Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
oubli

Do Pokraki

Polecane posty

Przed chwilą, carewicz rzeczywistości napisał:

Ciekawy argument, bardzo kobiecy.

Jestem kobietą. Chociaż ... Hmmm ... 

11 minut temu, oubli napisał:

To chyba nie jest miejsce dla przyszłych prezydentów.

Dobranoc.

Będę czekała na kebaba.

Dobranoc. 🌻

4 minuty temu, murb napisał:

Wkładałam patyki ale one je omijały albo usuwały. To wyjątkowo przebiegłe bestie. Latają po doniczkach z patykami. 😁

Ostrym do góry i gęsto osadzone. U mnie działało.

Przed chwilą, Baba napisał:

Ostrym do góry i gęsto osadzone. U mnie działało.

Zasieki z drutu kolczastego i smocze zęby. 😁

Dobrej nocy. 🌻

• Haha 1

2 minuty temu, Baba napisał:

Byłaś kiedyś w antykwariacie? Myślisz, że tam książkę kosztuje 10 zł? 

Nie wiem jakie opinie krytycy wystawiają. Nie sugeruję się nimi. Nie szukam książki po całym mieście,  bo ktoś uznał, że  trzeba ją  przeczytać. 

Zwyczajnie i grzecznie zapytałam, czym kierujesz się przy wyborze lektur. Co Cię skłania do tego, że wybierasz tę konkretną pozycją. Nie odpowiedziałaś. Napisałaś mi, że bierzesz wszystko z biblioteki, albo kupujesz biografie w antykwariacie. To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Ale już nie pytam, już nie jestem ciekawa.

5 minut temu, oubli napisał:

Zwyczajnie i grzecznie zapytałam, czym kierujesz się przy wyborze lektur. Co Cię skłania do tego, że wybierasz tę konkretną pozycją. Nie odpowiedziałaś. Napisałaś mi, że bierzesz wszystko z biblioteki, albo kupujesz biografie w antykwariacie. To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Ale już nie pytam, już nie jestem ciekawa.

Doprawdy? 

... 

Odkąd zmieniłam miejsce zamieszkania, przestałam chodzić do biblioteki ( obecną mam pod nosem), jeszcze bliżej mam biblioteczkę plenerową i biorę z niej wszystko, prócz kryminałów i współczesnych romansideł. 

Jeśli książkę kupuje, to tylko w antykwariacie. Też  dawno nie byłam. Pamiętam, że kupiłam Pilipiuka, i kilka opisujących życia  Aleksandra Wielkiego, Churchilla i kogoś tam jeszcze. Pan był taki miły, że w gratisie dorzucił coś dla bab Magdaleny Samozwaniec. Ucieszyłam się, bo myślałam, że będzie w stylu "Maria i Magdalena" opisująca życie Kossaków. Niestety, kicha. Zauważyłam, że od jakiegoś czasu celuję w biografie ...

Wkleiłam raz jeszcze swoją wypowiedź 🙂

I nie myl biblioteki miejskiej z biblioteczką plenerową. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się