Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapieprzykowana

Wciąż powstające nowe pieprzyki na twarzy. POMOCY !!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zapieprzykowana

Od kilku lat pojawiaja mi się na twarzy pieprzyki. Zwykle tworza się po jakimś wielkim pryszczu którego męcze, wyciskam, zasuszam pastą do zębów i długo rozdrapuję. To koszmar! Niedługo całą twarz bede mieć w tych okropnych brązowych plamkach! Dodam jeszcze, że najpierw powstaje ciemna mała plamka która rosnie a po jakimś czasie powstaje prawdziwy pieprzyk który ROWNIEZ sie z czasem powiększa. Wyieram sie z tym do dermatologa i szukam osob ktore miały równiez takie przygody z pieprzykami. Piszcie!

Nie czekaj na poradylaików tylko czym prędzej idź do dermatologa. Pierwsze słyszę, żeby po pryszczu robił się pieprzyk. Musi to zobaczyć lekarz.Zdrówka!

Gość zapieprzykowana
do Ciebie wyżej - HAHAHA jasne... to nie żadne brodawki! nie są wypukłe, tylko to sa takie płaskie pieprzyki!

może raczej przebarwienia? bo pieprzyki nie tworzą się od wyciskania pryszczy, tylko od nadmiernego opalania - sugeruję używanie na co dzień kremu z dobrym filtrem. i poradę u dermatologa odnośnie usuwania przebarwień. przecież wsparcie nic tu nie pomoże, to trzeba usunąć :D

Gość zapieprzykowana
Justa - WIEM co mówię ! Po czasie od jakiegoś wielkiego pryszcza robi mi sie pieprzyk. A oplaalac sie nie lubie wiec to na pewno nie od slonca. I masz tu,człowieku zrozumienie jak go potrzebujesz ....

Gość szukaczka
zapieprzykowana : ja mam podobny problem na szczęście nie na twarzy a na brzuchu... jest tak jak piszesz najpierw pojawia sie krostka która nadaje sie do wyciśniecia a później na tym miejscy pojawia sie pieprzyk!!! Sama zastanawiam sie co to jest ...kiedyś słyszałam ,ze takie zmiany pojawiajaz się z wiekim jak człowiek sie starzeje ja jestem przed trzydziestką i co już starość sie zbliża?

Ja mam 19 lat, a robi mi sie to samo. Na brzuchu, rekach, plecach, twarzy. Wyskakuje krostka, wyciskam ja, a za pare dni robi sie z tego pieprzyk. Nie wiem jak sobie z tym poradzic :(

tez tak mam. Jak wyscisne krostke na udach to pozniej zrobi sie taki pieprzyk;/

Gość sdgg
mam tak samo cale plecy zapieprzykowane

Gość Przodek
Hej, do Zapieprzykowanej, tez mam ten problem. jak na razie zauważyłem dwa takie przypadki. ja również męczyłem parę dość "upierdliwych" pryszczy i w konsekwencji po jakimś czasie pojawiły się na ich miejscu pieprzyki. jeszcze nie byłem u dermatologa, bo rodzina uspokajała mnie, że tak czasami bywa itp. ale szczerze mówiąc jest to dla mnie dość niepokojące i wolę mieć czarne na białym: what is happen. dlatego tez wybieram sie niebawem do lekarza. Poza tym mam na całym ciele pełno różnego rodzaju pieprzyków i brodawek na szczęście zazwyczaj są one małe, jednakowego kształtu i koloru ( raczej rodzinne bo niektóre mam w tym samym miejscu co mama ), ale wolę je przebadać. Pozdrawiam i życzę aby wszystko było ok.

