Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANULA2719

Czy w przerwie siedmiodniowej można zajść w ciąze biorąc Cilesty

Polecane posty

Gość ANULA2719

Biorę Cilesty od miesiąca i w przerwie tygodniowej Mój chłopak nie wyszedł w pore :(Czy można zajść w ciąze z tego powodu??? PROSZE ZEBY KTOS KTO BIERZE CILESTY I SIE TROCHĘ NA TYM ZNA NIECH ODPISZE!!

nie nie mozna!!!biorac tabletki jestes zabiezpieczona nawet podczas przerwy wszytsko pownno byc w ulotce,tez bralam cilest.

Biorąc jakiekolwiek pigułki antykoncepcyjne, bez względu na nazwę i producenta, a nawet cenę, w siedmiodnowej przerwie jest się tak samo zabezpieczonym do 7 dnia włącznie jak w ciągu 3 tygodni brania! Pod warunkiem, że brało się całe opakowanie regularnie i o żadnej pigule nie zapomniało. Poziom hormonów blokujących owulację itp., utrzymuje się przez te 7 dni na niezmienionym, wysokim poziomie, a spada dopiero od 8 dnia. I dlatego jeszcze jedna pułapka - musisz 8 dnia połknąć pigułkę , choćby się ziemia trzęsła.

Masz ulotkę? Chodzisz do lekarza? Jeśli Ci wszystkiego nie wytłumaczył to go zmień! A odp jest taka: (cytat z ulotki Cilest) \"Przy dokładnym przestrzeganiu podanych reguł kobieta stosująca Cilest jest skutecznie zabezpieczona juz od pierwszego dnia zażywania pigułki. Skuteczność antykoncepcyjna obejmuje również okresy 7-dniowych przerw.\" Oczywiście należy pamiętać, że skuteczność zależy od regularności zażywania.

Gość amithia
mój lekarz też mi przepisał te tabletki i podobno mają mi pomóc zajść w ciąże.czy ktoś też tak miał?prosze o pomoc bo bardzo sie boje

Gość ale czego się boisz

Gość fuk
lekarz? ulotka? w ostatecznosci wujek Google?... to wszystko dla Ciebie nie istnieje?...

Gość ona3724893274923874
biore prawie 2 lata i mowie ze NIE MOZNA :) udanego sexu xD

Gość asdfghjz
I stad wlasnie ten procent nieskutecznosci. Idzie taka do apteki, wykupuje, zjada i reszte ma w dupie. A podstawowych zasad nie zna :/ Tic Taki sobie kup, na to samo wyjdzie! i zycze gromadki dzieci :>