodsza i pojechalam z rodzicami do szpitala do mojej ciotki, ktra urodzila moją kuzynkę i z moją ciocią leżalo takie babsko, ktore juz 7 dziecko urodzilo ^^ no i to babsko gzies poszlo i zostawiala po sobie słady krwi, normalnie kaluuuuuuuuze..... to ja sie taty pytam co to jest , a tata mowi ,,a to cos z tej babki tam wylecialo" hihihihih ale w ogole myslcie troche o innych i zakladajcie te pospaski, czy co tam macie po porodzie, bo jak sie takie cos na podlodze zoabczy , to mozna wyladować w kiblu na 12 h ;/

Gość no to jak jestes taka madra t
to wiedz, ze po porodzie trzeba sobie jak najwiecej wietrzyc swoje wdzieki. popaska odparza.

Gość co za brednie z tymi
podpaskami

do bardzo ważne- czytając twój topik to czuje się tak jak bym o samej sobie czytała.Jestem 9 tyg po porodzie,3 tyg krwawiłam w czasie połogu,okres dostałam szybko no jeśłi możńa nazwać to okres - co drugi dzień 2-3 godzinne krwawienie.Wydaje mi sie że przez zastrzyk bo lekarz zrobił mi to w 6 tyg. od porodu :( ta sytuacja trwa nadal dobry 2 tydzień .Nie ma co czekać w poniedxziałek wale do gin

Gość mahda
moj pierwszy okres po porodzie pojawil sie po pol roku. miałam normalnie 2 cykle i mineło juz 2 miesiace od ostaniego krwawienia i teraz znowu cisza. to tak jest zanim wróci wszystko do normy?

Gość _Ala_
ja b.duzo krwawilam :( Gdy stanelam na nogi momentalnie kaluze krwi kolo mnie :( To trwalo jakies 2 tygodnie, 2 x wychodzily mi tez ogromne skrzepy i takie jakby flaczki-niby kawalki lozyska, choc lozysko urodzilam niby cale... Dostalam od gin antybiotyki i przeszlo :) Okres przyszedl po pol roku pomimo ze karmilam piersia 18 miesiecy

Gość barbara22
ja tez mialam cc w pologu krwawilam 2 -3 tygodnie, a dokladnie po miesiacu dostalam okres raz sie pojawial raz znikal- tak samo jak ty masz teraz. trwał on tak z tymi przerwami okolo trzech tygodni. Poszlam do lekarz- bo zaczełam panikowac i dowiedzialam sie, ze to czasami tak jest- sprawa hormonow. Jesli sie niepokoisz mocno to idz do lekarza. ja jeszcze w pierwszym dniu okresu zaczelam brac tabletki anty i powiedzial mi lekarz, ze jak bym ich nie brala, to krwawienie by było silniejsze. Nie ma co sie martwic na zapas :) trzymaj sie

Gość czarnulka070
kochalam sie ze swoim facetem po 2 tygodniach od porodu po 2 dnach zaczelo mi leciec niewiem czy to okres czy jakies krwawienie

Gość iza08
Mam 26 lat, 24 czerwca 08 urodziłam moje pierwsze dziecko.Mój problem, podobnie jak większość, tych o których tutaj czytałam, to brak okresu.Karmiłam zaledwie 3-4 tygodnie, ponieważ Julka spadała z wagi, potem pojawił się dodatkowy problem, złe wyniki z moczu, krwi, szereg badań, dziś na szczęście wszystko jest w porządku .Czytając wasze wypowiedzi pod żadną jednak nie mogę się podpisać. Krwawienie po porodzie trwało do 4 tyg. i było bardzo obfite, a dziś prawie 3 miesiące po porodzie ja nadal nie mam okresu. Ponadto na wizycie kontrolnej 6 tyg. po porodzie, lekarz stwierdził iż mogę być kolejny raz w ciąży, ponieważ moja szyjka jest miękka. Nie mam odwagi na zrobienie testu, przed porodem robiłam 3razy test, który wychodził negatywnie, a był to już 3 miesiąc,Różnica jest ogromna bo wtedy bardzo chciałam być w ciąży, dziś nie.Mój poród był bardzo długi i ciężki, długo tez psychicznie dochodziłam do siebie, miałam napady płaczu, bezradności, wiele myśli i mimo iż Julka jest najwspanialszym prezentem od losu jaki mogłam dostać, nie chciałabym tego przeżywać kolejny raz.

Gość iza08
Wspomnę iż mój mąż pragnie drugiego dziecka,lecz ja jestem pewna, że jeżeli nie będzie to przypadek na 2 ciąże się nie zdecyduje.Tak więc czekam i liczę że nadejdzie, wykupiłam nawet już 3 opak. tabletek.pozdrawiam.