Gość ciupcia
Kiedys na nodze takie cos mi sie robilo bo zawziecie meczylam pare ranek po rozdrapaniu po ukoszeniu komarow. Co sie zrobil strupek to go zdrapalam. Za jakis czas zagoilo sie i na tych miejscach zoztaly takie plaskie (ale leciutenko wypukle) jakby pieprzyki o kolorze pszczelego wosku - jasnego brazu. Mama stwierdzila ze to musi byc dzikie mieso po tym jak bez przerwy nie dawalam sie tym rankom zagoic. Mialam to przez pare lat az kiedys zebralam sie i poszlam na konsultacje do dermatologa i co sie okazalo ? jak tak sobie rozdrapywalam te strupki to zakazilam ranki wirusem wywolujacym kurzajki (ale nie tym co wywoluje wypukle kurzajki tylko takie wlasnie plaskie z pigmentem). Wypalil mi to swinstwo i pieprzyki zniknely.... ale tak bylo w moim przypadku a wy byc moze macie cos innego. Napiszcie co to bylo jak wam dermatolog to zidentyfikuje bo sama jestem ciekawa co to za przypadlosc was dopadla....

nie drap tego bo będziesz miała blizy a to bardziej szpetne niż syfy. Nie czekaj odżałuj 100 zł i idź na wizytę do dermatologa, powie Ci to to jest i jak to zaleczyć. Nie będziesz miała śladu po tym świństwie a i syfy zaleczysz. Rozdrapywaniem rozniesiesz powstające dziwne piepszyki - wiesz zapytaj czy to nie jest jakiś wirus - może kuracja antybiotykami pomoże ci się pozbyć tego świństwa

Gość to pewnie kurzajki
sama mialam tzw płaskie kurzajki. Pieprzyki sie po syfku nie robią. A antybiotykiem nie leczy się wirusów....

ok masz rację antybiotyki nie leczą wirusów, antybiotykoterapia jest na leczenie bakterii,

ja wam powiem ze tez tak mam..co jakies czas gdy patrze w lustro to dostrzegam jakiegos nowego pieprza... zresztza ja bylem juz 2x u dermatologa i pytalem o to /dodam ze do innych/ i oboje powiedzieli ze taki urok skory... a sam i mowilem ze czytalem na necie ze sa jakies kremy rozjasniajace etc-- nie mam pojecia co z tym zrobic - ktos ma? jakis krem czy cos? probowal ktos jakos sobie z tym poradzic?

moja kolezanka z pracy tez tak miala (tylko to byly pojedyncze przypadki) i wyslalam ja do mojego dermatologa. oczywiscie zakazal wyciskania i dal masc no i pomoglo

Gość KarooOoolcia....
Ja mam podobny problem pieprzyki mi wykakuja na całej twarzy mam ich bardzo dużo i nie wiem co robic.... (a mam ich ok.30) raodzinka mówi że to jest genetyczne i ze nie warto isc do dermatologa . :/ Wkurza mnie to bo coraz widze nowego.. ale słyszałm że dodają urody :) haha może i prawda bo ja nie nażekam

Gość CartoonBoy3
Tez mam problem z pieprzykami na twarzy i ciele ,;/ w wakacje 2009 mocno sie opalalem na zwyklym słoncu i w solarium , po jakims czasie jak bladłem to zaczeły mi sie pojawiac malutkie pieprzyki,przebarwienia czy co to tam jest ale rosna :( , chce je wybielic od ponad miesiaca stosuje acne derm , polecacie mikrodermabrazje jakis laser piling chemiczny czy cos , jakis dobry krem wybielajacy ?

