Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Carmen005

jaki puder?

Polecane posty

Gość Carmen005

Mam pytanko jaki polecacie puder prasowany kryjący ( gdyż mam blizny po trądziku ) ale jednocześnie naturalny, nie dający efektu maski, niewidoczny na skórze.Nie chce używać fliudu. A i najlepiej nie zbyt drogi do 30 PLN.

Gość pudernica ha ha
Moim zdaniem Yardley jest super, teraz sprzedawany pod inna nazwa, ale jak w sklepie poprosisz o Yardley'a to na pewno będą wiedziec o co chodzi.

Gość Max Factor
creme puff - naprawde super i kupisz za okolo 30 zl ale jest duzy :)

Yardley to teraz Lentheric - również polecam. MF Creme Puff jest bardziej kryjący, a przez to bardziej widoczny na skórze.

Gość yahaha
A czy ten lentheric jest dostepny w Rossmanie? Ile koszutje?

Kosztuje niecale 20 zl i moim zdaniem jest lepszy od creme puff MF:) Dziś już nie stosuje, ale kiedyś tak i bylam z niego bardziej zadowolona niz z MF

Gość BANDITKA
JAKI PUDER NIE WYSUSZA SKORY?????????????????? NIE STOSUJE PODKLADOW ANI TEGO TYPU MAZIDEL TYLKO COS LEKKIEGO ALE MAM SKORE SUCHĄ :((

Gość BANDITKA
CZY PUDER LENTHERIC MA TYLKO KOLORY BARDZO JASNE I WPDAJACE W ROZ ??? BO TYLKO TAKIE W SKLEPACH WIDZIALAM??? NIZ Z BEZU ????? TAKIEGO SLONECZNEGO , CIEPLEGO KOLORU , KAWA Z MLEKIEM ??????

Gość idi
najpierw powachaj ten lentheric i sprawdz czy zapach nie bedzie ci przeszkadzal..intensywny jest. wydaje mi sie ze sam puder w kamieniu nie pomoze na blizny po tradziku:( polecam fluid max factora z gwiazdka (lasting performance) i na to np sypki inglot'a

Gość CARMEN005
ALE JA SIE BOJE ZE PODKLADEM TO POROBIE PLAMY NA TWARZY I SZYI !!!! NIE MAM WPRAWY W UZYWANIU TEGO TYPU KOSMETYKOW , ZWYKLE UZYWAM TROCHE KOREKTORA NA POJEDYNCZE PLAMKI DUZO TEGO NIE MA , I PUDER PRASOWANY , A JAKIE SA KOLORY TEGO PODKLADU MAX FACTOR???? BO NIE LUBIE TAKICH WPADAJACYCH W ROZ ALBO CZERWIEN WOLE RACZEJ TAKIE ZOLTE JESLI JUZ ( WOLE BYC ZOLTACZKA NIZ SWINKA PIGGY JAK MUSZE ) STAD MOJE PYTANIE O DOBRY NIEWYSUSZAJACY KRYJACY PUDER :)))

Gość zizi004
co jescze polecacie ? ja mam ten sam problem

Gość BONBON000
TEN MF BYL NA POCZATKU DOBRY POTEM JUZ ZACHOWYWAL SIE JAK KAZDY INNY PUDER ALE GENERALNIE JEST OK TYLKO KOLORY JAKIES SINAWE ZNACIE COS INNEGO PODOBNEGO DO MF ALE Z FAJNYMI CIEPLYMI KOLORAMI???

Gość liszka modliszka
no wlasnie czy to jest cos tak trudnego do zrobienia ze nie istanieje tak dobry puder ktory by mial zalety roznych kosmetykow ? mianowicie podkladu kryjacego ( tak w miare) ale z pudrowym wykonczeniem naturalnego niewidocznego na skorze , w ladnym naturalnym kolorze?????????i wydajny by musial byc czyli nie taki co sie skonczy po miesiacu uzywania no i cena taka niewygorowana do 30 , 50 pln - czy mozna o tym tylko pomarzyc???

Gość xbvvn
Liszka modliszka ---------> spróbuj maybelline dream matte mousse, daje właśnie pudrowe wykończenie, jest bardzo leciutki i nie czuć go na twarzy.

Gość cukierek-slodki
a uzywal ktos manhattanu ??? jakiegokolwiek pudru tej firmy ?? no oprocz tych w niebieskich opakowaniach????slycszlaam ze jest kryjacy i jednoczesnie stapia sie ze skora? prawda to????

Gość xbvvn
ten maybelline dream matte mousse jest kryjący i wtapia się w skórę.

Gość shake your
czyli go nie widac z trzeba duzo nakladac n twarz???? czy wystarczy odrobina??? a jak z nakladaniem na szyje??? da sie rowno rozprowadzic?????nie mam wprawy wiec stad pytania

Gość XSAWENA
A JAK SIE MALOWAC CO ROBIC ZEBY KOREKTOR NIE WYSTAWAL SPOD PUDRU ALBO NA NIM ????? JA TAK MAM MIMO DOBRYCH KOSMETYKOW KOREKTORY MANHATTAN MAX FACTOR PUDER CREME PUFF ( BO FLUIDOW TEZ NIE UZYWAM) I KOOORYSTYCZNIE TEZ Z MIARE DOBRANE JEDNAK TO WIDAC , ODZNACZAJA SIE NA SKORZE