Gość karolina22viper
cześć kobietki:) ja urodziłam 29 lipca(dziewczynka) i pierwszy okres dostałam po czterech miesiącach, dodam że karmię. ten okres trwał niecałe 5 dni. i po dwóch tygodniach znowu dostałam ale bardziej intensywny(leci 4 dzień i końca nie widac) czy któraś z was miała coś takiego? nie biorę żadnych anty.

Gość SanSan
ja mialam cos podobnego moje plamienie po porodzie (sn) trwalo rowne 2 tygodnie po ok 2 mies od porodu zauwazylam ze dostalam okres- a przynajmniej tak myslalam, zaczelo lac sie ze mnie taka krwia jak na okres, ale tylko przez chwilke :-/ normalnie pare min to trwalo, pozniej jeszcze raz takie cos, a po 2 tyg dostalam ten prawdziwy 4 dniowy okres :) pozniej po 30 dniach znowu @ po pierwszym porodzie nie mialam takich przebojow, jak zaczelo leciec to lecialo jak podczas normalnego okresu, nie bylo zadnych plamien itp nie wiem co to bylo za plamienie przed tym prawdziwym okresem bylam badana przez gina i stwierdzil ze moj organizm juz dawno zapomnial o porodzie a tu takie niespodzianki... ja jednak z zastrzykiem i ogolnie z kazda inna antykoncepcja poczekalabym az dostane ten prawdziwy okres chociaz 2x a po zastrzyku mozna dlugo plamic moja byla sasiadka po zastrzyku plamila prawie miesiac z przewami, pozniej przezucila sie na spiralke ktora ma do dzis dla mnie te plamienia to jedyny minus ktory sprawia ze jeszcze nie poszlam po ten zastrzyk a taz sie czaje ale to nie jedyna osoba po zastrzyku ktora plamila tak dlugo, poza tym moja kuzynka po nim do dzis nie moze zajsc w druga ciaze (a stara sie juz prawie 5 lat :-/ -obecnie pozostaje jej tylko in-vitro)

Gość myszkao8
Cześć dziewczyny,ja miałam podobnie jak wy po porodzie pierwszy okres miałam dwa dni, zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne i tydzień przed końcem tabletek dostałam okres trwał osiem dni duże krwawienie w połowie okresu a na dodatek jakieś skrzepy też były.Teraz od pięciu tygodni nie mam okresu i czekam z niecierpliwością kiedy będzie, na 99% nie jestem w ciąży bo się zabezpieczyłam gumą ale i tak mam nerwy. Dzieci są kochane ale chcę najpierw jedno odchować a po jakimś czasie planować drugie więc rozumiem niektóre z was. Pozdrawiam szczęśliwe mamusie:))

witam ja mam taki problem poniewaz urodzilam synka 7 tygodni temu,krwawienie po porodze skonczylo sie po 2tyg,w tamtym tygodniu dostalam okres i trwa juz 8 dni nigdy tak nie mialam,na dodatek jest to zywoczerwona krew,i nie zapowiada sie na to zeby sie mialo skonczyc powiedzcie czy ktoras tak miala,bo nie wiem czy to normalne

Gość dfghj
do izy jak lekarz 6 tyg po porodzie mógł stwierdzić u Ciebie kolejną ciąże ???? Przeciez to prawie nie możliwe....

Gość .Anula
Iza ja też miałam trudny poród i dorobiłam się depresji. Tak samo jak ty na myśl o drugim dziecku wpadałam w panikę. Ale nic się nie martw to minie. Ja prawie dwa lata po pierwszym porodzie dopiero zaczynam nieśmiało myśleć o drugim dziecku. Powodzenia i nie zamartwiaj się

Gość kasiulek16
Mam 16 lat 11.06.09 urodzilam chlopca polog trwal 3 tyg. pozniej mialam 2 tyg przerwy i znowu krwawilam przez 3 tyg. Teraz gdy jestem po porodzie juz 4 miesiace mam okres co 2 tyg przez 2 tyg, tylko ze nie krwawie co dziennie tylko co drugi dzien. Tez wylatuja ze mnie skrzepy krwi. Wspomne ze nadal karmie piersia. Nie wiem czy to jest normalne? Czy powinnam sie skontaktowac z gin? Prosze o odpowiedz bo sie martwie ;)

Gość Scholastka21
ja dostałam okres prawie równo rok od ostatniego, a po porodzie 3miesiące

Gość paulina19_91
urodziłam dziecko w sierpniu pierwszy okres miałam 1 grudnia i był bardzo skąpy z pzerwami i trwało to tydzień a od tamtej pory nic...dlaczego..??

Gość gość
ja mialam polog przez 5 tyg. a okres dostalama po 2 miesiacach po porodzie dwa razy