Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerywajaca

Czy zaszla Ktoras z Was w ciaze przez stosunek przerywany?

Polecane posty

Gość olala23
stosujecie tez w dni plodne przerywany? ja mam nieregularny okres więc nie mam nawet szans na dokladne wyliczenie dni plodnych

Gość eeeeee tam
w dni płodne zawsze prezerwatywy............. ja osobiście nie wierzę też w dokładność wyliczeń dni niepłodnych tuż po okresie........... bo to jest bardzo zmienne, przynajmniej u mnie................ za to tydzień przed okresem to śmiało można bez zabespieczenia.............. tak jest w moim cyklu i przez tyle lat nie zawiodło.

Gość zaczynam się obawiać
kurcze, zaczynam mieć obawy ze jestem w ciąży. W tym miesiącu przezyłam swoj pierwszy raz, zrobiliśmy to jednak bez zabezpieczenia, moj partner wyszedł ze mnie przed wytryskiem oczywiście ale nie wiem czymialam dni plodne bo ja równiez mam b. nieregularne, dodatkowo moj sluz jest zazwyczaj taki sam(tu zaczynam się obawiać cxzy mam wogole owulację-nie chce miec problemow w przyszlosci)Nie chce miec narazie dziecka jestem na IV roku studiow, nie byloby ono oczywiscie moją największą tragedia ale mimo to wolalabym za jakies 2 latka teraz pyt tez do os które stosuja przerywany: zawsze w dni plodne zakladacie prezerwatywę, czy tylko przerywany? Wiem, ze moje pyt są jak nastolatki a nie 23 letniej dziewczyny ale sie boję:(

Gość agniesia.ka
najwazniejsze to nie panikowac :) z wlasnego doswiadczenia wiem co moga takie mysli zrobic z kobietka :) kiedysz moim Miskiem przez te obawy rozmyslalismy kto gdzie bedzie pracowal co by Dzidzie utrzymac:) jednak jak dostalam okres to az na piwo poszlismy,z radosci,ze to jeszcze nie teraz:) Musisz uzbroic sie w cierpliwosc,wiem ze to nie jest latwe,no ale...3mam kciuki a i" w ciaze nie jest tak latwo zajsc jak sie nam wydaje"-to cytat z jakiegos forum:)pozdrawiam:)

Gość eeeeee tam
ja po dziecku mam bardzo regularne cykle, dokładnie wiem kiedy mam owulację, bez mierzenia temperatury......... po prostu czuję i wtedy też zazwyczaj mam niezwykłą ochotę na seks i zabespieczamy się prezerwatywą........... nigdy nie zawiodła. przerywany raczej w "bardziej bespiecznych" dniach, np tusz po okresie, albo po 15 do 20 dnia cylku mniej więcej, po 20 to już zazwyczaj ja mogę bez........... ale ja to czuję, różnie jest w poszczególnych cylkach, jak nie jestem pewna to bierzemy prezerkę albo na brzuszek :)

juz chyba zaczynam panikować, mam o tyle nie najgorsza syt. ze moj narzeczony ma pewna pracę, nie zarabia ogromnych pieniedzy ale zawsze cos, tylko martwię sie o moje studia. W niedzielę zrobię sobie test.

Gość ja tak zaszłam w ciąze
"Dzieki" stosunkom przerywanym zaszłam w ciązę. Oczywiście niechcianą ciąże. Ale pomogłam sobie w tej sprawie i pozbyłam się ciąży. Nie martw się, kazdemu przecież może się zdarzyć wpadka, ale przecież to niue koniec swiata. Jesli zajdziesz w niechciana ciążę to w tych czasach to nie problem by zaraz jej nie było. Jesli stanie się to czego się obawiasz i będziesz w ciżay zgłos się do mnie! mail: agniesia-szyszka@wp.pl gg: 3900005 Moja oferta pomocy jest zawsze aktualna. I nie mam tu na mysli zadnych aborcji chilurgicznych. Pozdrawiam cieplutko, Agnieszka:)

i co pozbyłas sie problemu?mnie to czegos takiego na pewno nie maówisz. owszem nie pora jeszcze na dziecko, ale w odróznieniu chyba od Ciebie ja bedę miec oparcie i pomoc mojego narzeczonego(a w przypadku gdybym jednak w ciązy byla to męzą)

