Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo ruda kotka

candida w przewodzie pokarmowym

Polecane posty

Gość bardzo ruda kotka

jak mam sie zmobilizowac do diety bez chleba, bez ziemniakow, bez makaronu i cukru... jestem zalamana, nie dosc ze mam to scierwo w jelitach to jeszcze mam grzybice pochwy... :-( tak mi zle niech ktoras pani, ktorej udalo sie wyleczyc, lub przetrwac diete pomoze mi chociaaz slowkiem dobrym...plisss

Gość bardzo ruda kotka
i wiem ze ponizej jest topic na ten temat, ale ja chya potrzebuje wsparcia troszke i spadam...naprawde...

Gość można się
przyzwyczaić

Gość musisz być silna
bo to paskudna choroba, ale nie załamuj się - to tylko przeszkodzi w wyleczeniu. psychika jest też ważna - jak wierzysz że sie uda, to się uda 🌻 Ja też to miałam i mi przeszło, miałam pokarmową raczej w wersji light, pochwy - straszną. Mogę ci powiedzieć co zrobiłam - od tego mi minęło, pare miesięcy spokój: -wzięłam to sławetne ANRY (wydaje mi się że to jednak pomaga) -zrobiłam sobie głodówkę 9tu są topiki o głoowce, zwł. jeden jest SUPER). Głodówka bardzo pomaga -pomogły mi czopki robione w Aptece z kwasu bornego, na topiku o grzybicy juz ze 2 razy pisalam recepturę. -stosowalam tez kurace MAXI - nasączałam 3% roztworem kwasu borowego tampon - i dowcipnie. To BARDZO pomaga!!!!! wszystko testowane na mnie - wiec polecam 🌻

Gość mysza218
Zamiast zwykłego cukru używaj cukru brzozowego jest słodki i można go stosować w diecie bezcukrowej a zamiast zwykłego chleba jedz bezglutenowy jest pyszny sama go jem makaron bezglutenowy też jest pyszny Dieta przy grzybach candida nie jest straszna bo moje dzieci też ją stosują i smacznie jedzą Jedz dużo potraw z warzyw to naprawdę pomaga

ja tez mam w przewodzie pokarmowym , w kale, pochwie ..jestem zalamana ta dieta bo i tak juz jestem chuda i lubie ruch...i jeszcze mam nic nie jesc? do tego kolejne antybiotyki ktore boje sie ze mi nie pomoga i maja mnostwo skutkow ubocznych.

Gość katechinka
jedz kasze gryczana i ryz brazowy. To sa weglowodany zlozone, a te swinstwa nie maja enzymow potrzebnych do przerobienia wegl. zl. na proste.

Gość katechinka
mbella, czy w kale widac te grzyby czy drozdze??

mbella moze sprobuj diete South beach - jesz do woli, zadnych kalorii nie liczysz tyle, ze makaron, ziemniaki, chleb, ryz czy pieczywo odpadaja w pierwszej fazie. za to owocow i piersi z kurczaka mozna jesc o kazdej porze dnia i nocy ile dusza zapragnie :) teraz jest tyle warzyw ze bez problemu mozna sie obejsc bez zabronionych produktow. pozdrawiam :)