Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hinduska

co to jest???

Polecane posty

Gość hinduska

niedawno zauważyłam w wejściu do pochwy i pomiędzy nim a odbytem jakąs dziwną "narośl" wygląda to mniej więcej jak poszarpana skóra,nie jest to żadne skaleczenie,po prostu "to" wyrosło,bardzo sie boje co to jest,wiem ze musze isc jak najprędzej do lekarza ale chciałabym wiedzieć czy któraś z Was to miała?

Gość jezeli sie nie myle
to jest jakis wirus... Jezeli to jest narosl taka kalafiorkowata:) to nie masz sie co martwic trza to wyleczyc i juz. Ja musialam po wyleczeniu jeszcze na krioterapie isc zeby pozbycsie pozostalosci niby albo kupic za 300 zl plyn- ale ani na jedno ani na drugie nie poszlam i nic nie mam - zadnego sladu:) Zycze zdrowia

To wyglada na klykciny konczyste. Powoduje je wirus HPV. Jedna z najpopularniejszych chorob przenoszonych droga plciowa. Idz do ginekologa albo dermatologa-wenerologa. Metod leczenia jest kilka - smarowanie specjalnymi preparatami, wypalane laserem, wymrazanie. Z tym ze usuwa sie te \"wyrostki\", ale wirusa z organizmu usunac sie nie da i klykciny moga wracac. To tak jak z opryszczka- jak juz ja zlapiesz to masz cale zycie :( Wirus HPV jest dodatkowo uznawany za czynnik w duzej mierze odpowiedzialny za powstawanie raka szyjki macicy. Dlatego jesli okaze sie ze jestes nosicielem HPV musisz regularnie robic cytologie. Na koniec dobra wiadomosc - za jakis rok ma wejsc do sprzedazy szczepionka przeciw temu wirusowi, ktora podbno nie tylko zabezpiecza przed zarazeniem sie nim, ale takze potrafi usunac go z organizmu :) Tyle, ze trzeba bedzie pewnie nerke sprzedac, zeby miec na nia kase ;) Uff.. sie rozpisalam :)