Gość XSAWENA
MAM PYTANIE. NAKLADAJAC PUDER W KAMIENIU LUB SYPKI NA PODKLAD NALEZY PUSZKIEM PRZECIERAC PO TWARZY CZY DOCISKAC ???? JAK NIE POROBIC PLAM???? MI CZESTO PO TYM WSZYSTKIM WYCHODZI MASKA CHOCBYM NIE WIEM JAKICH KOSMETYKOW UZYWALA

Gość help666
tez czekam na jakies wskazowki :(

Gość pretty girl
Używając pudru w kamieniu lekko dociskaj gąbeczkę,absolutnie nie przecieraj twarzy pudrem !!! Jeśli będziesz miala dobrze dobrany odcień,to plam nie będzie.Jeśli sie boisz,to kup puder transparentny. No a taki sypki to pędzlem najlepiej.Zresztą sypkie są mniej kryjące i dają bardziej naturalny efekt.

Gość ***AMANDA***
zajmuje sie tym profesjonalnie wiec kierujcie swoje pytanka cos zawsze poradzimy

Gość MARTYNKA MALA
no to zaczynamy od nowa dzis-piszcie co polecacie

Gość tyfii
Jeżelo chcesz wyrównać koloryt cery i drobne niedoskonałości to polecałabym jednak fluid, puder w kamieniu lub transparentny moim skromnym zdaniem służy bardziej do zmatowienia skóry, właściwości kryjących nie ma dużych, a jak dużo go nałożysz to bedzie widać. Nikt na odległość ci nie doradzi, konkretnego pudru, fluidu i koloru, możemy tylko sugerować, a ty powinnaś iść do sklepu i pobawic sie testerami. Nie ma podkładu który bylby idealny dla wszystkich. Co do koloru ładne beże ma MF w lastingu i Pan Sticku, ładne jasne beże ma revlon Colorstay, ale ten jest trudny do nałożenia dla osoby nie mającej wprawy, ładne chłodne beże ma Clinique , pudrów używam tylko sypkich i tranparentnych, ewentualnie Meteorites w kulkach

Gość BECZKA
no ale chodzi raczej o cieple kolory !!!!! szkoda ze nie ma czegos takiego jak puder w kamieniu ale kryjacy - taki ktory by mial duzo pigmentu w cieplym odcieniu bezu taka kawa ze slodkim mlekiem heheh bo nie kazdy potrafi uzywac fluidu a ten puder to o wiele latwiej i szybciej nalozyc :) pozdrawiam wszystkie osobki na forum

Gość ESKA005
JAKI KOLOR Z MF JEST NAJBARDZIEJ NATURALNY????? NIE ROZOWY NIE CZERWONY , SINY, NIE BRAZOWY BARDZO JUZ LEPIEJ W ZOLTY WPADAJACY ZAZNACZAM ZE NIE MAM MOZLIWOSCI SAMA TEGO ZOBACZYC W SKLEPIE

Gość tyfii
no ja jestem typ kolorystyczny lato z jasną buzią i lepiej mi zdecydowanie w chłodnych jasnych kolorach, i z tej gamy moge coś polecić, ale nigdy nie zdecyduje sie powiedzieć komuś na odległość nie widząc osoby, że ten puder i ten kolor będzie na pewno dobry, moge jedynie podpowiedzieć. Dlaczego uważasz, że nałożenie fluidu jest trudne, jakiego używałasz, że się tak zraziłaś?, bo myślę, że musiał być zle dobrany. Przecież nie ma nic prostszego, tylko musi być dobrany dobrze kolor i zgadzać sie z ph naszej skóry, niektóre potrafia się paskudnie warzyć, ale to rzadko, nie może odcinac się od szyji. Przecież pudrem w kamieniu , jak zły kolor i nieumieję tnie nałożony tez narobisz smug.

Gość tyfii
No nie wiem dlaczego wyłazi wam korektor, jam mam dwa kolory korektora Art Deco i nimi palcem wmasowuje w miejsce do ukrycia, zawsze używam koloru jaśniejszego od podkładu, odczekuje troche coby się zasklepiło i traktuje buzie podkładem już dokładnie dobranym do koloru skóry i ten podkład to przykrywa, tylko trzeba z wyczuciem, żeby nie pościerac tego korektora, jak potrzeba to jeszcze po podkładzie jeszcze raz niespodzianki traktuje korektorem, a póżniej twaerz pudrem transparentnym, jak bardzo gorąco to jeszcze fixator i trzyma sie w najbardziej ekstremalnych warunkach, tylko wszystko z wyczuciem, trzeba cały czas patrzeć, żeby nie nałożyć tego za dużo, i trzeba pamiętać, że troche tych upiększaczy skóra wchłonie, dlatego trzeba zerknąc po paru minutach czy jest ok.

Gość ESKA005
masz racje tylko ze nie wyobrazam sobie zeby nalozyc tylko podklad bo potem skora sie swieci , wyglada jakby makijaz byl niedokonczony a nie moge uzywac matujacych i inn bo mam skore sucha a puder i podklad razem? boje sie ze zrobie maske :(( nie mam wprawy w nakladaniu podkladu uzywalam kiedys kilku ale szybko szly do wyrzucenia nie pamietam jakich byly firm , niebyl to mf ani colorstay ani loreal , , mam tez sucha skore i problem zeby podklad sie w nia wtopil - bardzo mi zalezy na naturalnym makijazu ale takim ktory by przykryl co nieco mozesz cos polecic????

Gość ESKA005
do tyfii a jakiego podkladu uzywasz?ZS?