Gość spoon
Mam nadzieje ze nie chwalicie tutaj tej NIBT metody antykoncepcji... Przeczyta to jakaś 14 latka i stwierdzi, że skoro Wam UDAŁO się nie zajść w ciążę to jej też sięnie uda... Stąd jest tyle dzieci co rodzą dzieci... Myślałam, że tą metodę stosuję tylko pary, którym za bardzo nie przeszkadzałoby mieć dziecko... W płynie przedejakulacyjnym są miliony plemników, mówi się, że nie u wszystkich panów ale którz to wie którzy to są:]

Gość spoon
NO RACJA hahaha!!! Kochajcie się bez zabezpieczenia a potem usuwajcie ciążę!!!!!!!!!! BRAWO dla tej pani... hahahahaha... paranoja :/// Trzeba myśleć...

Gość ja tez od przeszlo
roku stosuje stosunek przerywany i do teraz nie jestem w ciazy, tabletki i prezerwatywy mi nie sluza wiec zostalo mi tylko to! I jest ok

Gość zaczynam się obawiac
Ale stosujesz go również w dni płodne?

nie wiem czemu ale powoli moje obawy odchodzą, ale i tak zrobię sobie teścik

Gość eeeeeeeee tam
spoon............. to nie jest metoda dla 14 latek............ ani nawet dla większości 19 latek................ po prostu trzeba mieć regularne cykle i dobrze znać swój organizm............... ja najpierw długo stosowałam prezerwatywy zawsze i jednocześnie obserwowałam swój organizm.......... i teraz wiem kiedy i jak mogę............. ale na to potrzeba LAT.............. no i tez prwadą jest że ciąży się nie boję, bo mojemu synkowi przydałoby się towarzystwo............. ale z drugiej strony, prawdą też jest że przez prawie 10 lat seksu wpadka nam się nie zdarzyła z powodu stosunku przerywanego!

Gość juz sie mniej obawiam
zrobiłam sobie test, wg testu w ciązy nie jestem. Okresu nadal nie mam, ale już zaczynam czuc ze zbliza się.

Gość sevia
No to fajnie ze wszystko jest po Twojej mysli, choc ja nie zdecydowalabym sie na stosunek bez zabezpieczenia:/ Moze dlatego ze jestem dosc mloda a w dodatku panikara jak malo kto:/ A co do braku zmian w wydzielinie, mialam tak samo, jednak moj ginekolog powiedzial ze mozesz byc plodna niezaleznie od tego czy te zmiany w wygladzie wystepuja czy nie. Teraz zaczelam brac tabletki wiec... nie zastanawiam sie juz nad tym. Pozdrawiam

Gość tez przerywająca
ja podobnie jak dziewczyny powyzej stosuje przerywany, dziecko trsagedia by nie było ale wiem, ze to moze jeszcze nie pora. Dlatego idę do ginekologa po tabletki, mam nadzieję, ze nie jest za pozno. Odp. szczerze: czy w dni płodne stosował ktoś z Was przerywany i nie zaszedl w ciąże??

Gość kiaramii
ja ! w dni plodne kochalam sie w plodne i nie zaszlam jak narazie odpukac , niestety strasznie sie boje i dlatego zaczynam stosowac gumki

Gość olaola23
ja tez się boję, mam nieregularne nie jestem na 100% kiedy ma, ale ostatnio chyba w dni plodne się kochałam. Mam zamiar isc do ginekologa po tabletki, ale ja straszny wstydzioch jestem, przed moim chlopakiem dopiero po zaręczynach się obnazyłam, ale wiem, ze przerywany jest za b. ryzykowny

Gość hmmmmmmmm
ja od 3 lat stosuje i nic nie nie zwracam uwagi na dni plodne