Gość do zapieprzykowanej
Mam prawie 40 lat. Takie same problemy mam od około 20 lat. Niestety nie ma na to chyba rady. U lekarza nigdy nie byłem, ale ciągłe powstawanie nowych mniejszych lub większych pieprzyków (nie mylić z kurzajkami - niektórzy je mylą z pieprzykami)jest wkurzające. Pojawiają się one u mnie co jakiś czas. Po dłuższej analizie stwierdzam że jest to rodzinne/czytaj genetyczne/

eyy mam ten sam problem co ' zepieprzykowana' moze nie robią mi się pieprzyki po pryszczach bo nie mam takowych . Ale od dawna - chyba od małego robią mi się pieprzyki gdy miałam 3 latka miłam idealnie czystą buzię a teraz mam piepirzyki i to nie jeden czy 3 ale z 10 na samej twarzy, już nie wspomnę o dekolcie i innych częściach ciała. mam to paskudztwo wszędzie. Już się do tego przyzwyczaiłam ale niedawno zauważyłam malutkie rude kropeczki pod oczami ;o, tam nigdy czegoś takiego nie miałam - jak piegi i one z czasem ciemnieją jak małe piepszyki p pewnie będą rosły a te na twrzy są już dość rozwinięte . Mam ich dość , z dlaeka ich nie widać ale są i będą co raz większe i to pod oczami na czole tez mam takie malutkie i parę kolejnych na policzkach i brodzie, jak tak dalej będzie to na starość będę cała w tym czymś- jak w piegach ;/ mam też peprzyka nad prawum okiem w łuku brwiowym- kiedyś uderzyłam się o szafkę i leciała krek drapałam itd az powstał pieprzyk ;( mam dopiero 18 lat a już mi się ich tyle narobiło, i zamiast się zatrzymać na tym 'rozmiarze' na jakim były to jeszcze rosną i powstają nowe- znikąd !! co robić, są jakieś leki na to? wiem że muszę isc do dermatologa, ale jak na razie nie mam czasu; ;/ mam już dość tego, nawet na ramieniu mam pieprzyka który ocieram przez ramiączka choćby od stanika jest już dużyyyy i bardzo czary, boję się żeby to nie był czerniak ; (

Widzę, że nie tylko mnie zaatakowały pieprzyki:/ Jak dotąd mi zbytnio nie przeszkadzały, bo jak ktoś wyżej wspomniał dodają uroku... ze mnie to się nawet czasem śmieją, bo mam takie większe w identycznych miejscach, co Natalie Portman hehe (pojawiły się, gdy byłam jeszcze w przedszkolu;) Trochę się ostatnio zaniepokoiłam, bo przybyło ich trochę więcej... głównie na twarzy-takie malutkie, ale na plecach, na nodze, czy ramieniu też się pojawiają. Na pewno to nie jest od słońca, ponieważ go unikam, nie chodzę też na solarium. Jak można powstrzymać pojawianie sie tych pieprzyków... i czy to w ogóle możliwe?? Lubie te, które mam, przyzwyczaiłam się do nich, ale na nowych już nie potrzebuję:/

Gość TO-SAMO
Całe życie mam przez to cholerstwo na twarzy zmarnowane, pieprzyki na twarzy to chyba jedna z najgorszych rzeczy jakie moga się przydazyc czlowiekowi, skutek mam prawie 30 lat bardzo wiele znajomych i koleżanek ale żadna za nic w świecie nie poszła by ze mna do łóżka właśnie z powodu wszechobecnych pieprzykow Pytałem dermatologow w niemczech polsce i angli i zła wiadomosc jest taka ze jeden z twarzy usuna ale jak masz ich pełno to game over bo nikt nic z tym nie zrobi NIESTETY Pewnych rzeczy zmienić się nie da

Gość gość
Właśnie też mam taki problem co wycisnę pryszcza to po kilku dniach robi mi się pieprzyk(już mi się zrobiło jakoś ze 6 : ((((((

Gość Olis254
Mam taki sam problem z wielkiej krosty pojawia się pieprzyk co mam robić wyglądam coraz gorzej!!!

Gość gość
a tam na twarzy mozna usunac laserem jak sa tylko defektem kosmetycznym

Gość gość
Ja mam również tak samo na twarzy. Do tego swedzą te robiące się nowe pieprzyki

Gość gość
Ja mam to samo co ci powiedział dermatolog? Proszę odpowiedz

Gość Laurkkka

tzreba sie badac!!!!