Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mariusz80

Co to może być?

Polecane posty

Mam taki problem. Gdy chodzę w jeansach, strasznie swędzą mnie nogi. Było tak już poprzedniej zimy. Nie jest to z niemycia się, bo myję się codziennie. Może to alergia, ale nie mam jak tego sprawdzić, bo zapisy do alergologa w moim mieście będą dopiero od grudnia i to na następny rok - bo w tym roku już komplet. Pytałem się już o coś podobnego na tym i innym forum, to ludzie powiedzieli mi, że może mam przesuszoną skórę. Kupiłem sobie mleczko Garniera do bardzo suchej skóry i stosuję już z jakieś 5 dni - rano i wieczorem ale dzisiaj jak siedziałem w kościele, czy chodziłem po mieście to mnie strasznie swędziało. Głównie swędzą mnie pośladki, łydki i uda. Już nie wiem co to może być. Ma ktoś jakieś pomysły? Może miał ktoś coś podobnego?

5 dni stosowania to zbyt krótko abyś mógł sądzić, że masz już nawilżoną skórę. Musisz trochę poczekać na efekt.

Gość to popatrz
Może to uczulenie. Płukasz spodnie w płynie do płukania?

--> Superwoman W dotyku już czuć, że jest inna, ale swędzenie w zasadzie nie zmniejszyło się.

--> to popatrz Zeszłej zimy robiłem różne eksperymenty z proszkami i płynami - i nic.

Gość maczek na polu
moze masz uczulenie na zimno, piszesz ze to bylo w zimie wiec wnioskuje ze moze to byc wlasnie to , niektorzy maja wlasnie uczulenie na zimno. Wybralabym sie do alergologa na twoim miejscu, albo nos cos cieplejszego pod spodnie - jakies leginsy czy cos.

Gość maczek na polu
sa takie specjalne kremy do niskich temp. chyba nawet w Rossmanie takie w duzych pudelkach na zime - sprobuj.

--> maczek na polu Słyszałem o czymś takim jak uczulenie na zimno, ale czym to się dokładnie objawia? Jak to się leczy i skąd to się bierze? Wiesz coś o tym?

Moja hipoteza jest taka, że przyczyną może byc to że twoja skóra w obcisłych dżinsach nie oddych, tzn. nie ma dostępu powietrza. Stad to swędzenie. Zacznij może nosić jakieś luźniejsze spodnie albo z innego materiału. Próbuj metodą eksperymantów jak reaguje twoja skóra na tkaninę, detergenty w której jest prana i na szerokość spodni. Może w końcu dotrzesz przyczynę.

Gość maczek na polu
nie sadze, by to bylo uczulenie na obisle spodnie, podstawa by tak sadzic, jest fakt ze zdarza sie to wlasnie w zimie, gdy powietrze jest zimne, ja nie mam uczulenia na zimno, ale jestetm alergikiem na inne rzeczy - niestety od maluskiego dziecka trapily mnie rozne swinstwa skorne. Pozdrawiam.

--> maczek na polu Dzięki, ale to chyba nie to, bo ja na szczęście nie mam żadnych bąbli.

Gość sąsiadka janina
a moze masz po prostu uczulenie na proszek w ktorym pierzesz? albo na plyn do plukania? to sie zdarza. kup sobie w aptece wapno, jest dobre na uczulenia

A takie wapno to jak stosować. Raz dziennie? Przez ile czasu? Nie ma to jakichś skutków ubocznych?