Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOZCIE /

7 DNIOWA PRZERWA

Polecane posty

Gość POMOZCIE /

jesli skonczylam opakowanie tabletek antykoncepcyjnych w ndz to po 7 dniowej przerwie powinanm zaczac brac nowe opakowanie w ndz czy pn?? Wiem ze pytanie moze jest dziwne, ale ja biore pierwsza tabletke w pn-kolezanka mowi ze powinnam w ndz - tak jak ona, wiec jak to jest??

Gość lowelaska
7 dni przerwy - więc: 1.pon 2. wt 3. sr 4.czw 5.pt 6. sob 7. niedz a tabletkębierzesz po 7-dniowej pzrerwie czyli w pon! wyższa matematyka:o

Gość bzdura
przecież w niedzielę przestałas brać, a więc zaczynasz tez w niedzielę! 7dniową przerwę liczy się od dnia, w którym przestalas brac, a nie od nastepnego, czyli: 1.nie 2.pon 3.wt 4.sr 5.czw 6.pt 7. sob

Gość 7dnito7dni
jesli ostatnia tabletke wzielas w niedziele to od tego czasu 7 dni przerwy czyli: 1-pon 2-wt 3-sr 4-czw 5-piat 6-sobo 7-niedz i w poniedzialek bierzesz tabletke z kolejnego opakowania.Poprzedniczka sie MYLI!!!-nie wiem jak Ty to liczysz

Gość ciekawaExperymentujaca
ktos jeszcze sie wyppowie bo ja tez juz sie w tym pogubilam a nie chce sie pomyslic zaczynajac drugie opakowanie - ja sie zgadzam z 7dnito7dni slusznie?

nastepna musisz wziasc w poniedzialek a nie w niedziele jak wezmiesz w niedziele to bedzie 6 dni a nie 7 !!!!!! aha i powiedz tej swojej kolezance ktora Ci wmawia ze masz brac w niedziele zeby sie lepiej dodatkowo zabezpieczala bo skoro jest tak jak mowisz to nie wroze nic dobrego :D no chyba ze ona konczy w sobote opakowanie wiec wtedy jej wychodzi w niedziele ale Ty MASZ BRAC W PONIEDZIALEK i koniec tematu :D

Gość cipunia
masz wziasc tego samego dnia w ktorym wzielas pierwasza tabletke z pierwszego opakowania np. zaczelas brac w poniedzialek nastepne opakowania bierze4sz tak samo w poniedzialki ..... :)

totez napisalam cipunia :D i koniec tematu a jak dalej nie wierzy niech bierze tak jak jej kolezanka radzi :P a moze kolezanka jest zlosliwa i chce zebys wpadla ????? :P :P

Gość slodkiego_milego_zycia
Jeśli w niedzielę wzięłaś ostatnią to : 1 dzień pn 2 dzień wt 3 dzień śr 4 dzień czw 5 dzień pt 6 dzień sob 7 dzień niedz i w poniedziałek zaczynasz nowe opakowanie. Jeśli natomiast ostatnią wzięłaś w sobotę to : 1 niedz 2 pon 3 wt 4 śr 5 czw 6 pt 7 sob i w niedzielę zaczynasz nowe opakowanie. 7 dni przerwy, tzn. 7 dni nie bierzesz i ósmego zaczynasz nowe opakowanie. Powodzonka.

Gość dzieki wszystkim
juz dobrze - czyli mialam racje a niemadra kolezanka niepotrzebnie mi namieszala:] dzieki!! a apropos wyzszej matematyki... ja studiuje matematyke wiec chyba za duzo rozdrabniam:P

Gość quis_et_semper
Babierz Jan Tanceż Pszedostatni Robi Ugi-Szlugi